8. 1. 2013 | Tomáš Nejedlo

O přerušení série porážek doma s Třebíčí

Benáteckým hokejistům se v posledních zápasech výsledkově nedařilo, čtyřikrát v řadě totiž prohráli o pouhý jediný gól, navíc střelecká produktivita nebyla oslnivá. Věřme však, že počínaje středečním domácím zápasem s celkem Třebíče se to zlepší a Benátečtí se opět vrátí na pozici zajišťující play off. Ovšem střetnutí s Horáckou Slavií nebude vůbec jednoduché, vždyť Třebíčští okupují čtvrtou příčku tabulky, což je rozhodně velkým předsezónním překvapením. Zápas startuje na benáteckém zimním stadionu ve středu 9. ledna se začátkem v 17:30 hodin! Průběh utkání tradičně nabídne také podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Třebíčští zápasem v Benátkách uzavřou třetí čtvrtinu soutěže a zatím mohou být nadmíru spokojeni. Vždyť současnou čtvrtou pozici by ze strany Horácká Slavie před sezonou čekal jen málokdo. Svěřenci trenérů Pokorného a Novák totiž posbírali již sedmdesát bodů. Červenobílý celek navíc drží velmi dobrou sérii. V posledních sedmi odehraných zápasech totiž tento celek vždy bodoval – šest duelů dokonce vyhrál. Například vedoucí Mladé Boleslavi Horáci nastříleli šest gólů, což určitě svědčí o jejich herní pohodě.

V loňském ročníku byl pro Třebíč brankářský post velkou oporou, resp. muž s maskou v brankovišti. Mladý a nadějný českobudějovický Šimon Hrubec si v dresu Horácké Slavie zcela po právu vynutil pozornost několika extraligových klubů a v letní pauze kývl na nabídku majetného Třince, který o tohoto mladíka projevil zájem. Také v letošním ročníku Třebíč vsadila na mladé gólmany a zdá se, že je to opět dobrý tah!

Dvaadvacetiletý slovenský gólman Marek Čiliak prošel slovenskou extraligou v dresu Nitry a vloni chytal několik zápasů také v rakouské EBEL za Znojmo. Zatím se pyšní vynikajícími statistikami. V 37 zápasech má průměr 2,17 obdrženého gólu na zápas a úspěšnost zásahů téměř 94 %! Čiliak navíc vychytal už pět čistých kont a připsal si i dvě gólové asistence. Jeho kolegou je dvacetiletý třebíčský odchovanec Lukáš Dusík.

Mezi beky je s osmnácti body nejproduktivnějším David Rangl, jenž nasbíral celkem patnáct gólových přihrávek a třikrát mířil přesně. Devět bodů pak posbírali třebíčský srdcař Lukáš Sláma, který s výjimkou jedné sezóny v Pelhřimově, nepřetržitě působí v dresu Horácké Slavie, a mladý vytáhlý Jan Zdráhal. Nejzkušenějším bekem je ovšem Rostislav Malena, který se do Třebíče vyjma kraťoučké anabáze v sezóně 2007/08 vrátil po dlouhých dvanácti letech a patří k oporám defenzivy.

Mezi útočníky je nejproduktivnější dvojice Vilém Burian a David Dolníček. Vytáhlý Burian nastřádal již čtyřiatřiceti bodů. Druhý jmenovaný na kontě má o tři body méně a je rovněž tím pravým hráčem s třebíčským srdcem na svém místě. Kromě epizodních zastávek v Pelhřimově, Velké Bíteši a Jihlavě v podstatě také celou svou kariéru spojil právě s bílo-červenými barvami Horácké Slavie.

Třebíč má jinak velmi mladé útočníky a mužstvo jako celek. Vždyť věkový průměr svěřenců Kamila Pokorného Radka Nováka činí pouze 23 let!

Oba celky v posledním utkání

Celek HC Benátky nad Jizerou prohrál v Jihlavě velmi smolně gólem čtyři vteřiny před koncem řádné hrací doby 1:2. O jediný přesný zásah hostí se postaral v úvodu utkání Ctibor Jech. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (Blažíček) - Kolmann, Mrkvička, Moravec, Šimek, Kajínek, Jaroměřský, Pabiška, Vála - Klimt, Skořepa, Skalický - Špaček, Plodek, Jonák - Kopic, Král, Jech - Vařecha, Urban, Mikšovský.

Tým SK Horácká Slavia Třebíč v domácím prostředí udolal houževnatý Šumperk 3:1. O góly vítězů se postarali Kaut, Dolníček a Káňa. Horáci nastoupili v sestavě: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Bilčík, Čejka, Sláma, Dlapa - Čuřík, Dolníček, Laš - Němec, Ostřížek, Káňa - Vondráček, Kaut, Křivohlávek - Přibyl, Kadela, Čech.

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!