2. 9. 2010 | Tomáš Nejedlo

Weissův hattrick zničil Vrchlabí

přát., čtvrtek 2. 9. 2010
Benátky n.J. - Vrchlabí BEN - VRC
Předposlední domácí přípravný zápas Benátek nad Jizerou znamenal střet s tradičním rivalem z Vrchlabí. V Podrkonoší Benátečtí nedávno prohráli 2:4, a tak měli svěřencům trenérů Řeháčka a Svobody rozhodně co oplácet. Nakonec se jim to povedlo, avšak cesta k tomu nebyla vůbec jednoduchá. Zvláště, když Patrik Beck ve 25. minutě zvyšoval na 3:1 pro hosty. Benátky se ale mohly spolehnout na nečekaného kanonýra. Petr Weiss hattrickem režíroval obrat ve skóre až na konečných 4:3 pro Středočechy! Další mač čeká Benátecké v úterý na ledě Litoměřic.
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - V. Drábek, Kajínek, Vála, Tondr, Mrkvička, Hobza, Pavlů, Kolmann - Vařecha, Weiss, Klimt, Kopic, Liška, Jech, Skořepa, Hudíček, Kica, Urban, Krejčík
Vrchlabí: Ševčík (Koutský) - Pácal, Mocek, Chaloupka, Bendík, Poživil, Bauer, Matějíček, Poskočil - Bakrlík, Rusnák, Beck, Hubáček, Kubeš, Zima, Andres, Látal, Bezouška, Urban, Bláha, Filip, J. Drábek
Branky a nahrávky: 7. Weiss (Kopic), 29. Skořepa (Mrkvička, Kolmann), 31. Weiss, 35. Weiss (Pavlů, Mrkvička) - 8. Matějíček (Filip, Rusnák), 17. Poživil (Látal, Kubeš), 25. Beck. Rozhodčí: Wagner - Záhora, Holec. Vyloučení: 6:11 + navíc Kolmann (BEN) a Urban (VRC) oba 5 minut + OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105.

Komentář

První branka v utkání padla poměrně brzo. Na počátku 7. minuty totiž Benátečtí v přesilové hře rozjeli kolotoč přihrávek a po jedné z nich Kopic našel za brankou Petra Weisse, který vybruslil do střelecké pozice a střelou mezi betony poprvé v utkání překonal Ševčíka - 1:0. Vrchlabí však na svou odpověď nenechalo dlouho čekat. Taktéž v početní převaze na modré čáře napřáhl Jiří Matějíček a Nedvídek přes clonící hráče nestihl včas zareagovat - 1:1. Bylo tak brzy vyrovnáno a začínalo se v podstatě od začátku. Prakticky ihned po Matějíčkově trefě mohl druhou branku přidat Beck, jenže Nedvídek byl tentokrát proti. Lapačkou dokázal pokus bývalého útočníka Mladé Boleslavi vytěsnit mimo tři tyče. Druhého gólu se hráči z Krakonošova království přece jenom ještě v první třetině dočkali. V končící 17. minutě Látal vybídl ke skórování Ondřeje Poživila, jenž už jen zasunul po ledě puk za bezmocného gólmana - 1:2.

V úvodu druhé třetiny šly Benátky brzy dokonce do tří, jenže Vrchlabí více než minutu trvající dvojnásobnou přesilovku využít nedokázalo. Paradoxně po jejím skončení ujel obraně Beck a Ctibor Jech ho zahákoval. Sudí Wagner nařídil trestné střílení a rozjel se sám postižený Patrik Beck. S ledovým klidem zkušeného mazáka otřel touš o tyčku a potřetí rozvlnil síť za Nedvídkem - 1:3. Benátky poté měly také možnost přesilovky pěti proti třem a dokázaly ji na rozdíl od soupeře využít. Od modré čáry střílel Tomáš Mrkvička a před brankou číhající Josef Skořepa kotouč vyražený Ševčíkem uklidil k tyči - 2:3. Stalo se tak prakticky přesně s návratem vyloučeného Andrese na ledovou plochu.

Za dvě minuty už bylo vyrovnáno. A opět v nestandardním počtu hráčů na ledě. Tentokrát při hře ve čtyřech hosté vyrobili velkou hrubku. Beci vrchlabského týmu odjeli střídat, avšak nevšimli si za zády na Petra Weisse. Ten od poloviny kluziště jel sám na svého jmenovce Ševčíka a střelou mezi jeho betony srovnal gólový účet - 3:3. Střelecký prach Weissovi stále ještě nezvlhl, ba co víc. Rychlý forvard byl ústřední postavou akce z 35. minuty. Michal Pavlů se v přesilovce odhodlal ke střele, Ševčík vyrazil do prostoru, kde stál právě Petr Weiss, který dorazil odražený puk do branky a dokonal svůj hattrick - 4:3.

Třetí perioda se odehrála v režii hostujícího celku. Benátečtí hokejisté se za celou dvacetiminutovku zmohli jen na pár střeleckých pokusů. Michal Nedvídek na druhé straně hrací plochy musel být naopak stále ve střehu. Hodně mu zatrnulo při šanci Bláhy, kterou ještě dokázal vyrazit. Beck pak střílel mimo. V závaru na brankovišti neuspěl ani vrchlabský Jakub Drábek, a tak Benátky dokázaly soustředěnou hrou a perfektní obrannou činností nakonec zápas dotáhnout až do vítězné tečky. Ani krátká power-play celku z Podkrkonoší k vyrovnání nevedla.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek
Zápas byl rychlý a bojovný. Myslím si, že měl i tempo. Vrchlabí přesvědčilo o své kvalitě. Po našich chybách, které rozhodně byly, se hosté dostali do vedení 3:1. Toho je potřeba se v mistrovském zápase vyvarovat. Je potřeba dodat, že jsme se za stavu 1:3 dokázali zmobilizovat a otočit výsledek. Do hry nás dostaly přesilové hry, které se nám podařilo proměnit. Pak jsme ještě hráli jednu přesilovku 5 na 3, která byla o něco kratší. Bohužel jsme prohráli vhazování, což je důležitá standardní sitauce. Vhazování se nám dneska nedařila. Do třetí třetiny jsme chtěli vyzkoušet bránění, pokusit se nepropadat a trochu přenechat iniciativu soupeři a vyrážet do rychlých protiútoků. Nakonec jsme to ale hráli dost pasivně. Je důležité, že se nám utkání podařilo udržet do vítězného konce.

Josef Řeháček, trenér Vrchlabí
Pokud jsme hráli v pěti, tak jsem byl spokojený. Dostali jsme soupeře pod tlak, hráli jsme, co jsme chtěli. Samozřejmě chybičky v rozehrávce byly. To je hokej. Nejsem spokojený s častým oslabením. Ve druhé třetině jsme měli sedm vyloučených, to si nesmíme dovolit. Ať je to vyloučení jakékoliv. Kluci si na tohle musí dávat pozor. Ve čtyřech se téměř celá třetina nedá odehrát. To si vyříkáme v kabině. V dnešním zápase se nám uzavíral kádr, ještě nyní vyřadíme jednoho útočníka. Vím koho, ale zatím to neprozradím.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.