3. 9. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky v generálce těsně podlehly Rebelům

přát., úterý 3. 9. 2013
Benátky n.J. - Havl.Brod BEN - HBR
Poslední přípravný zápas před ostrým startem do první ligy sehráli benátečtí hokejisté v domácím prostředí proti Havlíčkovu Brodu. Stejně jako v Kotlině, i u Jizery byl k vidění naprosto vyrovnaný hokej. Do nájezdů se ale tentokrát nešlo, neboť Rebelové tři minuty před koncem řádné hrací doby Endálem rozhodli o svém těsném vítězství 3:2. Generálku tedy lépe zvládli Havlíčkobrodští, i když zápasu by spíše slušela plichta. Nyní se už Benátky budou připravovat na první mistrovský zápas, v němž ve středu 11. září přivítají Beroun.
Benátky n.J.: Stejskal (Jelínek) – Niko, Jánošík, Šimek, Pyrochta, Lacek, Pabiška, Čechura – Maďar, Skořepa, Klimt, Psota, Mikyska, Jech, Skalický, Chlapík, Bittner, Vlach, Bortňák, Jonák.
Havl.Brod: Dolejš (Opršal) – Kolafa, Novotný, Vágner, Drtina, Soldán, Korim, Semrád, Zítka – Havel, Polodna, Musil, Rytnauer, P. Štěpánek, Berger, Endál, Š. Štěpánek, Maliník, Chlubna, Stehlík, Milfait.
Branky a nahrávky: 10. Bittner (Skalický, Pyrochta), 31. Skořepa – 3. Havel (Polodna, Musil), 38. Berger (Semrád, Endál), 57. Endál. Rozhodčí: Wagner - Kettner, Záhora. Vyloučení: 7:7 + navíc Vágner (HBR) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 108. Střely na branku: 31:25.

Komentář

Na úvodní gól se na benáteckém zimním stadionu příliš dlouho nečekalo. Časomíra odkrojila jen dvě a půl minuty a hosté se poprvé radovali. První havlíčkobrodská formace se usídlila v benáteckém pásmu, Polodna našel Lukáše Havla, který zamířil přesně pod víko - 0:1. S domácími mohlo být ještě hůře, protože Jánošík vyrobil chybu při rozehrávce, ale Endál zblízka na Stejskala nevyzrál. Ještě více si ale mohl hlavu drbat Štěpán Štěpánek, před nímž už byla jen odkrytá klec a ležící Stejskal, jenž střelu po ledě zázračně lapil. A tak udeřilo na druhé straně. Svou druhou přesilovku v utkání Benátky přetavily v gól. Puk putoval po ose Pyrochta, Skalický až k Ladislavu Bittnerovi, který šťastně dostal puk za brankovou čáru - 1:1. Odpověď mohl mít na své holi Lukáš Endál, elegantně se vyhnul bránícímu hráči domácích, avšak těsně minul levou tyčku Stejskalovy klece.

Druhá třetina začala šancí dvou benáteckých mladíků. Chlapík vymyslel pozici pro Bittnera, který svůj druhý gól v utkání nepřidal, neboť těsně přestřelil. Také v další dobré příležitosti Benáteckých figuroval Adam Chlapík. Nejprve jeho útočný kolega Skalický minul a Chlapík následně o kousek přestřelil Dolejšovu klec. V polovině utkání se podruhé prosadily Benátky, a to dokonce ve vlastním oslabení. Josef Skořepa, ač faulován, nabral rychlost, pláchl obraně Rebelů a zasunul puk mezi Dolejšovy betony - 2:1. Vyrovnání přinesla početní výhoda Rebelů při vyloučení benáteckého Klimta. Ta netrvala příliš dlouho. Do Semrádovy střely vložil hůl Jan Berger a usměrnil kus černé pryže mimo dosah Jiřího Stejskala - 2:2. V závěru druhé periody ještě za domácím gólmanem patrně zazvonila tyčka po střele jednoho z hostujících hokejistů.

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu, jako ty dvě předchozí. Hrál se naprosto vyrovnaný hokej, avšak příliš šancí k vidění nebylo. Na ledě se trošku přiostřilo, jenže ani v přesilovkách týmy nedokázaly strhnout vedení na svou stranu. Povedlo se to Havlíčkobrodským až tři minuty a deset sekund před koncem řádné hrací doby. Lukáš Endál se neohroženě vydal do rychlého brejku, byl faulován, ale dokázal kotouč i s Jiřím Stejskalem dotlačit do branky - 2:3. Signalizovaný trest se neuložil, a tak měly Benátky tři minuty na to, aby dokázaly s výsledkem ještě něco udělat. Nepomohla nakonec ani téměř dvouminutová power-play, v níž měl šanci na srovnání po Skořepově příhře Ladislav Bittner, ale ztroskotal na Dolejšovi, a tak Havlíčkův Brod slavil těsné vítězství.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (hlavní trenér Benátek nad Jizerou): Z naší strany to bylo hrozně unavené utkání. Prohrávali jsme drtivou většinu soubojů, což určilo ráz zápasu. S naším výkonem jsem nespokojen. Na druhou stranu máme také právo si vybrat slabší chvilku. Klukům nemůžu upřít nasazení a bojovnost, avšak celý zápas byl hrán v křeči. Nezajímá mě tolik výsledek, protože je to stále ještě příprava. Jde nám o to, aby se kluci zlepšovali. Přesto utkání nehodnotím dobře.

Jiří Mička (hlavní trenér Havlíčkova Brodu): Byl to vyrovnaný zápas, který jsme rozhodli ve třetí třetině, kdy uprchl Endál a dal gól. V power play jsme udělali chybu a Benátky mohly vyrovnat. Nestalo se. Myslím si, že jsme dnes byli šťastnější. Vyhráli jsme na těžké půdě v Benátkách.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!