14. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

V sobotu Benátky hostí poslední Písek

Nadstavbová část první hokejové ligy pokračuje mílovými kroky vpřed. Sobotní sedmatřicáté kolo rozdělí druhou část soutěže na polovinu a každý bod má v boji o předkolo play-off cenu zlata. Moc dobře to vědí také v Benátkách, kde se představí poslední celek soutěže, nováček z Písku. Jihočeši v nadstavbě zatím v šesti duelech získali jeden bod a vyhnutí se baráži pro ně už bude hodně těžké. Utkání startuje na benáteckém zimním stadionu v sobotu 15. ledna. Úvodní buly pak bude vhozeno v 17 hodin! Průběh utkání můžete sledovat rovněž v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - IHC KOMTERM Písek

Budeme-li tvrdit, že Písek je jedno z tradičních hokejových měst, nebude to zase tak úplně od věci. Bruslařský klub zde vznikl už v roce 1876 a spolu se Sokolem se notně zasloužil sportovní uvědomění místních občanů. Když se do českých zemí roku 1892 poprvé dostaly hokejové hole, netrvalo pak na tehdejší poměry - a vzhledem k charakteru dobové novoty – ani příliš dlouho, než se toto sportovní vybavení objevilo i na jihu Čech.

Názvy klubu se postupně měnili z SK na ČASK, Duklu, VTJ, VTJ Jitex, Jitex, IHC až na nynější IHC KOMTERM. V kádru píseckého celku se od začátku letošního prvoligového ročníku vystřídala pěkná řádka hokejistů. Někteří u Otavy působili pouze několik zápasů a nyní třeba působí v druhé lize.

V našem tradičním představování hráčského kádru začneme jako již tradičně u brankářského postu. Tam zatím nejvíce zápasů odchytal Jaroslav Jágr. Syn někdejšího trenéra Třince či Českých Budějovic a také bývalého brankáře před sezónou do Písku přišel z Hradce Králové. V poslední době se však mezi tyčemi častěji objevuje mladý brankář Šimon Hrubec, dvojka extraligových Českých Budějovic. Několik utkání pak odchytal ostřílený Michal Pinkas, který se v loňské sezóně zasloužil o postup do vyšší soutěže.

Nejproduktivnějším zadákem je se čtrnácti body velezkušený Martin Výborný. Někdejší hráč Mladé Boleslavi nebo Plzně je oporou týmu v defenzivních řadách. Mezi opory určitě patří také písecký odchovanec David Všetečka, jehož posledními štacemi byly severočeské celky Chomutov a Kadaň. Před nedávnem se píseckému vedení podařilo do zdárného konce dotáhnout přesun dalšího odchovance klubu Jana Kudrny z Tábora. Vedení KOMTERMU příliš nepřesvědčil zadák David Mazanec, jenž měl patřit k pilířům zadních řad, a po deseti zápasech putoval do druholigového Jindřichova Hradce. Pouhých devět utkání pak u Otavy sehrál další ostřílený zadák Jiří Heš.

V čele klubové produktivity je s devatenácti body Michal Pšurný, jenž působí v Písku střídavě z extraligového českobudějovického Mountfieldu. O bod méně pak posbírali Jiří Ferebauer s Michalem Dragounem. Toho si fanoušci ledního hokeje určitě budou pamatovat z jeho působení v pražské Spartě nebo Ústí nad Labem. Extraligové zkušenosti má také další útočník Jan Fadrný, který žlutomodrý dres navlékl v průběhu sezóny, když přišel z německých Drážďan. Nedávnou novou akvizicí je ostřílený devětatřicetiletý veterán Pavel Zdráhal, bývalý produktivní forvard především v Havířově. Benáteckým příznivcům je velice dobře známý Jiří Kudrna, jenž minulé dvě sezóny právě na břehu řeky Jizery působil. Nyní se také v jednom týmu opět setkává se svým bratrem Janem.

Po nepříliš příznivých výsledcích byl od mužstva v průběhu sezóny odvolán trenér Rudolf Suchánek, na jehož místo nastoupil někdejší kouč Kadaně nebo Prostějova Alois Chlustina.

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na venkovním ledě v Třebíči (4:3 sn) nastoupil ve složení: Vošvrda - Kolmann, Štich, Bendik, Kajínek, Ulrych, Vála, Tondr - Klimt, Urban, Krejčík - Kica, Skořepa, Vantuch - Kopic, Jech, Bárta - Nevyhoštěný, Pabiška, Hudíček - Liška

Tým SK Kadaň se na domácím ledě s Litoměřicemi (1:3) představil v sestavě: Hrubec - Vráblík, Výborný, Porcházka, Všetečka, Jan Kudrna, Vomela - Zdráhal, Fadrný, Ferebauer - Polodna, Bauer, Jiří Kudrna - Diviš, Suja, Ježek - Kellner

Webové stránky soupeře

Více informací o píseckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
IHC KOMTERM Písek

Rozhodčí

Utkání 37. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit René Trombík z Hrádku u Jablunkova. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Goňa ze Zlína a Pavel Obadal z Uherského Brodu. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.