2. 1. 2013 | Tomáš Nejedlo

S Kadaní doma netradičně ve čtvrtek

Prvoligové hokejisty netradičně ve čtvrtek čeká první duel nového kalendářního roku, hráči od Jizery v něm přivítají zřejmě největší překvapení dosavadního průběhu soutěže – SK Kadaň. Aktuálně čtvrtý tým tabulky tuzemské druhé nejvyšší soutěže totiž pravidelně patřil k celkům spodní poloviny a každoročním cílem jistě bylo vyhnutí se bojům o udržení. Letos to však žlutočerným zřejmě dobře sedlo a jsou nepříjemným týmem pro nejednoho soupeře. Duel startuje na benáteckého zimním stadionu, jak již bylo řečeno, netradičně ve čtvrtek 3. ledna s úvodním vhazováním v 17:30 hodin! Průběh utkání nabídne tradičně podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

V dresu čtvrtečního soupeře před časem chytal nynější benátecký brankář Jiří Stejskal. Žlutočerní zatím mají dost důvodů ke spokojenosti. Patří jim totiž aktuální čtvrtá příčka, což před startem letošní sezóny čekal asi jen málokdo. Dalším překvapením je pátá Třebíč, která se s Kadaní drží – o skóre jim patří páté místo. Bude tedy zajímavé v dalším průběhu sezóny sledovat, jestli si Severočeši tuto formu udrží a po základní části budou v tabulce takto vysoko.

SK Kadaň také v letošní sezóně spolupracuje s nyní již extraligovým Chomutovem, odkud se v kadaňském dresu pravidelně objevují především mladí hokejisté nebo junioři. V úvodu sezóny mužstvo vedl jako hlavní kouč Michal Jäger, strůjce zázraku druholigového týmu Klášterce nad Ohří, když tento tým v loňské sezóně dotáhl až do baráže o první ligu! Jäger je však profesionálním hasičem a toto povolání lze jen těžko skloubit s prvoligovým hokejem, a tak u kadaňského týmu skončil. Jeho nástupcem se stal Jiří Čelanský, kterého může hokejová veřejnost znát především z působení v extraligové Slavii Praha, kde tři roky působil jako asistent hlavního trenéra Vladimíra Růžičky.

Asistentem kouče Čelanského je Zdeněk Skořepa, někdejší dlouholetý extraligový útočník, jenž ještě loni v Kadani aktivně působil jako hráč. Vedoucím mužstva je pak další ještě loni aktivní hráč, urostlý zadák Josef Revay.

Brankářskou jedničkou týmu je Miroslav Hanuljak, urostlý gólman, který v minulých letech chytal právě v partnerském Chomutově. V brankovišti se objevili také nadějní Jan Kaššák a Jan Strmeň či Milan Řehoř.

Mezi beky zatím v produktivitě vládne zkušenost. První dvě místa obsadili zadáci, kteří mají co dočinění s extraligou – Roman Prošek a Petr Macháček. Třetí je pak Martin Szakal. Celá řada dalších obránců se v bilanci +/- bodů drží v kladných hodnotách, což je dobrým vysvědčením severočeské defenzivy.

Produktivitu forvardů zatím vede Filip Seman, který si drží bilanci jednoho získaného bodu na zápas a nasázel do sítí soupeřů již úctyhodných dvacet tref. Útočné vozbě Sportovního klubu se letos nebývale daří. Stačí se podívat na individuální statistiky například Jiřího Charouska či Petra Jíry. Pozadu ovšem nezůstávají ani další forvardi – jmenujme třeba Karla Tona, Nikolu Gajovského nebo Zdeňka Ondřeje.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!