11. 1. 2013 | Tomáš Nejedlo

První liga vstupuje do poslední čtvrtiny, k Jizeře dorazí Ústí

První hokejová liga se sobotním již čtyřicátým kolem přehoupne do své poslední čtvrté čtvrtiny základní části, což naznačuje, že jde před vyvrcholením sezóny do tuhého. Benátecké trápí v posledních kolech velká smůla, vždyť v pěti po sobě jdoucích duelech vždy prohráli o jediný gól a na osmou příčku, zajišťující play off, nyní Benátky ztrácí čtyři body. Nyní opět nečeká Benátecké vůbec nic lehkého, vždyť přijíždí tradičně velmi kvalitní celek Slovan Ústečtí Lvi. Zápas na zimním stadionu v benátecké části Obodř startuje v sobotu 12. ledna se začátkem v 17:00 hodin! Průběh utkání nabídne rovněž také podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Přes letní přestávku se změnil nejenom ústecký kádr, ale také vedení klubu. Generálním manažerem již není Robert Kysela, který odešel do Litvínova, nýbrž ještě loni ústecký kapitán Jan Klobouček. Sportovní manažer Jaromír Šindel zároveň zastává pozici hlavního trenéra. Jeho asistenty jsou pánové Jiří Mička a Tomáš Mareš.

V brankovišti se i ve svých dvaačtyřiceti letech objevuje nestárnoucí fantom Zdeněk Orct, který tak zároveň je jedním z nejstarších aktivních hráčů první ligy. Trojici s ním tvoří o poznání mladší gólmani Vladislav Koutský a Michael Petrásek. V posledních duelech dostával příležitost právě nejmladší z tohoto tria Petrásek. Z devíti zápasů vychytal třikrát čisté konto a může se tak pochlubit velmi dobrými individuálními statistikami.

V obraně patří k nejzkušenějším Zbyněk Sklenička nebo Lukáš Poživil. Oba dva mají v extralize už něco odehráno a zatím jsou na prvních dvou místech v kanadském bodování obránců. Poživil se se svými třiceti body (10+20) může na beka pochlubit vynikajícími statistikami, kterých nedosahují ani leckteří útočníci. Do týmu se pak zapracovávají mladí zadáci. Ať už to jsou Ondřej Holomek či Vladimír Brož, syn ústeckého maséra. Oba se ve statistice +/- bodů při účasti na ledě pohybují v předních hodnotách.

Také útok doznal jistých změn, řada zkušených hráčů však v týmu zůstala a budí respekt soupeřových obran. Jména jako Lukáš Handlovský, Tomáš Sýkora, Daniel Boháč, David Ludvík nebo Jaroslav Roubík pravidelně zajišťují kanadské body. Produktivitu ústeckých forvardů i celé první ligy suverénně vede Jaroslav Roubík, který ve 31 duelech posbíral za 21 gólů a 26 asistencí již 47 bodů a prokazuje tak, že je pro ústecký mančaft opravdovým klenotem. Benátky si tak na Roubíka musí dát velký pozor! Milým překvapením ve lví smečce je také produktivita osmadvacetiletého útočníka Robina Kováře, jenž je s třiadvaceti vstřelenými góly nejlepším kanonýrem týmu, navíc přidal ještě dvanáct asistencí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.