12. 9. 2006 | Aleš Vladyka

Skvělý obrat 9. třídy v úvodním utkání sezóny

Ve svém premiérovém utkání přivítali na domácím ledě hráči 8. a 9. třídy hráč HC Vlci Jablonec nad Nisou, když v utkání 9. třídy byl k vidění nevídaný zvrat v utkání.
8. třída

HC Benátky nad Jizerou – HC Vlci Jablonec 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)

Domácí nastoupili k prvnímu utkání nové sezóny s oslabeným týmem a na jejich výkonu to bylo znát. V brance zahájil Zvěřina a hned ve druhé minutě utkání benátečtí inkasovali gól. Herně ale domácí drželi se soupeřem krok a to přineslo i vyrovnání , když se v 8. minutě individuálně prosadil Karel Klouda. To však bylo gólově ze strany domácích vše.

Benátečtí nestačili jabloneckým hráčům v bruslení a tak v první třetině odehráli 4 oslabení, což stálo spoustu sil a nakonec se to projevilo i na skóre, které po první třetině bylo v neprospěch domácích 1:3.

Ve druhé části hry pokračoval Jablonec v dobré hře a zatížil benátecké skóre o další 3 branky.

Ani 45 dobrých zásahů Kamila Zvěřiny v brance Benátek nestačilo na jablonecké střelce a tak za stavu 1:6 pro Jablonec nastoupil na třetí třetinu do branky Benátek Michal Stross. Jemu se vedlo o poznání lépe, když při 17 úspěšných zásazích inkasoval pouze jednou. Hra benáteckých se v závěrečné části zlepšila, dostávali se do střeleckých příležitostí, ale na vstřelení branky to nestačilo.

Asistent trenéra Svoboda po utkání řekl: „Porážka v úvodu sezóny nás pochopitelně mrzí, ale na druhou stranu musíme sportovně přiznat, že v této sestavě hráčů jsme dnes našemu dobře bruslícímu a hrajícímu soupeři nemohli stačit.

Pochválit musím oba naše brankáře, protože díky jim nebyla dnešní prohra ještě výraznější. Pochvalu zaslouží celý tým za snahu v poslední třetině. Škoda, že jsme s takovýmto přístupem a nasazením neodehráli celé utkání.“

Branka HC Benátky nad Jizerou: 8. Klouda

Sestava: Zvěřina (40. Stross) – Müller, Pospíšil, Mlejnek, Haspeklo – Novotný O., Stejskal, Klouda, Apeltauer, Grycman, Sluka. Trenér: Jiří Svoboda

9. třída

HC Benátky nad Jizerou – HC Vlci Jablonec 8:3 (0:3, 4:0, 4:0)

Domácí nastoupili do utkání ve vysokém tempu s řadou osobních soubojů. V 6. minutě však poprvé inkasovali. Druhou branku obdrželi domácí po hrubé chybě brankáře Formánka, který při snaze rozehrát nahozený kotouč nešťastně zasáhl napadajícího hráče Jablonce. Ten měl již lehkou pozici a do prázdné branky nezaváhal. Po dalších dvou minutách jablonecký střelec z ostrého úhlu překonal Formánka potřetí a to bylo impulzem pro změnu v brance domácích, do které se v 15. minutě postavil Krček. S ním jako by na domácí přišla jiná herní pohoda a po přestávce, kdy si to trenér s hráči v šatně vyříkal, nastoupilo do druhé části hry úplně jiné družstvo.

Hra domácích přidala na rychlosti a hráči se začali více prosazovat v soubojích jeden na jednoho. Již za 98 vteřin druhé části hry našel Svoboda přihrávkou najetého Drahoše a ten svým gólem odstartoval obrat v utkání. Několikrát podržel své spoluhráče pěknými zákroky brankář Krček a tak přišla zasloužená odměna, když v rozmezí 6-ti minut benátečtí dokonali obrat utkání. Ve 34. minutě přidal druhý gól Benátek Novák. Vzápětí se trefil bombou kapitán Moucha a ve 40. minutě přidal svůj druhý gól po samostatné akci Novák. Navíc za zákrok na pronikajícího Nováka obdržel jablonecký hráč Čechura trest 5+do konce utkání. Nabídnutou přesilovou hru v úvodu třetí třetiny benátečtí využili a po krásné kombinaci na jeden dotek po ose Zahrádka-Novák-Čermák, posledně jmenovaný zakončil do odkryté soupeřovi branky. Ve 45. minutě zvyšoval již na 6:3 Hrouda. Hráči Jablonce již nevěděli co na v pohodě hrající Benátky hrát a tak se místo na hru soustředili na faulování. To se jim však nevyplatilo neboť po vyhraném vhazovaní v útočném pásmu při přesilové hře tvrdou ranou od modré čáry přidal svůj druhý gól Moucha, čímž korunoval svůj pěkný výkon. I poslední gól utkání padl při přesilové hře, kdy nadvakrát zakončil Hrouda a potrestal tak nedisciplinovanost Jablonce.

Při závěrečném hodnocení asistent trenéra Svoboda nešetřil slovy uznání na adresu celého družstva, které dokázalo otočit nepříznivý průběh utkání do vítězného konce. „Sice se nám nepodařil vstup do utkání podle našich představ a tři poměrně lehce inkasované branky nás dostali do kolen, ale po provedené změně na postu brankáře a přestávkové domluvě, se naše hra a nasazení zlepšilo. Do konce druhé části se nám podařilo otočit skóre na 4:3. V tuto chvíli jsme soupeře přehrávali ve všech herních činnostech. Také brankář Krček nás párkrát podržel a tak kluci mohli vykročit za vítězstvím, které si za svůj předvedený výkon jistě zaslouží. V závěrečné třetině jsme dokázali pokračovat v dobrém výkonu a soupeřovo konto zatížili ještě dalšími góly. Celému družstvu bych rád poděkoval a popřál hodně úspěchů v celé nadcházející sezóně do které jsme právě úspěšně odstartovali.“

Branky HC Benátky nad Jizerou: 22. Drahoš (Svoboda), 34. Novák, 37. Moucha, 40. Novák, 43. Čermák (Novák, Zahrádka), 45. Hrouda, 49. Moucha (Hrouda), 58. Hrouda

Sestava: Formánek (15. Krček) – Langr, Bubeník, Moucha, Zahrádka – Drahoš, Čermák, Budaev, Novák, Svoboda, Hrouda, Novotný J., Kučera, Slapnička. Trenér: Jiří Svoboda

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.