14. 9. 2017 | Věra Novotná

Petr Kolmann: Dnes rozhodly přesilovky, díky bohu za ně

Zápas proti AZ Residomo Havířov byl ze strany Benátek v režii obránců. Hned třikrát se trefil Petr Kolmann, jeden z nejzkušenějších hráčů středočeského kádru. V první třetině pálil přesně hned dvakrát a třetí trefu přidal v posledních chvílích prostředního dějství. Následující řádky přinesou nejen pohled na první domácí zápas sezony, ale poodkryjí také majitele kapitánského „C“ a prozradí i to, proč bude nutná diskuze v kabině ohledně Kolmannova hattricku…

Bohužel, hned po sedmi minutách prvního domácího zápasu musel být do kabiny odveden Honza Jeník, jehož stav je ale podle Kolmanna dobrý. „Je v kabině, viděl jsem, že má nějaký šrám na nose a je otřesený. Mělo by to být ale v pořádku,“ přiblížil stav mladého útočníka.

Po odvedení Jeníka do kabiny nastaly pro příznivce středočeského celku šťastné chvíle. Během minuty a půl se dvakrát trefil PETR KOLMANN. „Dvakrát jsem to poslal na bránu a dvakrát byl gól. U první akce se tam přede mnou soupeři rozestoupili a já vystřelil z mezikruží. Druhý gól padnul po střele od modré, Čahi dobře zaclonil...,“ okomentoval své dvě trefy obránce s číslem 5 na zádech.

Hned z kraje druhé třetiny vstřelil Havířov kontaktní gól. Příčinou ale nebyla dle Kolmanna ztráta koncentrace. „Měli bychom být koncentrovaní celý zápas, ale myslím si, že moc šancí jsme dnes při hře 5na5 neměli, tahali jsme za kratší konec. Rozhodly přesilovky a díky bohu za ně,“ přiznal a přiblížil kvality havířovského celku. „Oni mají výborný tým. Jsou tam staří, mladí, rychlí…Pro nás bude každý soupeř nesmírně těžký,“ předeslal nutnost přípravy na každý jednotlivý duel.

Do opětovného vedení poslal Benátky ve druhé třetině další z obránců, Jakub Husa, a v posledních minutách prostředního dějství přišel třetí Kolmannův gól. „V přesilové hře jsem to dostal na modrou čáru a nikdo ke mně nešel, vystřelil jsem a gólman podruhé, díky Adamovi Dlouhému, neviděl vůbec nic.“ Pro Kolmanna to byl celkově pátý bod (4+1) ve dvou zápasech. Není v ohrožení rekord Jiřího Říhy, který ovládl bodování obránců se 44 body? „Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel. To je obrovsky těžké.“

Havířov znovu smazal dvoubrankovou ztrátu a v posledních minutách sahal po třech bodech. Třetí třetina zkrátka z pohledu domácích nebyla dobrá. „Po druhé třetině jsme si říkali, že budeme mít tři body, ale ve třetí třetině jsme patnáct minut z dvaceti byli v našem obranném pásmu, a jak se říká, nejlepší obrana je útok. My se do útoku bohužel nedostali a to je potom strašně těžké udržet vedení,“ připustil autor hattricku, jemuž tradice velí, zaplatit příspěvek do klubové kasy. „Ještě nevím, jak se ohodnotím. Máme tam pokladní řád, pokladníkem jsem já, takže se budu muset dohodnout s klukama. Ti mi to ohodnotí.

Vítěze nakonec musely určit samostatné nájezdy. Díky Zdeňku Královi zůstaly dva body u Jizery. „Aleš Stezka super, vychytal všech pět nájezdů a Králik to tam uklidil…Dva body dobrý,“ hlásí Kolmann.

V úvodním duelu nosil kapitánské „C“ Daniel Špaček, proti Havířovu právě Kolmann…„Máme dohodnuto, že ho má Daniel Špaček, který je teď v Tygrech, takže když tu nebude, tak ho budu mít já,“ osvětlil situaci kolem postu vedoucího kabiny.

Problémem nebude jen nahrazení dlouholetého kapitána Honzy Plodka, je tu i absence starších a zkušených. „Těžké je spíše nahradit ten věkový průměr v kabině. Odešli nám kluci kolem pětatřiceti let, ty nemáme žádné. Náš průměr je lehce přes dvacet let a to si myslím, že pro nás bude složité. Teď ještě máme spoustu elánu, ale ta nejtěžší část sezony teprve přijde,“ upozorňuje Kolmann.

Jak tedy zhodnotit dnešní duel? „Byl těžký. Napadalo nám to tam v přesilovkách a myslím si, že na konci jsme měli i trošku štěstí,“ ví tahoun benátecké obrany, který vidí možnou cestu k úspěšné sezoně. „Makáme od první do poslední minuty. To je asi to jediné, v čem můžeme přehrávat soupeře. Musíme být živí, těžko někoho přehrajeme hokejově.“

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.