30. 1. 2010 | Lukáš Caha, Lukáš Peroutka

Úspěšné přesilovky na body nestačily

44., sobota 30. 1. 2010
Znojmo - Benátky n.J. ZNO - BEN
Znojmo - Benátečtí hokejisté poprvé v sezóně podlehli mužstvu Znojma, když téměř dvě třetiny dokázali s domácími držet krok, dvě branky soupeře v závěru druhé třetiny se ale ukázaly být rozhodující. K úspěchu nepomohly ani dobře sehrané přesilovky, které zužitkovali Ctibor Jech a Marek Pabiška, a dvakrát tak smazali náskok Orlů. Vítězný gól zápasu vstřelil v polovině utkání rovněž v početní výhodě Karel Plášek.
Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, David, Protivný, Kolafa, Štrach, Lattner - Plášek, Barus, Svoboda, Beroun, Hradecký, Sedlák, Staněk, Meidl, Havlík, Kubica, Haman, Vyletelka
Benátky n.J.: Stejskal - Drábek, Stříteský, Pavlů, Kajínek, Mrkvička, Tondr, Hobza - Kica, Urban, Loskot, Jech, Skořepa, Bárta, Kudrna, Pubiška, Nevyhoštěný, Hudíček, Weiss, Vařecha
Branky a nahrávky: 1. Protivný (David), 15. Haman (Kolafa), 33. Plášek (Hořava, Morava), 38. Havlík (Staněk) - 7. Jech (Skořepa, Bárta), 25. Pabiška (Drábek, Jech). Rozhodčí: Dvořák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7, navíc Barus, Beroun, Hradecký (všichni ZNO) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 1578. Střely na branku: 36:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Komentář

Znojemští předvedli velmi rychlí vstup do zápasu a již po devatenácti sekundách od úvodního buly využil šanci Tomáš Protivný, jenž obdržel kotouč od Davida a střelou od modré rozvlnil síť odkryté Stejskalovy branky – 1:0. O pár minut později měl ve vlastním oslabení příležitost skórovat Meidl, který se sám řítil na brankáře, ovšem gólman byl nyní pozorný. V další části znojemského oslabení se podařilo hostům vyrovnat. Skořepa našel najíždějícího Ctibora Jecha, ten vypálil příklepem a zavěsil k pravé tyči – 1:1. Poté si chtěl hlavní sudí nejspíše vybudovat autoritu a začal vylučovat velmi přísně na obou stranách. Znojmo dokázalo jednu z přesilovek využít, když se puk se po střele od mantinelu odrazil zpět do brankoviště za záda benáteckého gólmana a do prázdné klece jej doklepl navrátilec Radek Haman - 2:1. I hosté si zahráli před koncem třetiny přesilovku, Znojmo si však protihráče pohlídalo.

I ve druhé třetině rozhodovaly o stavu přesilové hry. Ve dvacáté páté minutě poslal po přihrávce Drábka puk za Horčičku Marek Pabiška, kterého nechali znojemští hráči před brankou úplně volného – 2:2. Vrátit domácím vedení mohl Svoboda, ten však střelou z první minul branku. V polovině třetiny arénu rozezvučela nastřelená tyčka Kubici. I přes tyto dva nevydařené pokusy puk za Stejskala stejně putoval, a to ve třicáté třetí minutě po zásahu Karla Pláška, který obdržel před brankou přihrávku od Moravy a bekhendem trefil odkrytou klec – 3:2. Hosté se snažili o nápravu zvýšenou aktivitou, ovšem branka padla znovu do jejich branky. Staněk na levém křídle našel najetého Adama Havlíka, který zamíchal s pukem a poslal jej nad rameno Stejskala – 4:2. Do kabin tedy odcházelo opět šťastnější Znojmo.

Třetí dějství přineslo vyrovnané drama. První šanci ke snížení se nabídla Kajínkovi v přesilovce, ovšem pohotový Horčička kotouč betonem vyrazil. Zamotat hlavu benáteckému gólmanu se podařilo Meidlovi se Sedlákem, prvně jmenovaný nadvakrát dorážel, avšak puk za brankovou čáru nepropasíroval. I proti Davidově pokusu o pár sekund později byl Stejskal pozorný. Následovaly dvě rychle jdoucí přesilovky domácích za sebou, v nichž mohl zajistit svým barvám vítězství Barus, ale ani ten neuspěl. Velkou šanci ke snížení měl Pabiška, jenž vystřelil z levého brejku, puk se po ledě kutálel za čáru, ale v poslední chvíli jej zastavil Vyletelka. V závěru Orli spíše bránili a v poslední minutě museli čelit tlaku hostů, kteří odvolali brankáře. To však skóre již nezměnilo. Domácí si připsali první body za výhru nad Benátkami a zajistili si účast v předkole play-off.

Ohlasy trenérů

Jan Neliba (Znojmo): Bylo vidět, že jsme k zápasu dnes přistoupili s velkou bojovností a nasazením. Soupeř byl zdatný, bojoval, hrál obětavě, ale myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Mužstvo bylo nastartované, šlo do utkání správným způsobem a podalo jeden z lepších výkonů.

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou): Utkání bylo rychlé, důrazné, divákům se muselo líbit. My jsme nezachytili nástup domácích, inkasovali hned v první minutě branku, ale z přesilové hry se nám následně podařilo brzy vyrovnat na 1:1. Dokázali jsme srovnat ještě jednou, ale poté nás poznamenaly chyby jednotlivců při hře pět na pět i v oslabení, po nichž jsme obdrželi dvě rozhodující branky. Myslím si, že domácí byli o kousek lepší a vítězství je asi zasloužené.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!