26. 1. 2012 | Lenka Jonešová

Branka v osmé vteřině nám hodně pomohla, prozradil Tomáš Vošvrda

Ve středečním utkání v Hradci Králové se tamějšímu publiku představil dobře známý brankář Tomáš Vošvrda (na snímku). Gólman, který Benátkám vypomáhá z extraligového Liberce, dovedl svůj tým k vítězství 4:2. Po utkání s Hradcem Králové se tak Benátky v tabulce posunuly na páté místo právě před hradecký tým. „Bylo hodně důležité, že jsme už v osmé vteřině vstřelili gól. Rozhodně to ale nebyla jednoduchá výhra,“ okomentoval utkání mladý gólman.

Tomáši, vyhráli jste 4:2. Výhra se ale nerodila lehce…
Pro nás bylo hodně důležité, že jsme už v osmé vteřině vstřelili gól, takže jsme prakticky od samého začátku vedli 1:0. První třetina se nám povedla, ale ta druhá z naší strany nebyla nic moc. Hráli jsme hodně v oslabení, bylo to pro nás opravdu těžké. Bylo důležité, že jsme až na jedno ta oslabení přežili. Druhý gól jsme dostali po mojí chybě, kdy jsem špatně vyjel a neodhadl situaci. Hned jsme ale odpověděli důležitým gólem na 3:2 a v závěru jsme v ponechané výhodě dali na 4:2. Byl to těžký zápas, rozhodně to nebyla jednoduchá výhra.

Hráli jste hodně v oslabení. Ztratili jste v zápase hodně sil?
Především druhá třetina nás stála hodně sil. Potom jsme ještě navíc vyhodili puk ve vlastním pásmu, šli jsme do tří a dali si takový vlastní gól. Myslím si ale, že jsme to společnými silami zvládli. Kluci zblokovali hodně střel, ale taky musím říct, že jsme měli hodně štěstí. Patrik Moskal dvakrát netrefil prázdnou bránu, dvakrát zazvonila tyč. Takže můžeme děkovat bohu, že stál při nás.

Je o tobě známo, že si rád hraješ s kotoučem a vyjíždíš z brány. U druhého gólu se ti to ale vymstilo…
Byl jsem tam pozdě. Prostě jsem vyjel pozdě pro puk a ve chvíli, kdy jsem tam dal hokejku, se kotouč postavil, poskakoval a Kubica mě přehodil. Jednoznačně to byl můj gól. Naštěstí jsme ale vzápětí odpověděli gólem na 3:2 a zklidnili se.

V Benátkách jsi na výpomoc z extraligového Liberce. Mohl bys porovnat rozdíl mezi dvěma nejvyššími ligami?
To je těžké porovnání. Každý zápas je úplně jiný. Třeba zápas s Ústím, který jsem odchytal, byl jako extraligový. Některé zápasy zase naopak nejsou až v takovém rychlém tempu, takže je to různé. Pro mě je ale důležité, že chytám a udržuji se v zápasovém tempu, a že jsem platný pro tým.

V sezóně 2009/2010 jsi Hradci vypomáhal v play-off. Jsi dodnes v kontaktu s někým z hráčů?
S klukama se znám, před zápasem jsme se pozdravili. Občas si zavoláme nebo napíšeme s Filipem Luňákem, řekneme si, jak se daří. Filip je teď bohužel po operaci, takže nemůže chytat, což mi je líto, protože je to jeden ze špičkových gólmanů v první lize. Je škoda, že první liga přichází o takového gólmana.

Zápas s Hradcem byl soubojem o páté místo. Jak jste spokojení s dosavadním umístěním v tabulce?
Jsme spokojení. Máme totiž hodně mladý tým, ale bojujeme každý zápas a vyplácí se nám to. Nemáme až tak zkušený mančaft, máme pár zkušených hráčů jako je Lukáš Král, Tomáš Klimt nebo Josef Skořepa. To jsou hráči, kteří tým vedou, mladí se od nich učí a bojují. Myslím si, že to máme dobře vyvážené a teď se chceme hlavně udržet. Byli bychom rádi, kdybychom se umístili do šestého místa, abychom nešli přímo na Ústí nebo na Chomutov. V play-off chceme bojovat a udělat co nejlepší výsledek.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.