1. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Nový hokejový rok odstartuje duel se Znojmem

Rok 2009 přinesl pro benátecké hokejisty zabydlování se v druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Nový hokejový rok právě nadešel a úvodním soupeřem hokejistů Benátek v něm budou Orli Znojmo. Bilancování nad uplynulým kalendářním rokem by přineslo určitě v drtivé převaze pozitiva. Doufejme, že neméně úspěšný bude i rok nový! Se Znojmem mají Benátečtí letos téměř stoprocentní bilanci. Na domácím ledě totiž uspěli v nájezdech a ve městě okurek dokonce v základní hrací době. Třetí měření sil v letošní sezóně startuje v sobotu 2. ledna s úvodním buly v 17 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - Orli Znojmo

Znojemští ještě v loňské sezóně bojovali o extraligové body, ale v létě došlo k avizovanému prodeji licence do Brna. Místo Komety se tak Orli v nové sezóně uhnízdili v první lize, kde se prozatím pohybují v horní polovině tabulky.

Ve druhém kole se oba celky střetly na benáteckém ledě a radovali se hráči od Jizery. Za domácí se do černého trefili Vantuch a Weiss, za hosty pak brankový úspěch zaznamenali Staněk a Svoboda. V nájezdech pak o dvou bodech pro domácí rozhodl Lukáš Vantuch. Na ledě Orlů se Benáteckým podařilo vyhrát v poměru 3:1, když se o branky vítězů postupně postarali Kica, Kolmann a Skořepa. Za domácí snižoval Svoboda.

Do nové sezóny vstoupili Moravané nejen s novým názvem, ale také s novým logem. Znojemští v letošní sezóně úzce spolupracují s Kometou Brno, odkud přišel na post brankáře zkušený Luboš Horčička. V obraně působí hned trojice hráčů, která v minulosti oblékala benátecký dres. Jsou jimi Tomáš Kolafa, Petr Štrach a Tomáš Protivný. Zkušenost pak zastupují Jiří David a především pak Marian Morava, který si extraligu zahrál například v dresu Dukly Jihlava, Plzně a Třince. V průběhu sezóny z kádru extraligového nováčka z Brna přišel bek Pavel Mojžíš.

V útoku působí ikona znojemského mužstva. Je jím Radek Haman, který před nedávnem oslavil rovných čtyřicet let a řadí se tak k jedněm z nejstarších hráčů první ligy. Od roku 1999 ve Znojmě působí také Karel Plášek, který rovněž zůstal znojemským barvám věrný a kroutí tak v dresu s orlem na prsou již jedenáctou sezónu. V extralize mají něco odehráno i Jiří Beroun nebo Tomáš Hradecký. Z brněnské Komety pak přišli Aleš Staněk a Peter Sojčík, kteří loňskou sezónou strávili v Třebíči.

V dresu Kladna si nejvyšší soutěž rovněž zahrál Přemysl Sedlák, hráč s kanonýrskými schopnostmi. V průběhu sezóny přišli do moravského celku tři kvalitní útočníci. Zkušený Miroslav Barus ze Šumperka se do Znojma vrátil po pěti letech, Aleš Padělek z Tábora ve Znojmě působil naposledy v sezóně 2007/08. Z pražské Slavie pak Nelibův tým posílil nadějný Zdeněk Kubica.

Sestavy obou celků z minulého kola

Tým HC Benátky nad Jizerou se představil v Kadani (3:1) v následující sestavě: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Pavlů, Vála, Kolmann, Mrkvička - Kica, Krupka, Loskot, Jech, Urban, Bárta, Hudíček, Skořepa, Nevyhoštěný, Kudrna, Pabiška, Vařecha

Celek Orli Znojmo vyhrál v domácím zápase s Havířovem (4:1). Vítězný tým nastoupil v sestavě: Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, Štrach, David - Barus, Padělek, Svoboda, Beroun, Hradecký, Sedlák, Havlík, Meidl, Kubica, Jarůšek

Webové stránky soupeře

Více informací o znojemském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
Orli Znojmo

Rozhodčí

Utkání 36. kola první ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Blecha z Třebíče. Na čarách mu budou asistovat Jiří Flegl z Ševětína u Českých Budějovic a Martin Šperl z Písku. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.