13. 1. 2013 | Petra Skopcová

Díky bodu s Ústím je vidět, že můžeme hrát s každým, říká Robin Blažíček

Již druhý zápas v řadě rozhodovaly samostatné nájezdy a v obou dvou případech se mezi tři tyče postavil Robin Blažíček. Tento mladý gólman se do sestavy vrátil po zdravotních problémech a v současné době, při nepřítomnosti Tomáše Vošvrdy, je stabilním ochráncem benátecké svatyně. Po zápase s Ústím nad Labem dodal své ohlasy.

Robine, zkuste zhodnotit zápas se Lvy z Ústí...

Pokud bych to měl brát ze svého pohledu, tak jsem se cítil dobře. Myslím, že jsem v zápase více tlačili, byli jsme určitě lepší, akorát jsme nedávali góly. Dostali jsme jeden v každé třetině, z čehož ten třetí byl po mojí chybě. Musím klukům poděkovat, že utkání zvrátili a vyrovnali. Do penalt jsem si věřil, trénovali jsme je, ale nevyšlo to.

Robin Blažíček

Tento 23letý brankář odchytal své hokejové začátky ve Žďáru nad Sázavou. Posléze v Liberci si vyzkoušel juniorskou extraligu. Vstup do brankářské dospělosti potom poznal ve druhé lize, kde oblékal dres Jablonce nad Nisou nebo Nymburka. První prvoligové zápasy potom paradoxně nenasbíral v Benátkách, ale v Hradci Králové. Od roku 2011 je už ale stabilní brankářskou posilou právě našeho týmu.

Rozjezd letošní sezóny byl poněkud zbržděn zdravotními komplikacemi, přesto se ale už Robin pravidelně objevuje v dresu Benátek mezi třemi tyčemi. V letošní sezóně si také několikrát vyzkoušel samostatné nájezdy. Nelehkou situaci měl v Šumperku, kdy naskočil ze střídačky rovnou do rozjeté série nájezdů, poslední dva zápasy Benátek rovněž skončily penaltovým rozstřelem, kterého se účastnil právě Robin Blažíček.

A jaká je nálada z dosaženého výsledku?

Tak kdybychom si před zápasem řekli, že máme bod s Ústím, tak je to určitě super. Možná mě teď mrzí, že jsem udělal chybu, ale v každém případě je bod dobrý.

Byly to vaše druhé nájezdy v řadě a oboje nedopadly. Jak se vám šlo dnes do branky na penaltový rozstřel?

Paradoxně já si na nájezdy docela věřím. V tréninku jsme je hodněkrát trénovali, i jsme si s klukama po jeho skončení něco vyzkoušeli... Třeba v Šumperku jsme prohráli na nájezdy, ale přesto se mi celkem dařilo. Ale tentokrát bohuže... Nevím, čím to je. Na tréninku mi vše jde, musím to akorát převést do zápasu.

Nemůže to být dáno i tím, že svoje spoluhráče z týmu již znáte, zatímco hráče Ústí nikoliv?

Já jsem Roubíka i Čermáka znal docela dobře. Čekal jsem ale, že udělají uplně něco jiného, nakonec oba vystřelili. Doufám, že příště se to povede lépe.

Jaký vliv na psychiku týmu může mít takovéhle otočení zápasu?

Určitě to tým nakopne. Když vidíte výsledek 0:3, prohráváte a zbývá pár minut do konce a najednou to otočíte, tak je to úžasné. Už jsem ani nečekal, že se zápasem ještě něco uděláme, ale fakt musím klukům poděkovat, že to zvládli.

Vy se vracíte po zdravotních komplikacích. Jak vám je?

Měl jsem problémy s trojklanným nervem a pak jsem si zlomil prst, ale už se cítím dobře a všechno je v pohodě.

Při pohledu na tabulku a výsledky posledních zápasů, nemrzí vás prohry? Jak se hecujete do dalších zápasu?

Určitě chceme do osmičky a uděláme pro to všechno. Bohužel teď byla série zápasů, kdy se nám nedařilo střelecky a pak přišly i smolné okamžiky, kdy netrefíme prázdnout branku nebo neproměníme trestná střílení. Máme před sebou ale ještě spoustu zápasů a já věřím, že to ještě zvrátíme.

A jaká je po výsledcích nálada v týmu?

Nálada není špatná. Jsme rádi, že alespoň nějaké body sbíráme. Sice jen po jednom, ale každý bod je dobrý a nakonec se to zúčtuje. Máme před sebou ještě mnoho zápasů. Věřím, že začneme vyhrávat.

Nicméně další zápas vás čeká na půdě Olomouce, která doma neprohrává...

Určitě to bude hrozně těžké, ale my k tomu zápasu jedeme s tím, že nemáme co ztratit. Takže do utkání vlítneme a jelikož jsme dokázali otočit zápas s Ústím a získat bod, tak jsme schopní hrát s kýmkoliv. V Olomouci tedy můžeme překvapit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!