7. 1. 2014 | Tomáš Nejedlo

Potvrdí Benátky důležitou venkovní výhru doma s Kadaní?

Minulé domácí utkání s Třebíčí se sice Benáteckým nepovedlo podle představ, avšak družina trenérů Pešána, Čermáka a Nečase vše napravila v přímém souboji o osmou pozici v Šumperku, kde bez inkasované branky zvítězila 3:0. Nyní je tu další veledůležitý mač. K Jizeře totiž přijede Kadaň, aktuálně jedenáctý celek prvoligové tabulky, který nebezpečně dýchá týmům před sebou na paty. V minulém kole navíc Severočeši překvapivě porazili třetí Jihlavu a potvrdili tak i výhru z Berouna. Po dvanáctizápasové sérii bez výhry se tak Kadaňští, zdá se, herně zvedli, avšak doufejme, že jejich rozkvět nebude až takový a že důležité body zůstanou u Jizery! Utkání na benáteckém zimním stadionu startuje ve středu 8. ledna se začátkem v 17:30 hodin a jeho průběh nabídne i on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Tým SK Kadaň, jakožto partnerský celek extraligového Chomutova, ve svém kádru sdružuje řadu mladíků, kteří jsou ve druhé nejvyšší soutěži vychováváni právě pro českou extraligu, do týmu Pirátů. Žlutočerní po loňské vydařené sezóně, kdy po dlouhodobé části skončili na velmi pěkném pátém místě, aktuálně příliš důvodů ke spokojenosti nemají.

Až do poloviny listopadu to bylo vesměs v pořádku, tým střídal výhry s porážkami, ale i připsal si třeba i tři vítězství po sobě a držel se v polovině tabulky. Pak ale přišla černá série, mužstvo dvanáct zápasů po sobě nepoznalo, jak chutná vítězství, a tak přišla změna trenéra, avšak na vlastní žádost dosavadního trenéra Jiřího Čelanského.

Devětačtyřicetiletý Karel Soudek, jehož hokejová minulost je spjata především s Českými Budějovicemi a Znojmem, kde také po skončení aktivní kariéry započal tu trenérskou, zůstal na pozici asistenta a mužstvo převzal jako hlavní kouč Miroslav Buchal. Někdejší chomutovský zadák působil v Kadani jako aktivní hráč, kromě toho hrál i za Klášterec. S trénováním začal u mládežnických kategorií Chomutova, s dorostem to dotáhl až do extraligy.

Nejvíce zápasů v kadaňském týmu odchytal gólman Matúš Kostúr, jenž si v dresu běloruského Minsku zachytal i kvalitní mezinárodní soutěž KHL. Spolu s ním se v první lize letos představil i další chomutovský gólman Milan Řehoř. Po příchodu pardubického Růžičky do týmu Pirátů se právě tito dva v Kadani střídají. Dalším do party je pak mladý Jan Strmeň.

Nejzkušenějším zadákem kadaňského kádru je zcela jistě Martin Szakal, místní inventář, který z beků odehrál nejvíce utkání – letos již šestatřicet. Jinak jsou obranné řady složeny výlučně z mladých hráčů, z nichž v Chomutově pravidelně nastupoval například Jan Rutta, vytáhlého Jakuba Stehlíka naopak asistent Soudek dobře zná, neboť jej ve Znojmě trénoval a patrně má prsty i v jeho příchodu na sever Čech. Nejproduktivnějšími beky jsou Martinové Szakal s šesti body a Mazanec dokonce s jedenácti body.

V útoku se sedmadvaceti body za čtrnáct gólů a třináct asistencí vévodí zkušený Jiří Charousek, z jehož bodového příspěvku žlutočerní nejvíce těží. Následuje pak Roman Chlouba, jenž si ve třiceti duelech připsal dvanáct vstřelených gólů a ještě navrch přidal deset asistencí, což je také velmi dobrý počin. V závěsu je pak další trojice útočníků, jejichž body se Kadani hodí, a sice Karel Ton, Jaroslav Kůs nebo třeba Petr Jíra, který patří k nejzkušenějším hráčům Severočechů vůbec. Zkušenosti mezi dospělými sbírají čerstvě dvacetiletá dvojčata - Jakub a Lukáš Novákové, odchovanci Hradce Králové.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.