6. 9. 2012 | Ondřej Nejedlo

Poslední přípravný zápas přinesl první zaváhání v domácím prostředí

přát., čtvrtek 6. 9. 2012
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Až v posledním přípravném zápase ztratili hokejisté Benátek nad Jizerou pomyslné body. Do jejich hájemství přijel houževnatý celek z Litoměřic. Vyrovnané utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli hosté efektivnější. Jedinou branku domácích zaznamenal nejlepší střelec přípravného období Josef Skořepa.
Benátky n.J.: Vošvrda (41. - 65. Stejskal) - Šimek, Vitásek, Ulrych, Říha, Štich, Jaroměřský, Vála, Kajínek - Jonák, Bortňák, Skalický, Klimt, Skořepa, Vlach, Kopic, Král, Jech, Liška, Chlapík, Miškovský.
Litoměřice: Přikryl - Toman, Martinka, Žovinec, Evan, Kříž, Husák, Švaříček, Veselý - Šinágl, Slížek, Kafan, Novák, Hašek, Rudovský, Antončík, Rubeš, Mrňa, Tvrzník, Hlusička, Doležal.
Branky a nahrávky: 43. Skořepa (Šimek, Vlach) - 16. Kafan (Šinágl, Toman), rozh. sam. náj. Rudovský. Rozhodčí: Wagner - Holec, Kettner. Vyloučení: 7:7, navíc Kajínek (BEN) trest ve hře. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 117. Střely na branku: ?.

Komentář

První větší šanci v utkání měl domácí Daniel Skalický, který dorážel Přikrylem vyraženou střelu, avšak strážce hostující svatyně svoji menší chybu napravil a puk vyrazil do ochranné sítě. Po několika dalších příležitostech na obou stranách udeřilo v 16. minutě od Litoměřických. Šináglovu teč stačil ještě Vošvrda vykopnout betonem, ale přesně do míst, kam najížděl Kryštof Kafan, který měl jednoduchou úlohu – 0:1. S domácími inkasovaná branka příliš nezamávala a do konce první části hry byli jasně lepší m týmem. Paradoxně největší šanci poslední pětiminutovky si připsali hosté. Rudovský nedokázal usměrnit skákavý touš za záda benáteckého brankáře.

Druhou třetinu odstartovala střela litoměřického Haška, kterou Vošvrda ukryl ve své výstroji. Několika nebezpečnými střelami se připomněli také Benátečtí, ale zkušený brankář Petr Přikryl měl svůj den. Jistý byl také Vošvrda, který musel řešit nebezpečný Novákův průnik.

O přestávce před závěrečnou částí hry došlo v domácím brankovišti ke změně. Tomáše Vošvrdu nahradil Jiří Stejskal, který si brzy připsal první zákrok po střele Antončíka. Vzápětí však bylo vyrovnáno. Josef Skořepa našlápl k velkému sólu a šťastně překonal Přikryla – 1:1. Domácím narostla křídla. V následující přesilové hře měl ostře nabito obránce Říha, ale čtyři velmi nebezpečné střely buď pokryl jistý Přikryl či mířily těsně vedle. Neuspěl ani Vitásek, který měl před sebou pouze Přikryla, ale svůj pokus nasměroval mimo. Velká šance se naskytla hostům v čase 55:26. Po zákroku Kajínka na Evana dostal domácí hráč trest ve hře a před litoměřickým týmem tak stála dlouhá početní výhoda. Tu odstartovaly velké šance. Nejprve těsně minul Toman, poté na kotouč nedosáhl Mrňa. Závěr přesilové hry se hostům nepovedl. Ba co víc, sami mohli inkasovat. Tomáš Klimt ale trefil pouze Přikrylovy betony.

Jelikož šedesát minut nerozhodlo, na řadu přišly po dohodě obou týmů samostatné nájezdy. V první sérii neproměnil hostující Kafan ani domácí Král. Litoměřický Jan Rudovský byl úspěšnější a po pěkné kličce poslal svůj tým do vedení. Na druhé straně se neprosadil Kopic. Výhru hostí v nájezdech pečetila přesná Mrňova střela do horní poloviny branky – 1:2.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas, asistent trenéra Benátek
"Dnes jsme viděli vyrovnané utkání, čemuž odpovídá i výsledek. Byl to dobrý přípravný zápas před mistrovskou částí. Myslím si, že akorát rozhodčí udělal v samém závěru ze zápasu trochu guláš, když jsme hráli oslabení. Chtěli jsme jít do tlaku a dát vítěznou branku."

Milan Vrzal, hlavní trenér Litoměřic
"Hráli jsme defensivní hokej, který je podobný tomu, jenž chceme hrát v úvodu mistrovské části soutěže. Snažili jsme se na to připravit. Mám radost z toho, že kluci tento zápas pojali už jako soutěžní utkání, co se týká nasazení a vůle."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!