21. 1. 2012 | Zdeněk Kamínek ml.

Taktiku na Orcta jsem měl připravenou, bohužel nevyšla, smutnil Josef Skořepa

Ústí nad Labem - V Benátkách nad Jizerou je Josef Skořepa sedmým rokem. Nejvyšší českou hokejovou soutěž si forvard Středočechů naposledy zahrál v sezóně 2009/2010, když ve třech střetnutích oblékl dres Bílí Tygři Liberec. V letošním ročníku náleží Skořepovi v kanadském bodování ligy šestnáctá příčka, v klubových statistikách dokonce pozice druhá.

Proti lídrovi tabulky získaly Benátky nad Jizerou jeden bod, byť sahaly po bodech třech. „Se ziskem bodu jsme spokojení, ale zbylé dva body jsme bohužel ztratili v závěru řádné hrací doby. Je to škoda, vedli jsme o jeden gól. V některých pasážích jsme domácí přehrávali, a kdybychom vstřelili třetí branku, zvítězili bychom,“ tvrdil bezprostředně po skončení klání Josef Skořepa, jenž hovořil i o první brance Ústeckých Lvů ze 17. minuty jako o důležitém momentu duelu.

„Hrálo by se nám jinak, kdybychom neinkasovali gól do šatny v první třetině. Jak jsem ale již zmiňoval, stačilo přidat třetí trefu, a tři body by byly velmi blízko. Hráči Ústí nad Labem chtěli v zápase víc, a proto vyhráli,“ poodkryla příčiny porážky benátecká jednaosmdesátka, která prozradila i taktiku, se kterou Středočeši do Zlatopramen Areny přicestovali.

„Na sever jsme přijeli s taktikou více bránit než útočit, ale nechtěli jsme hrát jen defenzivní hru. Dali jsme dva rychlé góly, Ústečtí byli sami překvapení,“ řekl asistent kapitána Aleše Vály. Skořepa přiznal, že čekal opak v podobě rychlého nástupu Slovanu.

„Čekali jsme, že na nás Ústí nad Labem vlétne, ale nestalo se tak. Zkusili jsme to my a vyplatilo se. U první trefy jsem s Danielem Skalickým dohrával dva souboje a Vít Jonák byl sám před Zdeňkem Orctem. Přihrál jsem mu na hokejku a "Johny" (Vít Jonák, pozn. red.) nekompromisně zavěsil. U druhé branky střílel Jan Jaroměřský a já kotouč poslal na Daniela Skalického, který si nejprve položil ústeckého brankáře a následně ve finální fázi uklidil puk za brankovou čáru,“ připomněl si své dva kanadské body za asistence Skořepa. Při samostatných nájezdech se octl třicetiletý útočník v nelehké situaci, ve třetí sérii musel rozsvítit červené světlo za Zdeňkem Orctem. Svou fintu připravenou měl, zakončení podle představ ale nevyšlo.

„Dělám stále to samé, v záloze mám ještě jednu taktiku na gólmany. Zkusil jsem to, ale trefil jsem Orctův pravý beton. Penalty jsou loterie, padesát na padesát. V samostatných nájezdech máme letos negativní bilanci, z šesti případů jsme zvítězili dvakrát,“ doplnil druhý nejproduktivnější hokejista Benátek nad Jizerou (15+16).

„Je to moje maximum, do začátku play-off zbývá ještě jedenáct utkání, ve kterých mohu ještě udělat spoustu kanadských bodů. Soustředím se na každý zápas, budeme jich mít ještě spoustu hodně důležitých. V Tipsport extralize nemám vyřízené žádné střídavé starty, o žádné nabídce nevím. Doufám, že něco přijde, a pokud nepřijde, tak se nic neděje. Možná se někdo ozve po sezóně, uvidíme. Nyní máme v Benátkách nad Jizerou za cíl dostat se do play-off a poté už jen překvapit,“ svěřil se Josef Skořepa.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.