21. 9. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátky čeká druhý domácí mač, přijede Písek

Benátečtí hokejisté nemají rozhodně jednoduchý úvod sezóny. Z prvních třech zápasů nového prvoligového ročníku proti favoritům dokázala družina trenérů Černého, Škalouda a Nečase vyválčit čtyři body a další bodíky do tabulky bude chtít jistě i v sobotu, kdy k řece Jizeře přijíždí tradiční prvoligový celek – IHC Písek. Písečtí sice v přípravě na sezónu nezvítězili ani jednou, avšak ve dvou domácích mistrovských zápasech jsou zatím stoprocentní a mají v tabulce šest bodů. Vzájemný duel startuje na benáteckém zimním stadionu v sobotu 22. září se začátkem v 17 hodin!

Představujeme soupeře - IHC Písek

Budeme-li tvrdit, že Písek je jedno z tradičních hokejových měst, nebude to zase tak úplně od věci. Bruslařský klub zde vznikl už v roce 1876 a spolu se Sokolem se notně zasloužil sportovní uvědomění místních občanů. Když se do českých zemí roku 1892 poprvé dostaly hokejové hole, netrvalo pak na tehdejší poměry - a vzhledem k charakteru dobové novoty – ani příliš dlouho, než se toto sportovní vybavení objevilo i na jihu Čech. Názvy klubu se postupně měnili z SK na ČASK, Duklu, VTJ, VTJ Jitex, Jitex, IHC až IHC KOMTERM a po letošním odchodu generálního partnera se název tohoto jihočeského klubu od řeky Otavy změnil zpět na IHC Písek.

S píseckým klubem Benátky spolupracovaly již za doby působení středočeského týmu ve druhé lize a prsty v jednáních měl především nynější sportovní ředitel benáteckého klubu Jan Slivka, který svou valnou část své funkcionářské kariéry spojil právě s Pískem a zápasy s tímto celkem jsou pro něj vždy pikantní.

V píseckém týmu najdeme několik bývalých hráčů Benátek nad Jizerou. Jsou to útočníci Petr Markulinec s Josefem Slavíkem. V Benátkách působil také Jiří Kudrna, ještě v loňské sezóně forvard Jihočechů. V letošním ročníku už bude "Kudrnka" pouze udílet cenné rady na lavičce coby asistent trenéra. Další exbenátecký hráč - obránce Jozef Lukáč již v dresu našeho soupeře nepůsobí. Ještě v přípravě vedl tým někdejší vrchlabský kouč Josef Řeháček, který týmu v loňské sezóně hodně pomohl. Na vlastní žádost však před sezónou v klubu skončil a jeho místo tak zaujal Jindřich Setikovský, jenže naposledy vedl Litoměřice a po příchodu do Písku měl původně trénovat tamní juniorku.

Písečtí spolupracují hned s několika extraligovými kluby. Zřejmě nejvíce hráčů dodává k Otavě středočeské Kladno, dále pak Plzeň a České Budějovice. Právě z Plzně v Písku působí dvojice gólmanů – písecký odchovanec Marek Mazanec a Dominik Halmoši. Všechny tři mistrovské duely odchytal právě Mazanec, který je v Plzni dvojkou za Adamem Svobodou, a především v domácím prostředí byl pro svůj tým tou pravou oporou. V případě potřeby může trenérské duo Setikovský a Kudrna využít též služeb českobudějovického mladíka Pavla Kantora.

Také v obraně se objevuje několik extraligových hráčů. Svými zkušenostmi z nejvyšší soutěže jsou velmi platní kladenští zadáci Vladimír Kameš, Jiří Drtina nebo mladíci Lukáš Kužel a Tomáš Drtil. Z kádru plzeňské Škodovky jsou pak k dispozici Tomáš Petráček a Dominik Boháč, který loňskou sezónu strávil v prvoligovém ústeckém Slovanu.

Nejzkušenějším mužem písecké sestavy je zcela bez diskuze jedenačtyřicetiletý veterán a někdejší českobudějovický forvard Zdeněk Šperger. Velkým plusem pro Písek je účast kladenských mladíků Jana Daleckého a Antonína Melky, kteří řídili středeční vysokou výhru nad Šumperkem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!