18. 9. 2011 | Martin Pešout

Benátkám se v Ústí nevedlo: Pohlídali si to, říká Stejskal

Ú s t í n/L. - V úvodním kole dokonale překvapili chomutovský národ a na ledě favorita dokázali vydolovat bod. Přestože Benátky i v duelu s Ústím polovinu zápasu držely krok, na druhého aspiranta na vítězství v souteži už neměly. „Začali jsme celkem solidně, ale nedokázali nadějný stav udržet,“ hřímá gólman Středočechů Jiří Stejskal.

Pozorně bránili, nevypustili jediný souboj a rovněž směrem dopředu dokázali domácí obranu ohrozit. Na úspěch z předchozího zápasu ale Benátky nenavázaly a z Ústí nakonec odjely po porážce 2:5 s prázdnou. „Začali jsme celkem solidně, ale prvním inkasovaným gólem jsme Ústí dostali na koně. Poté jsme se gólem na 1:3 dokázali ještě vrátit do zápasu, ale hned jsme záhy inkasovali a byl konec. Ústí si to už pak pohlídalo,“ analyzuje benátecký brankář Stejskal sobotní představení.

Stejskalovi se příliš nezdál výkon rozhodčích. „Nechci se na ně vymlouvat, ale přišlo mi, že neměli stejný metr. Některé zákroky pustili, přičemž jiné podobné ne,“ krčí rameny.

Přestože Benátky do Ústí rozhodně nepřijely v roli favorita, jen s defenzivou se smířit nehodlaly. "Chtěli jsme hrát aktivně dopředu a vyvarovat se zbytečných chyb. Víme, že Ústí je týmem, který je dokáže potrestat. Má ambice na extraligu, museli jsme hrát zodpovědně,“ popisuje.

Stejskal za léta v první lize odchytal proti ústeckému Slovanu spoustu zápasů. A pokaždé proti žlutomodrým dokáže kvalitně zachytat. „Proti Ústí se mi hraje dobře. Vždy je lepší nastoupit do zápasu, kde soupeř chce hrát hokej, hraje aktivně a gólman si zachytá. Lepší než v utkání, které třeba skončí 2:1 a brankář se nedostane pořádně do hry,“ vysvětluje.

Přestože i v sobotním podvečeru předvedl několik perfektních zákroků, do třetí třetiny už nenastoupil. „Trenér mi řekl, že do branky půjde druhý gólman. Nic víc,“ vrací se zpětně brankář, který v Ústí kapituloval čtyřikrát. Kolega Blažíček poté za záda pustil ještě jeden kotouč.

Benátkám se povedlo zaskočit Chomutov, proti Ústí však už nebodovaly. „V Chomutově se jednalo o první zápas v sezóně, byli jsme natěšení. Prohrávali jsme 0:2, pak 1:3, ale dokázali jsme vyrovnat. Oba zápasy bych ale neporovnával, každé utkání je jiné. Ústí i Chomutov jsou velmi těžcí soupeři, ale dají se překvapit,“ uzavírá víkendové hokejové menu benátecký gólman.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!