7. 1. 2013 | Petra Skopcová

Do osmičky patříme, máme na ni, hlásí Ctibor Jech

Zkušený 29letý útočník Ctibor Jech, kterému nikdo neřekne jinak než Bora, byl jediným úspěšným střelcem ve smolném zápase v Jihlavě. Pro odchovace libereckého hokeje, který prakticky celý život pendluje mezi Bílými Tygry a Benátkami, to byla teprve třetí trefa za sezónu. Bohužel ani přesná střela tohoto praváka pod víko Novotného klece body z Jihlavy nepřinesla, a tak se Benátky musí o to více připravit na dvojici domácích zápasů.

Ctibore, zaměřme se nejprve na zápas s Jihlavou. Ten jistě nedopadl dle vašich představ...

Do zápasu jsme dobře vstoupili a odehráli velice dobrou první třetinu. Bohužel jsme ale v druhém dějství měli mnoho vyloučení, čímž se převaha obrátila ve prospěch Jihlavy. Třetí třetina byla vyrovnaná, bohužel se špatným koncem pro nás. Jakýkoliv bodový zisk z Jihlavy by pro nás byl dobrý, jenže my odjeli s prázdnou.

Byl jste v Jihlavě jediný úspěšně mířící, krom toho jste "sváteční" střelec (třetí gol v sezóně). Jaká byla vaše branka?

Byla to rychlá a přímočará akce. Nabruslil jsem si do volného prostoru, kam jsem dostal přesnou přihrávku od Lukáše Krále. Pak už jsem se jenom podíval, kde má gólman volno a pověsil jsem mu to nad lapačku do víka.

Benátky poslední dobou střelecky prostě tápou, nedaří se jim...čím to je?

Chybí nám větší tlak do branky, je to v koncovce velice upracované. Musíme mít větší hlad po gólech a tlačit se s pukem do branky.

Co rozhodlo zápas s Jihlavou? Byl to opět neproměněný nájezd jako v Šumperku, nebo něco jiného? Kde se stal ten zlom?

Prvně jsem Jihlavě umožnili hrát mnoho přesilovek, což nás stále spoustu sil. Za druhé jsme neproměnili trestné střílení těsně před koncem a nakonec to byla špatně sehraná přesilová hra v závěru.

Je to čtvrtý prohraný zápas v řadě, co je příčinou takové krize?

Nechtěl bych mluvit o nějaké velké krizi, když prohráváme zápasy o gól nebo o dva. V těch předešlých čtyřech prohraných utkáních jsem byli vyrovnaným soupeřem. Viděl bych to tak, že máme momentálně velký problém s koncovkou a v tom, že jsem již po několikáté inkasovali v závěrečných vteřinách utkání. Nedokážeme se plně koncentrovat na hru celých 60 minut, což nás stojí výhry v zápasech a hlavně body do tabulky.

Přijít o všechny body čtyři vteřiny před koncem a ještě ve vlastní přesilovce je jistě dost frustrující, jak se s tím tým vypořádal? Jaká je nálada v kabině?

Co si budeme povídat, frustrace to byla veliká. V kabině lítaly koše a hokejky a to, co tam zaznělo se nedá moc publikovat. Každopádně jsem si to vyříkali a jedeme dál, čekají nás další těžké zápasy. Jinak je v týmu nálada dobrá a bojovná. Jme odhodlaní v dalších zápasech ukázat, že do osmičky patříme. My na to máme.

Při pohledu na tabulku je jasné, že Černého Petra pro play-off drží v současné chvíli právě Benátky. Nicméně následující dva zápasy budou sice doma, ale s těžkými soupeři (Třebíč, Ústí). Získat body, které jsou skutečně potřeba, tak nebude nic jednoduchého. Jak se na zápas připravit a dostat se do pohody, hlavně té psychické?

Jak se na tyto soupeře připravit je spíš otázka pro trenéry. Základem je kvalitně potrénovat a jít do zápasu s tím, že chceme vyhrát za každou cenu. Musíme hrát bez zbytečných vyloučení, která nás oslabují a každý z nás na ledě musí odevzdat maximum a nic nevypustit. A samozřejmě musíme dát více než jeden gól, na ten se vyhrávat nedá.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.