29. 9. 2009 | Tomáš Nejedlo

K důležitému mači přijede Kadaň

Před benáteckými hokejisty čeká ve středeční podvečeru zajímavý a rozhodně nelehký úkol. K utkání 6. kola prvoligové soutěže totiž přijede severočeská Kadaň a není potřeba zdůrazňovat, že se bude jednat o velice důležitý zápas. Benáteckým se vstup do sezóny vydařil a s těžkým losem se popasovali poměrně dobře. Nyní před nimi stojí další výzva, porazit kadaňského soka. V týmu středečního soupeře v loňské sezóně na trenérské lavičce působil Milan Černý, pro nějž to bude bezesporu pikantní mač. Utkání startuje na benáteckém zimním stadionu ve středu 30. září a úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Sledovat rovněž můžete tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Úplně první ledové souboje se začaly v Kadani uskutečňovat kolem roku 1945, kdy se parta místních nadšenců rozhodla hrát na „pivovarském“ rybníku (dnešní sídliště 1. Máje). Za dva roky byl zvolen historicky první hokejový odbor, který velmi záhy schválil přestěhování z rybníka na nedaleké tenisové kurty. Zde vznikl první tým Tatran Kadaň hrající oficiálně I. A. třídu západočeské župy.

Název klubu se postupně z Tatranu měnil na Slovan, TJ DNT a v roce 1991 na dnešní Sportovní klub. Klub se pohyboval střídavě v krajském přeboru a druhé lize a v ročníku 1997/98 postoupil do první ligy, kde působí dodnes. V dresu našeho středečního soupeře před dvěma lety chytal brankář Jiří Stejskal.

Pojďme si nyní udělat krátkou procházku kadaňským kádrem. Největší obměny doznal post brankáře. Loňská jednička Miroslav Hanuljak odešel do partnerského Chomutova a o post prvního brankáře svedou souboj dva gólmani, kteří loňskou sezónu prakticky zmizeli z hokejového světa. Tím prvním je Kamil Jarina. Čerstvě třiatřicetiletý gólman naposledy chytal před dvěma lety v brněnské Kometě, ale jak sám říká, hokej mu chyběl, a proto se k němu vrátil. Zcela jiný osud potkal Lukáše Hronka. Ten loni byl až trojkou prvoligové Komety a dokonce si odskočil i do druholigové Břeclavi. Pak jej však postihlo velice nepříjemné zranění a hokej musel odložit na druhou kolej. Třetím gólmanem do party je pak naděný karlovarský Tomáš Závorka.

Do obrany přišel jen Libor Hlubuček, jenž loňskou sezónu strávil v prvoligovém Mostě, a také dva zkušení borci. Tím prvním je osmatřicetiletý Martin Ťupa, který přišel z partnerského Chomutova a tím druhým urostlý Rus Igor Knyazev, jenž ve své bohaté kariéře oblékal dresy celé plejády klubů ruské nejvyšší soutěže! Zahrál si např. v Kazani, Spartaku i Dynamu Moskva, Voskresensku a naposledy v celku MVD Balašicha.

Zkušená útočná osa týmu ve složení Šíp, Boušek, Gombár a Balázs zůstala pohromadě. Navíc přišel Jakub Bauer z karlovarské Energie. Z partnerského Chomutova se pak v Kadani objevují Martin Malát spolu s Jiřím Charouskem. V neposlední řadě pak Kadaň měnila trenéra. Milan Černý se přesunul právě na lavičku Benátek a žezlo lodivoda převzal na severu Čech Leo Gudas, loňský asistent extraligové Mladé Boleslavi.

Kadaň se v minulém kole dočkala první výhry

Nepříliš lehký los měli na úvod Kadaňští hokejisté. Z pěti zápasů dokázali získat čtyři body a náleží jim 12. příčka. Jedinou výhru si svěřenci koučů Gudase a Recha připsali v minulém kole, když na domácím ledě dokázali s přehledem porazit nováčka soutěže ze Šumperka v poměru 5:1. Nečekaný bod Kadaň získala v Ústí nad Labem, kde padla až v nájezdech. Těsné porážky pak přišly v Hradci Králové v poměr 2:3 a v domácím prostředí s Třebíčí 0:2. Výraznou prohru pak Severočeši utrpěli v Havlíčkově Brodě, kde prohráli 3:6.

Sestavy obou týmů z minulého zápasu

Tým HC Benátky nad Jizerou se představil v Havlíčkově Brodě (5:1) ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Hobza, Kajínek, Drábek, Lukáč, Pavlů, Mrkvička, Tondr - Hudíček, Skořepa, Weiss, Kudrna, Kazatel, Šinkovič, Kica, Krupka, Kopic, Bárta, Urban, Nevyhoštěný, Jech

Celek SK Kadaň nastoupil ve vítězném domácím zápase s Šumperkem (5:1) v sestavě: Jarina - Ťupa, Hlubuček, Višňák, Szakal, Schmidt, Knyazev, Zmeškal, Kuběna, Charousek, Balász, Gombár, Šíp, Boušek, Malát, Bauer, Fábry, Freiberg, Pražák, Indra, Polanský

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webové portálu našeho středečního soupeře -
SK Kadaň

Rozhodčí

Utkání 6. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Tomáš Horák z Benešova. Na čarách mu budou asistovat Jiří Flegl z Ševětína u Českých Budějovic a Martin Šperl z Písku. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!