1. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky herně přehrály také Litoměřice

přát., čtvrtek 1. 9. 2011
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
K poslednímu přípravnému utkání Benátek před novou sezónu přijely k Jizeře Litoměřice. Po Mladé Boleslavi domácí hokejisté herně přehráli také Severočechy a vyjma úvodu utkání kontrolovali hru. Svou herní převahu podložili také vstřelenými góly, kterých bylo celkem pět. Premiérou trefu v benáteckém dresu zaznamenal obránce Ondřej Vitásek, který svou aktivitu ze zápasu v Boleslavi přenesl i do duelu proti Stadionu. Další dvě přípravná utkání sehrají Benátky na severu Čech, v úterý v Litvínově a ve čtvrtek v Litoměřicích.
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Kajínek, Niko, Vála, Vitásek, Ulrych, Jaroměřský, Hobza, Pabiška - Klimt, Skořepa, Kellner, Kopic, Král, Krejčík, Liška, Jech, Vařecha, Weiss, Jánošík, Skalický
Litoměřice: Sklíba (30. Meravý) - Kružík, Drahorád, Smetana, Kříž, Beňovič, Hucl, Soukup - Hašek, Slížek, Horčička, Tvrzník, Šinágl, Gengel, Zavřel, Belay, Kafan, Novák, Hlusička, Keltner, Kotrba
Branky a nahrávky: 19. Kajínek (Skořepa), 23. Vitásek (Jánošík, Skalický), 36. Jech (Vařecha), 38. Kopic (Krejčík, Ulrych), 47. Skalický (Ulrych) - 1. Hašek (Slížek). Rozhodčí: Švejda - Záhora, Cafourek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 36:18.

Komentář

Stadion na domácí hokejisty od úvodního vhazování vlétl, po osmadvaceti vteřinách hry pálil Horčička, ale těsně minul. Zmatky v benátecké hře ale o pár sekund později už hosté potrestali. Jaroslav Hašek vypálil a Nedvídek si možná trošku nešťastně srazil puk do branky - 0:1. Úvodních deset minut hry patřilo hostujícímu týmu, už po čtyřech minutách měl Šinágl na hokejce další gól. Jeho blafák ovšem Nedvídek přečetl a podržel domácí tým. A do třetice šance hostujícího týmu a opět v ní byl zkušený hokejista. Horčička se dostal za záda benátecké obrany, avšak střílel těsně vedle. Poté Benátky vyrovnaly hru a také se dostávaly na dostřel Sklíbovi. V závěru první části se dostavil také vyrovnávací gól. David Kajínek pálil od modré čáry, využil zakrytého výhledu Sklíby a puk skončil v síti - 1:1.

Jestliže úvod první části patřil Litoměřicím, pak vstup do druhé třetiny vyšel Benáteckým. Jánošík se Skalickým předvedli precizní bojovnost v útočném pásmu, obrali o puk váhajícího Beňoviče a z jejich práce těžil najíždějící Ondřej Vitásek, který svou povedenou střelu otřel o břevno a skóroval - 2:1. Premiérová trefa vytáhlého zadáka podtrhla jeho aktivní hru. Aktivita celého benáteckého týmu stoupala, Niko střílel do Sklíbovy lapačky. Poté měl ještě větší šanci Vařecha, na hranici brankoviště ale nechal vyniknout Vojtěcha Sklíbu, který jeho střelu vytáhl z šibenice mimo tři tyče. V polovině utkání hostující trenéři vystřídali brankáře, Sklíbu nahradili slávistický mladík Michal Meravý. Aniž by si novic v brankovišti pořádně osahal kotouč, lovil ho ze své sítě. Únik Vařechy a Ctibora Jecha vyřešil druhý jmenovaný po přesné Vařechově přihrávce gólovou střelou k tyči - 3:1. Další rychlý brejk skončil rovněž vstřeleným gólem. Krejčík v brejku našel Miroslava Kopice, jehož teč už přesunující se Meravý nedokázal před brankovou čárou zachytit - 4:1.

Ve 46. minutě šli hosté zkráceně do tří, těsně před koncem trestu Haška pelášil sám na Meravého Skořepa, jenže střílel doprostřed branky a Meravý byl připraven. Přesto se v pokračující přesilovce Benátečtí prosadili. Ulrych střílel od modré, Meravý kotouč vyrazil na hůl číhajícího Daniela Skalického, který na nic nečekal a vrátil puk do sítě - 5:1. Úpravu skóre mohl učinit ve velké šanci Ladislav Gengel, ale ležícího Nedvídka nepřekonal, vůbec totiž branku netrefil. Na druhé straně kontroval Liška, ale střílel těsně mimo. Více už se nestalo a Benátky tak udržely svůj čtyřbrankový náskok až do závěrečného hvizdu.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou
"Měli jsme špatný vstup do zápasu. Na obdržené brance se podílela celá první pětka včetně gólmana. Kluci se z toho oklepali. Myslím si, že jsme nehráli špatně. Měli jsme ještě řadu dalších příležitostí. Vyhráli jsme zaslouženě. Musím říct, že slušně zahrály všechny lajny."

Daniel Tvrzník, trenér HC Stadion Litoměřice
"Hráli jsme celkem slušně první třetinu, kdy jsme hráli to, co jsme chtěli. Máme okamžiky, kdy hrajeme to, co si řekneme, dodržujeme ty základní věci, které dodržovat chceme, ale bohužel dostáváme strašně laciné góly. Najednou vznikají individuální chyby, nedůslednosti v bránění, dostáváme laciné góly a ty zápasy venku, až na pár výjimek, jsou si strašně podobné. I když je to příprava, mistrovské zápasy se blíží a tyto věci už by z naší hry měly vymizet. Samozřejmě nechceme se vymlouvat na to, že nám dnes chybělo pět obránců, se kterými počítáme do základu. Další věcí je, že na jeden gól se těžko vyhrává a dneska jsme si po první třetině už tolik šancí nevytvářeli. Z naší strany asi dnes určitě nemůže být spokojenost s tím, co jsme předváděli druhou a třetí třetinu."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!