22. 1. 2007 | David Schlegel

Benátky hlásí posily, do konce sezóny přicházejí Petr Jaroš a Martin Krupka

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Hokejisty Benátek nad Jizerou posílí pro vyvrcholení letošní sezóny hned dvojice hokejistů z vyšších soutěží. Na hostování do konce letošní sezóny přicházejí útočníci Petr Jaroš z Kladna a Martin Krupka z Havířova. O změnách informoval činovník benáteckého klubu Jan Slivka. Rodák z Mladé Boleslavi Jaroš odehrál v extralize už více než čtyři sezóny, Krupka zase nastupoval v Mladé Boleslavi a letos byl vyměněn za Přemysla Sedláka do Havířova. V minulosti už Krupka za Benátky nastupoval, v týmu působí jeho mladší bratr Lukáš.
Petr Jaroš byl jeden z velkých talentů, kteří dostávali šanci od trenéra Růžičky v extralize už jako junioři. Poprvé nastoupil za áčko už v osmnácti letech, kdy dostával šanci v útoku s Dlouhým a Kopeckým. Sezónu 2001/02 strávil úspěšně v prvoligovém Ústí nad Labem a v následující sezóně na něj trenér Růžička ve Slavii hodně spoléhal.

Na konci ledna 2004 sháněla Slavia po odchodu Málka do Plzně brankáře a Jaroš se stal součástí obchodu s Karlovými Vary za brankáře Petra Fraňka. "Uvolnit Petra nebylo vůbec jednoduché, ale Karlovy Vary si řekly přímo o něj. Určitě s ním počítáme, Petr má u nás ještě smlouvu, takže se k nám jistě zase vrátí," uvedl tehdy Vladimír Růžička.

Ve Varech však Jaroš vůbec nebodoval a po návratu do Slavie se však už nedostal do odpovídající formy. Po dvou letech v prvoligové Mladé Boleslavi dostal další extraligovou šanci. Před letošní sezónou si ho vytáhlo Kladno. Během celé sezóny však Jaroš prakticky neopustil čtvrtou formaci a ve 32 utkáních si připsal pouhé dvě asistence.

Martin Krupka je jeden z mála odchovanců Mladé Boleslavi, který dostal příležitost si zahrát v týmu štiky prvoligové soutěže. Po odchodu Jiřího Kristka do Vrchlabí byli spolu s bratrem dokonce krátce jedinými odchovanci týmu. Za Benátky si dvaadvacetiletý Krupka zahrál už loni v play-off, letos začal sezónu v Boleslavi, ale byl v jejím průběhu vyměněn do Havířova za Přemysla Sedláka.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.