25. 9. 2009 | Tomáš Nejedlo

Zkrotí Benátky havlíčkobrodské Rebely?

Benátecký tým je v současné době naladěn na velmi dobré vlně. Jistě k tomu přispělo také vítězství nad kvalitní jihlavskou Duklou. Nyní však před Středočechy stojí nelehký úkol. Pokusit se překvapit Havlíčkův Brod na jeho ledě. Rebelové totiž okupují překvapivě třetí příčku a nastříleli zatím nejvíce branek ze všech prvoligových týmu. Tým z Vysočiny tak ještě neokusil hořkost porážky. Zápas startuje na havlíčkobrodském ledě v sobotu 26. září. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin! Sobotní mač budete pomoci samozřejmě sledovat pomocí tradičního podrobného on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Rebel Havl. Brod

Není tomu ještě tak dávno, co Benátky bojovaly s Havlíčkovým Brodem o druholigové body. Oba celky však šly výkonnostně nahoru a nyní se tak potkávají o soutěž výše, tedy v první lize. Není bez zajímavosti, že Rebelové jsou partnerským klubem pražské Slavie, odkud se v jejich kádru pravidelně objevují extraligoví hráči. V minulém kole v Šumperku dokonce v brance HavlBrodu chytal mládežnický reprezentant Dominik Furch, který je velkou nadějí českého hokeje.

V Havlíčkově Brodě se mohou spolehnout na kvalitní brankářskou základnu. Jak jsme již zmínili, střídavě se v Kotlině objevuje nadějný Furch, ale pravidelně chytají Tomáš Linhart či Jaroslav Suchan. Druhý jmenovaný má na svém kontě velké množství prvoligových startů a extraligu si zachytal ve Znojmě, Jihlavě či Slavii. Jako mladý se také dokonce objevil v Benátkách nad Jizerou. Kapitánem mužstva je zároveň bezkonkurenčně nejzkušenější borec v kádru Rebelů. Je jím devětatřicetiletý Michael Vyhlídal. Ten si nejvyšší soutěž vyzkoušel např. v Jihlavě, Pardubicích nebo naposledy také v pražské Slavii. V extralize spolu s první ligou má odehráno celkem 443 zápasů! Mládežnickým reprezentantem do dvaceti let byl i Jakub Šulc, který si první ligu vyzkoušel například v Chomutově. Dobrá budoucnost se věští také dvacetiletému Jiřímu Jebavému, který už celkem čtyřicetkrát navlékl přes hlavu slávistický extraligový dres.

Bojovný, rychlý styl zdobí rovněž útok celku z Vysočiny. Však na to také v Havlíčkově Brodě mají ty správné typy hráčů. Trenéři Novák se Svobodou hodně sází na Miroslava Třetinu, který pamatuje ještě druholigové souboje s Benátkami. Prosazuje se i štírek Vojtěch Němec či Miroslav Holec. Šťastnou ruku při výběru posil mělo havlíčkobrodské vedení v Lukáši Havlovi. Rychlík s pověstí kanonýra přišel ze slovenského extraligového Martina a klub na něj hodně spolehá. Havel má za sebou celkem 226 extraligových startů, především v Litvínově. Zahrál si však i ve Slávii či Pardubicích. Zajímavým hráčem i Kanaďan Chris Smith který si ve čtyřech odehraných zápasech připsal už tři asistence. Kanadskému bodování vévodí Michal Borovanský.

Rebelové ještě neprohráli

Havlíčkobrodští v letošním průběhu soutěže ještě nepoznali hořkost porážky. V úvodním zápase si doma bez problémů poradili s Kadaní v poměru 6:3 a za tři body HavlBrod vyhrál i v Třebíči, poměrně divoce 7:5. Dva body za výhru v nájezdech brali svěřenci trenérů Nováka a Svobody proti Hradci Králové i v minulém kole v Šumperku. Havlíčkův Brod zatím nastřílel celkem 22 branek, přičemž inkasoval už 15 branek.

Sestavy obou týmů z minulého zápasu

Tým HC Rebel Havlíčkův Brod se představil v Šumperku (5:6 sn) v sestavě: Furch (Suchan) – Vyhlídal, Šulc, Jebavý, Horváth, Jelínek, Soldán, Pavlík, Moščic, Borovanský, Holec, Smith, Vrdlovec, Třetina, Stromko, Knotek, Dušátko, Němec, Ondráček, Svoboda, Česnek.

Celek HC Benátky nad Jizerou nastoupil doma proti Jihlavě (4:1) ve složení: Stejskal - Drábek, Hobza, Kajínek, Lukáč, Mrkvička, Kolmann, Pavlů - Nevyhoštěný, Hudíček, Jech, Bárta, Kudrna, Kazatel, Dušek, Skořepa, M. Krupka, Vantuch, Kica, Urban, Weiss

Webové stránky soupeře

Více informací o havlíčkobrodském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webové portálu našeho sobotního soupeře - HC Rebel Havlíčkův Brod

Rozhodčí

Utkání 5. kola první hokejové ligy mezi celky HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Zbyněk Kubičík z Brna. Na čarách mu budou asistovat Pavel Dřínovský z Brna a Jakub Svoboda z Jihlavy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!