28. 1. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí zdolali třetí Olomouc v nájezdech

44., sobota 28. 1. 2012
Benátky n.J. - Olomouc BEN - OLO
Bojovnému utkání Benátek s Olomoucí, které se divákovi muselo líbit, chybělo snad jen více gólů. Obrany v čele s oběma brankři Vošvrdou a Kašíkem předvedly vynikající výkon, a tak zápas dospěl až do nájezdů. Jely se pouze dvě série, jelikož oba benátečtí hráči skórovali, zatímco ani jeden olomoucký hokejista na Tomáše Vošvrdu v penaltě nevyzrál. Benátky tak stáhly ztrátu na čtvrtou Jihlavu na tři body a v příštím kole se vydají k zápasu do Berouna.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Jaroměřský, Vitásek, Říha, Vála, Niko, Pabiška - Liška, Král, Klimt, Skalický, Skořepa, Jonák, Vlach, Jech, Kopic, Weiss, Kouřil, Kellner.
Olomouc: Kašík (Žigárdy) - Janáček, Nedbálek, Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Kotvan, Staněk - Kucharczyk, Dopita, Selingr, Pekr, Ministr, Herman, Kolouch, Haluza, Pšurný, Kucsera, Marosz, Zbořil.
Branky a nahrávky: 23. Liška (Pabiška, Skalický), rozh. sam. náj. Král - 50. Selingr (Dopita, Kucharczyk). Rozhodčí: Schmejkal - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 395. Střely na branku: 31:30.

Komentář

Zápas patého a třetího celku tabulky už před úvodním vhazováním sliboval kvalitní podívanou, čehož se diváci v sobotním podvečeru u řeky Jizery také dočkali. V prvních dvou minutách hry byl olomoucký gólman Kašík doslova v ohni střel. Některé dokázal mladý talent vytěsnit mimo tři tyče, jiné branku minuly. Poté se však osmělila i Mora a i Tomáš Vošvrda musel prokázat své umění. Zejména Ondruškova střela z páté minuty byla velmi nebezpečná. I Petr Haluza měl dobrou příležitost ke skórování, ale radost mu včasným zákrokem překazil Vošvrda. Benátky pak na půl minuty čelily ve dvojnásobném oslabení nátlaku soupeře, ale vše dokázaly přestát bez úhony. V závěru třetiny měl ještě šanci Ctibor Jech, který se ocitl osamocen před Kašíkem, avšak nedokázal ideálně trefit kotouč.

Druhá třetina začala příležitostí nejproduktivnějšího muže benátecké sestavy Lukáše Krále, který tečoval nahození od modré čáry jen těsně vedly tyče olomoucké klece. Skóre se poprvé měnilo po dvou a půl minutách ve druhé části hry. Od modré čáry pálil Pabiška a před brankou na kořist číhající Tomáš Liška usměrnil kotouč do sítě - 1:0. Prostřední dvacetiminutovka patřila domácímu celku, který byl lepším týmem a vyjádřil to také střelecky. Kašík už ale puk za svá záda nepustil. Zvýšit skóre mohl Lukáš Král, jenž tečoval střelu Jána Nika od modré čáry a Kašík musel vytasit zákrok ramenem. Na druhé straně benáteckou branku ohrozil ve vlastním oslabení Milan Ministr a také Vošvrda svým ramenem vytěsnil kotouč mimo tři tyče. Nebezpečná střela Jaroměřského lehce lízla tyčku hostující klece a následně zamířila do ochranné sítě.

Také třetí část hry začala benáteckou šancí na skórování. A opět v tom měl prsty Lukáš Král. Ten totiž zpoza branky našel hokejku Tomáše Lišky, jehož střela z první těsně minula hostující klec. Ve 47. minutě si v rozmezí několika sekund vytvořil dvě šance Petr Haluza. Nejprve po přiťuknutí od Kucsery musel vytáhnout ze své škatulky povedený zákrok a poté nejproduktivnější olomoucký hokejista těsně nedosáhl před odkrytou brankou na puk. Svou aktivitu dokázali Kohouti zaslouženě přetavit ve vyrovnávací trefu. Pavel Selingr si vybruslil do přebrankového prostoru a zvedl kotouč nad Vošvrdovo rameno - 1:1. Nutno ještě podotknout, že lví podíl na vyrovnávací trefě má Jiří Dopita, který svou bojovností vybojoval kotouč právě pro Selingra. Po vyrovnání už ani jeden tým nechtěl udělat zásadní chybu, která by měla vliv na skóre, a tak po šedesáti minutách bylo skóre vyrovnané.

V závěru třetí části byl ještě vyloučen hostující Haluza, a tak se přesilovka Benátek ještě přenesla do prodloužení. Byla navíc vylepšena hrou čtyř proti třem, avšak zůstala nevyužita. Jen z přečíslení zakončoval Lukáš Král, ale branku minul. Kašík se zaskvěl lapačkou proti rána Skořepy. Obrovskou šanci promarnil Radim Kucharczyk, jenž unikal sám na Vošvrdu, ale nadvakrát si vylámal zuby na benáteckém brankáři.

Zápas tedy dospěl až do penaltového rozuzlení. Jely se však jen dvě série. Ministra totiž vychytal Vošvrda a Král si věděl rady. Ani Haluza vytáhlého benáteckého gólmana nepřekonal a Kopic Kašíka prostřelil. Tím pádem rozhodující trefu obstaral Lukáš Král - 2:1 sn.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): "Zápas byl zhruba podle našich představ. Mužstvo Olomouce považuji za jedno z nejkvalitnějších v první lize. Splnili jsme to, co jsme chtěli. Možná jsme se mohli dostat do většího vedení než do jednobrankového. To byla patrně příčina, proč jsme nezvítězili v základní hrací době. Již před tím gólem měli hosté tlak a my se dostávali do problémů. Samozřejmě vyrovnávacímu gólu předcházela naše chyba, ale soupeř za tím vyrovnáním šel. Myslím si, že jsme dnes dobře ubránili olomoucké přesilovky. V prodloužení jsme měli početní výhodu, kterou jsme ale nedokázali využít. O penaltách se říká, že jsou určitou mírou náhody. Dnes si ale myslím, že jsme v nich jednoznačně byli lepší. Ze strany gólmana tam byla velká jistota a oba střelci nezaváhali. Jsme spokojení."

Petr Fiala (HC Olomouc): "Utkání bylo vcelku vyrovnané. Ani na jedné straně nebylo velké množství šancí. Oba celky dobře bránily. Snad jen v přesilovkách mířily některé střely do brankového prostoru. Nejblíže k vítězství jsme byli v prodloužení, kdy jel Radim Kucharczyk sám na bránu. Před tím jsme velmi dobře odehráli oslabení. Neproměněný nájezd z prodloužení jakoby předznamenal, že se nám v samostatných nájezdech nebude dařit. Nedali jsme ani jeden. Penalty nám prostě nevyšly. Věřím, že dnešní výkon bude příslibem do dalších zápasů. Doufám, že přijde větší jistota."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.