14. 1. 2013 | Luděk Stránský

Lepí se nám na hokejky smůla, říká obránce Tomáš Mrkvička

O l o m o u c – Až do poloviny třetí třetiny proti Olomouci drželi hokejisté Benátek nad Jizerou jednogólové vedení. To jim zajistil poněkud kuriózní gól obránce Tomáše Mrkvičky, který se stal nakonec jediným úspěšným střelcem svého celku. Po smolné teči v prodloužení však v benátecké šatně zavládly rozporuplné pocity. „Nadřeme se hrozně na góly, navíc máme poté ještě smůlu. Ale bod bychom před zápasem brali,“ sdělil po utkání Mrkvička.

Přestože Benátky vstřelili úvodní gól zápasu a dlouho se zdálo, že by proti Olomouci mohli získat cenné tři body, nakonec z Hané odjeli poraženi po prodloužení. Oba týmy vsítili po jedné šťastné brance, ta olomoucká však rozhodla v nastaveném čase o konci utkání.

„Pro nás to bylo trochu nešťastné. Ze začátku tedy šťastné, protože jsme dali takový náhodný gól. V Olomouci je to ale vždycky těžké, oni se tlačí, ženou se dopředu, jsou nahoře, takže jsme celý zápas bránili. Ale myslím, že docela dobře. Bohužel se nám lepí na hokejky smůla, nadřeme se hrozně na góly, a navíc máme poté ještě smůlu. Takže teď jsme trochu pod dekou. Před zápasem bychom bod ale brali, “ shrnul své pocity po duelu obránce Benátek Tomáš Mrkvička.

Pětadvacetiletý hokejista s číslem deset také prozradil, že nějaká speciální taktická příprava před zápasem nebyla nutná. „My víceméně stále hrajeme to samé. Navíc už se všichni známe docela dobře, hráli jsme proti sobě v play-off, takže víme, co můžeme čekat,“ vysvětlil Mrkvička.

Jako trumf z rukávu vytáhli proti Středočechům Olomoučtí známého útočníka Jiřího Dopitu, který se na led vrátil po zranění. „My jsme to předem nevěděli. Někdo říkal, že je na rozbruslení, já jsem si ho ale nevšiml. Ztvrdly mi nohy, když jsem ho viděl. Né, dělám si srandu! (smích) On je silný na puku, člověk si musí dávat větší pozor. Je to ikona, ale vůbec jsme to neřešili,“ reagoval Mrkvička na dotaz, zda museli zkušeného centra více střežit.

V šestnácté minutě se stal velmi kuriózní moment. Právě Mrkvička nahodil kotouč směrem na Kašíka, který ho chtěl holí zpracovat a přihrát spoluhráčům, jenže domácímu gólmanovi se nepovedlo zpracování, a puk tak skončil v brance Kohoutů.

A co říká na zmíněnou situaci „střelec“ gólu? „Chtěl jsem podržet pásmo, nahodil jsem puk na branku, otočil jsem se, že jdu střídat. Kluci začali jásat, tak jsem se otočil, ale prakticky jsem to neviděl, takže mi potom museli kluci říct, jak to padlo,“ usmíval se Mrkvička.

K mohutnému náporu se Olomoučtí ve snaze vyrovnat dostali na počátku třetí třetiny, v čemž jim pomohla i dvě vyloučení hostů. A to druhé už Mora korunovala gólem Řípy. „Mně přišlo, že ten tlak Olomouc vyvíjela celý zápas stejně. Bohužel jsme měli smůlu, že jsme dostali vyrovnávací gól,“ podotkl Mrkvička.

Ihned po úvodním buly v prodloužení se odehrál sporný moment. Po kontaktu s Řípou se Mrkvička svalil na led, a poté reklamoval u rozhodčích hru vysokou holí, ale marně. „Stál jsem na buly a protihráč mi chtěl nadzvednout hokejku, já jsem ucukl a on mi trochu roztrhl bradu. Bohužel ani jeden ze čtyř rozhodčích to neviděl. To se stane.“

Pro svěřence trenéra Vladimíra Čermáka znamená prohra na Hané sedmou porážku v řadě, ve které opět prohráli o jedinou branku. Jak se výsledky mužstva promítají do atmosféry v hráčské šatně? „Samozřejmě je to nepříjemné, ale v kabině je pořád dobrá nálada, máme tam skvělou partu, takže je to v pohodě. Mrzí nás to, protože se nadřeme. Myslím, že hrajeme dobrý hokej, akorát nám nepadají góly,“ zamýšlí se odchovanec libereckých Bílých Tygrů.

Pro samotného Mrkvičku byla jeho úspěšná trefa proti Olomouci druhým gólem v sezóně, za patnáct odehraných utkání nasbíral šest bodů. „Ze začátku sezóny jsem nehrál kvůli přetlaku v týmu. Takže jsem vůbec rád, že mě trenéři zpátky zapojili do hry. Občas mi tam něco spadne, tak jsem rád,“ uzavřel rozhovor Mrkvička.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.