7. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo

Mančaft šlape, jak má, těší Bartoloměje Salanského

Kalendářní rok 2009 je už definitivně minulostí a my ho nyní můžeme už jen hodnotit. Uplynulý hokejový rok se zapsal do historie benáteckého hokeje jako první prvoligový ročník. V rozhovoru jej hodnotí jedna z osob nejpovolanějších, tedy generální manažer Bartoloměj Salanský (na snímku). Otázky padaly samozřejmě na efektivnost farmářské trasy Liberec - Benátky či na ambice benáteckého celku v právě probíhajícím prvoligovém ročníku.
Pane Salanský, na úvod zhodnoťme rok 2009, který právě skončil. Kdybyste se ohlédl za uplynulým rokem, jaký byl pro benátecký hokej?
Myslím si, že spolupráce Liberec – Benátky se hodně osvědčila. Pochopitelně je to hodně náročné jak pro Liberec, tak pro město Benátky. V dnešní době ekonomické krize se to projevuje úplně všude, nicméně nám se vzájemná spolupráce již začíná vyplácet. Momentálně, jak všichni víme, mají Bílí Tygři snad deset zraněných hráčů a v podstatě šest nebo sedm hráčů z Benátek už naskakovalo v Liberci. Myslím si, že je to velký úspěch. Z toho plyne, že v utkání s Táborem lajna Jech-Urban-Bárta nehrála, protože se šetřili na utkání za Liberec na Kladně. Přesto jsme Tábor porazili 3:0. Myslím si, že je to super a že už tímto sklízíme ovoce.

Už jste to i naznačil, letošní spolupráce je ještě více znatelná, protože marodka u Bílých Tygrů je až nebývalá. Je to marodka, kterou asi těžko někdo pamatuje, nebo ne?
Tohle v Liberci snad ještě nikdy nezažili. Pochopitelně, hokej je tvrdá hra, ale ta zranění, která se udála teď naposledy, jsou hodně nešťastná. Jiří Hunkes se zranil při tréninku velkou náhodou, má čtyři vyražené zuby a přeraženou čelist. Díky tomu, že má Liberec Benátky, tak funguje.

Nemůžou být hráči trochu unavení, protože zápasů je opravdu hodně?
Unavení jsou každopádně. Nyní se hrají čtyři zápasy v týdnu. Myslím si, že to je obrovská porce. Určitě chtějí chytit šanci za pačesy, takže se únava daleko lépe vstřebává. Domnívám se, že kluci to zvládnou.

Kam mohou Benátky a Liberec pomýšlet v sezóně, která je nyní někde za polovičkou?
Liberec samozřejmě pomýšlí na ty nejvyšší cíle. Tam by mělo být play-off samozřejmostí, i když začátek sezóny tomu neodpovídal. Teď si však myslím, že mančaft šlape tak, jak má. Tím, že je v Benátkách mladý tým, je pro nás velkým úspěchem se dostat do play-off. Když se nám to podaří, budeme spokojení.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!