22. 1. 2012 | Tomáš Nejedlo

První liga pokračuje v rychlém tempu, do Benátek míří poslední Most

První hokejová liga se přehoupla do své poslední čtvrtiny a jak se lidově říká, už jde do tuhého. Především co se situace v tabulce vzhledem k play off týče. Každý bod je tedy nesmírně důležitý, protože tabulka je velmi vyrovnaná. Benátečtí hokejisté však mají v pondělí zcela jasný úkol – získat tři body. Vždyť k řece Jizeře přijede beznadějně poslední HC Most, který už se připravuje na boj o udržení prvoligové příslušnosti. Nic jiného, než tříbodová výhra tedy v pondělí 23. ledna nepřipadá v úvahu! Začátek zápasu je naplánován na 17:30 hodin a průběh duelu můžete sledovat pomocí textového on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Most

Oddíl ledního hokeje v Mostě byl založen v roce 1946. Oddíl provozoval svou činnost vedle staré průmyslové školy v Mostě. V té době neprobíhaly soutěže jednotlivých mužstev, ale byla hrána řada přátelských utkání se sousedním Chomutovem, Litvínovem aj. V té době bylo v oddíle jedno mužstvo žáků a mužů. Mužstvo mužů hrálo 1. A třídu, dnešní krajský přebor.

Novodobá historie oddílu ledního hokeje se dá shrnout do posledních deseti let. V roce 1996 výkonný výbor založil společnost s ručením omezením (HC Most spol. s r.o.), která měla svou činností vytvářet podmínky pro další rozvoj ledního hokeje v Mostě. Tuto společnost založili čtyři jednatelé, Jan Severini, Pavel Měska, Petr Ponert, a ing. Eliška Povová. Společnost vznikla ještě na starém zimním stadionu. V tomto roce se zastupitelstvo města Mostu rozhodlo o dostavbě nového zimního stadiónu.

V roce 1998 se celý oddíl přestěhoval do nového hokejového chrámu a začal psát zatím své nejlepší roky. Zlepšené podmínky přinesli své ovoce, družstvo mužů se po roce 2000 čtyřikrát pokoušelo projít neúspěšně baráží a postoupit do I. ligy ČR. Junioři a dorostenci postupují do I. ligy ČR. Oddíl zakládá oficiální hokejovou školu.

V roce 2006 oslavil klub 60. výročí svého založení a součastně i 10. výročí vzniku HC Most spol. s r.o. Největší dárek k výročí dali klubu muži "A" mužstva svým postupem do I. ligy ČR. Mostečtí se do první hokejové ligy vrátili po dvou sezónách strávených ve druhé lize. V pětičlenné baráži o druhou nejvyšší soutěž však Most možná trochu překvapivě předčil prvoligisty Písek s Chrudimí a spolu se Šumperkem se tak mohl radovat z postupu. Kádr severočeského celku se tedy pochopitelně změnil.

V mosteckém týmu se od začátku letošní sezóny vystřídala rovná šedesátka hokejistů, což by vydalo na tři hokejové kádry a samo o sobě hovoří za vše. Taková fluktuace hráčů v žádném týmu neprospěje a poslední místo Mosteckých tomu dává za pravdu. V Mostě se letos prostřídala také pětice trenérů či asistentů. Most úzce spolupracuje s Karlovými Vary, které však podle zákulisních informací sužují finanční problémy.

V brankovišti se prostřídalo již sedm gólmanů! Nejvíce utkání odchytal Marek Benda, který si drží úspěšnost zákroků nad devadesát procent. Dalšími brankáři byli Lotyš Lusinš, zkušení ligisté Michal Valent a Lukáš Mensator či mladíci. Obranná řada v současné době vykazuje velmi nízký věkový průměr, nejvíce zkušeností má snad dvaadvacetiletý Petr Přindiš či jeho vrstevník Martin Parýzek. V útoku je v současné době nejzkušenější bezesporu Jindřich Kotrla, ostřílený extraligový forvard. Trenérem mužstva je Václav Baďouček, který nedávno skončil na střídačce Karlových Varů.

Webové stránky soupeře

Více informací o mosteckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
HC Most

Rozhodčí

Utkání 42. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Jaroslav Kubeš z Volárny u Kolína. Na čarách mu budou asistovat Jiří Flegl ze Ševětína u Českých Budějovic a Michal Zíka ze Soběslavi. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.