24. 9. 2010 | Tomáš Nejedlo

Potvrdí Benátky vysokou výhru ve Vrchlabí?

Po smolné prohře v Berouně byla ve středu nálada v benáteckém táboře opět o něco veselejší. Vždyť svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase dokázali porazit favorizovaný Hradec Králové nečekaně vysokým výsledkem 8:2. Jednalo se také o vůbec nejvyšší výhru Benátek při působení v první lize! Nyní však hráče od Jizery čeká další mač. Budou totiž zajíždět na led Vrchlabí, které ze třech zápasů má na kontě pouhý jeden bod, avšak na domácím ledě s tradičně silnou diváckou podporou bude jistě velice nepříjemným soupeřem. Utkání startuje na ledě Elektromont arény v sobotu 25. září. Úvodní buly pak bude vhozeno v 18 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Vrchlabí

I Vrchlabí patří k tradičním soupeřům benáteckého celku v první hokejové lize. Souboje s tímto celkem z Podkrkonoší pamatují Středočeši ještě ve druhé lize. V loňském ročníku sehráli svěřenci Milana Černého s Řeháčkovými ovečkami hned čtyři zápasy. A bilanci měli lepší Benátečtí. Vždyť dokázali třikrát zvítězit, prohráli pouze na domácím kluzišti, a to v prosinci v poměru 0:2. Doufejme, že si podobné štěstí Benátky přivedou i do nadcházející mistrovské sezóny.

Také v přípravném období Benátky s Vrchlabím sehrály dva zápasy. V tom prvním na ledě soupeře sice hosté dokázali dotáhnout nepříznivé dvoubrankové manko, ale pak opět dvakrát inkasovali a Vrchlabí tak utkání dotáhlo do vítězného konce s výsledkem 4:2. Na domácím ledě pak Středočeši svému sokovi porážku oplatili, když Petr Weiss svým hattrickem potopil naděje vrchlabského celku na výhru. Benátky si připsaly výhru 4:3.

Brankářský post se před novou sezónou měl změnit o sto procent. Již dříve svůj odchod avizoval veterán Radovan Biegl a brankářské řemeslo chtěl na hřebík pověsit Petr Ševčík. Toho však vrchlabské vedení přemluvilo k návratu a opora celku se opět postaví mezi prvoligové tyče. Jeho kolegou nově bude Vladislav Koutský, někdejší stálice Hradce Králové. Koutský loni chytal první ligu v Chrudimi a odskočil také do extraligových Pardubic.

Obranu bude v novém ročníku opět dirigovat velezkušený Tomáš Pácal, kterému budou zdatně sekundovat také inventáři Jiří Matějíček či Petr Chaloupka. Ostřílený borec Aleš Vála před sezónou zamířil právě do Benátek, a tak by ho měli nahradit nově příchozí Petr Mocek z Chrudimi nebo Ondřej Poživil z Litvínova. Čerstvou akvizicí je pak také ostřílený bek Richard Bauer, který v loňské sezóně působil ve slovenské extraligové Banské Bystrici. Předtím několik sezón patřil k oporám Mladé Boleslavi.

Také v útoku zůstalo několik opor z loňského ročníku. Jedná se především o nestárnoucí hvězdu Martina Filipa, jehož lehká helma a hokejka ve tvaru pádla budou navždy prvoligovými legendami. Oporami útočné fáze stoprocentně budou Kamil Tvrdek, Vladislav Kubeš či Radek Hubáček. Zkušení Tomáš Klimt se Stanislavem Procházkou naopak již v Krakonošově působit nebudou. Klimtovým novým působištěm se staly Benátky. O svou šanci se porvou pardubický Tomáš Bláha a sparťanský Michal Bezouška, jehož posledním působištěm byly druholigové Řisuty. Novicem v týmu trenérů Řeháčka a Svobody je také urostlý bezmála dvoumetrový forvard František Bakrlík.

Oba celky v minulém kole

Tým HC Vrchlabí se na venkovním ledě proti Jihlavě (5:3) představil v sestavě: Ševčík (32. Koutský) - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Poživil, Bauer, Poskočil, Čížek - Rusnák, Tvrdek, Filip - Látal, Kubeš, Hubáček - Beck, Urban, Bláha - Zíma, Bezouška, Drábek

Celek HC Benátky nad Jizerou na svém ledě proti Hradci Králové (8:2!) nastoupil ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Pavlů, Drábek, Kajínek, Vála, Hobza, Tondr - Kica, Urban, Nevyhoštěný, Loskot, Klimt, Krejčík, Jech, Skořepa, Vařecha, Kopic, Pabiška, Hudíček, Weiss

Výjezd do Vrchlabí

Hokejový klub HC Benátky pořádá zájezd na sobotní zápas ve Vrchlabí. Odjezd autobusu bude v 16 hodin z Burzy! Neváhejte a pojeďte fandit benáteckým hráčům.

Webové stránky soupeře

Více informací o vrchlabském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Vrchlabí

Rozhodčí

Utkání 4. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Dvořák z Českých Budějovic. Na čarách mu budou asistovat Václav Beneš z Chýně u Prahy a Jiří Svoboda z Prahy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!