28. 1. 2013 | Petra Skopcová

Za dva body z Brodu jsme šťastní, hlásí Radim Šimek

Do Brodu nejely v roli favorita a přesto dokázaly zápas po samostatných nájezdech vyhrát. Benátky ukázaly, že se proti silným soupeřům umí vytáhnout a konečně se jim podařilo zvítězit v penaltovém rozstřelu. Jedním z těch, kteří na ledě v Kotlině bojovali o body byl i Radim Šimek, který poskytl pozápasové ohlasy.

Radime, podařilo se vám konečně vyhrát na nájezdy a to rovnou v Brodě. Jaký to byl zápas?

Do zápasu jsme chtěli vstoupit tím, že budeme hrát dobře do obrany. To se nám, myslím, celkem dařilo po celý zápas. Chtěli jsme se vyvarovat faulů, protože jsme věděli, že Brod přesilovky umí. Nicméně jsme stejně ve dvou oslabeních gól dostali. Ke konci druhé třetiny jsme stav zápasu snížili na 2:1. Do třetí třetiny jsme si řekli, že nemáme co ztratit a že se pokusíme urvat body. To se nám naštěstí podařilo a jsme za ty dva body šťastní.

Co zlomilo zápas, respektive otočilo jeho vývoj?

Důležitá chvíle přišla při snížení na 3:2, kdy Jonák s Vlachem odvedli dobrou práci před brankou a snížili na rozdíl jedné branky.

Jak jste si věřili do nájezdů? Přeci jen se vám zatím moc nedařily...

Myslím, že každý z nás věřil, že to konečně prolomíme a 2 body si odvezem. Nájezdy jsou takový vabank, kdo z koho a tu smůlu nemůžeme mít věčné.

Mysleli jste na to, že Brod měl dlouhou sérii výher, hraje doma a že je silný? Je to o to cennější skalp soupeře?

Věděli jsme, že to nebude nic lehkého. Nicméně který zápas je dnes lehký. Skalp je to určitě cenný. Benátky si z Brodu neodvezly body už 4 roky.

Vzhledem k utkáním s Boleslaví, Pískem, Berounem a Brodem se nabízí otázka, jestli pro vás slabší soupeři nejsou daleko větší oříšek než ti silní, se kterými odvážíte lepší výsledky...

Všechno je to podle mě o hlavě. Myslíme si, že přijede někdo slabší a že to pujde samo a ono je to uplně jinak.

Ale nabízí se otázka, co bude s dalším zápasem, ve kterém doma hostíte Most?

S Mostem jsme sehráli 3 vyhrané zápasy, když k tomu přistoupíme jako v Brodu, tak si myslím, že uspějeme.

Jaká je nálada v týmu? Protože i přes vítězství v Brodě se Hradec dokázal bodově dotáhnout...

V týmu panovala spokojenost. Málo kdo čekal, že si z Brodu ty 2 body odvezeme. Nám se to ale povedlo a jsme za to rádi. Všichni to máme v hlavách, že se přetahujeme s Hradcem o tu osmičku. O to víc mrzí prohra s Berounem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!