13. 9. 2006 | Mirek Ondra

Změny pravidel a řízení ligy zasáhne i třetí nejvyšší hokejovou soutěž

V letošní sezóně dojde k řadě změn v řízení 2. ligy a to jak v pravidlech tak i v samotném systému ligy. Ta nám oproti loňské sezóně nabídne celkem 44 utkání v základní částí, 22 domácích a stejný počet zápasů hraných venku a to z důvodů čtyřkolového systému soutěže. Divák si tedy o deset utkání polepší.
Toto rozhodnutí ale s sebou nese větší tlak na mnohé druholigové amatérské sportovce, kteří budou mít mnohem větší zápasovou zátěž. Na druhou stranu budou hnáni větší motivací postoupit do první ligy. Tato soutěž se bude po dlouhých letech rozšiřovat, a tak odpadne tolik nervy drásající baráž o 1. ligu za předpokladu, že vítěz druhé nejvyšší soutěže složí kauci za extraligovou licenci.

Samotná změna hokejových pravidel nařízená IIHF bude bezpochyby vést k většímu počtu trestných minut v utkání. To by mohlo mít za následek větší gólové nadílky.

Četnějších vyloučení se obává i asistent trenéra Benátek nad Jizerou Aleš Vladyka: "Změny jsou trochu drastické, nás se bude týkat hlavně počty vyloučení, protože veškeré zákroky hokejkou se budou pískat, přesilovek bude víc a budou rozhodovat. Tomu jsme samozřejmě přizpůsobili i přípravu, ve které měl nácvik přesilových her větší prostor než v minulých sezónách. Průměr 19 dvouminutových trestů za 2 extraligová kola hovoří za vše."

Nejdiskutovanější pravidlo určitě zaslechl i ten nejchladnější hokejový fanda. Pravidlo týkající se zdržování hry. V nejabsurdnějším případě by to znamenalo, že jakmile střelec mine bránu a puk skončí bez cizího přičinění v ochrané síti, bude za to muset pykat dvouminutovým trestem. Toto pravidlo se nakonec zmírnilo natolik, že hráč bude potrestán pouze vystřelí-li puk mimo hřiště z vlastní obranné třetiny, přičemž nerozhoduje hráčovo postavení bruslí, ale místo ze kterého puk odehrál.

Dochvilnosti celého týmu jistě prospěje hrozba menšího trestu za pozdní nástup na hrací plochu.

Kompletní pravidla ledního hokeje

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!