25. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky míří do Litoměřic, dobyjí Kalich arenu?

V boji o předkolo play-off začíná jít pomalu do tuhého. Do konce nadstavbové části první ligy zbývá sehrát už jen pět zápasů. Ve hře je tedy ještě patnáct bodů, souboj o čtyři vstupenky do vyřazovacích bojů svede sedm týmů. Hokejisty Benátek nečeká v nadcházejícím období nic lehkého. Nyní se svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase připravují na nováčka z Litoměřic, který v minulém kole prohrál po pěti výhrách v řadě! Utkání startuje v litoměřické Kalich areně ve středu 26. ledna. Úvodní vhazování bude provedeno v 18 hodin! Průběh zápasu můžete sledovat v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

S příchodem nového roku získali litoměřičtí do branky posilu zvučného jména. Na střídavé starty z extraligové Plzně byl Stadion zapůjčen někdejší český reprezentant, gólman s bohatými zkušenostmi z extraligy i ruské nejvyšší soutěže - Dušan Salfický. Populární "Salfa" se poprvé v dresu s Kalichem na prsou představil 5. ledna v Benátkách nad Jizerou a prohrál zde se svým týmem v nájezdech. Od té doby ale Litoměřice se Salfickým v brance nasbíraly úctyhodných patnáct bodů, podlehly až v minulém kole v Třebíči. Salfického parťákem je Martin Volke, který v současnosti ohromuje extraligovou veřejnost, když jako záskok září v dresu Litvínova. Ve třech utkáních, ve kterých nastoupil, byl dvakrát vyhlášen hvězdou duelu ze strany Benziny...

Nejproduktivnějším zadákem je s devatenácti kanadskými body někdejší bek Litvínova či Plzně Milan Vobořil. Určitě není bez zajímavosti, že dvě ze sedmi branek, které tento obránce vstřelil, zaznamenal na benáteckém ledě ve dvou letošních zápasech Litoměřic u řeky Jizery. Čtrnáct kanadských bodů pak nasbíral další pilíř zadních řad, jenž prošel extraligou. Jakub Evan je zcela určitě platným členem výběru trenérů Setikovského a Tvrzníka. V loňské sezóně v Benátkách krátce působil i Matěj Stříteský, který letos pendluje mezi Litvínovem a právě Litoměřicemi.

Na čele klubové produktivity se drží první ligovou protřelá trojice. Šestadvacet bodů shodně nasbírali bývalý útočník Chomutova Jaroslav Hašek a ostřílený Ladislav Slížek, někdejší forvard Ústí, Berouna či pražské Slavie. Jen o dva body méně získal šikovní štírek Petr Šinágl. Pozadu nezůstává ani důrazný Martin Heinisch, bývalý forvard Litvínova. Z Vrchlabí v průběhu sezóně přišel zvýšit útočnou vozbu Ladislav Gengel. Z druholigové Roudnice nad Labem si pak Stadion vytáhl bývalého útočníka Benátek Pavla Mrňu, který za krátkou dobu ukázal, jak je platným hráčem. V sedmi duelech posbíral už devět bodů a jistě je pro Litoměřice přínosem.

Oba celky v minulém kole

Tým HC Stadion Litoměřice se na ledě Třebíče (4:1) představil v sestavě:Salfický - Evan, Kříž, Martinka, Gula, Vobořil, Kolbaba, Mizera - Sklenička, Heinisch, Tvrzník - Hašek, Slížek, Gengel - Novák, Zíma, Mrňa - Kauschitz, Přeučil

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím duelu s Chrudimí (4:1) nastoupil ve složení: Vošvrda (56. Stejskal) - Kolmann, Bendík, Tondr, Vála, Pavlů, Ulrych, Niko, Kajínek - Kica, Bulíř, Bárta, Kopic, Skalický, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Hudíček, Nevyhoštěný

Webové stránky soupeře

Více informací o litoměřickém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Stadion Litoměřice

Rozhodčí

Utkání 40. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Florian z Chodova u Karlových Varů. Na čarách mu budou asistovat Jan Bertlík z Mostu a Radek Koskuba také z Mostu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!