11. 1. 2014 | Alexandr Stys, Alexandr Stys, Tomáš Nejedlo

Z Litoměřic bez bodů i bez gólu

39., sobota 11. 1. 2014
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Po dvou utkáních bez inkasované branky Benátky tentokrát naopak žádný gól nevstřelily. V Litoměřicích se Benáteckým nepovedla první třetina, v níž hned třikrát inkasovali. Už ve druhé minutě Schwarze prostřelil Suja a Novák s Čermákem dvěma slepenými brankami určili tříbrankové vedení Stadionu. Ve druhé třetině Chlapík vstřelil čtvrtý gól a definitivně rozhodl. Benátečtí zůstali o skóre na osmé pozici, ve středu se vydají na další venkovní zápas - do Berouna.
Litoměřice: Král – Šulc, Hrbas, Míka, Husák, Drábek, Žovinec, Kolář – Čermák, Chabada, Matai – Novák, Hašek, Chlapík – Budínský, Bahenský, Suja – Doležal, Rubeš, Škop.
Benátky n.J.: Schwarz – Jánošík, Ulrych, Kajínek, Pyrochta, Pabiška, Niko – Kica, Mikyska, Skalický – Klimt, Skořepa, Bárta – Špaček, Jonák, Krejčík – Vařecha, Jech, Maďar
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 2. Suja (Budínský, Drábek), 18. Novák (Chlapík, Hašek), 18. Čermák (Matai, Šulc), 25. Chlapík (Míka, Novák). Rozhodčí: Bejček – Šperl, Zíka. Vyloučení: 3:4. Bez využití: V oslabení: 0:0. Diváci: 1640.

Komentář

Utkání v Litoměřicích začalo záplavou plyšáků na ledové ploše, kterou spustil Jakub Suja. Litoměřický útočník po přesné přihrávce Drábka dostal do samostatného úniku a forhendovým blafákem zakončil přesně za záda Schwarze. Benátecký brankář, který přijel do Litoměřic se 120 minutovým čistým kontem z minulých dvou utkání tak na severu Čech kapituloval brzo. K první velké šanci hostů se dostal Ulrych, který po vyhrané buly vyzkoušel pozornost litoměřického brankáře Krále.

Do dvoubrankového vedení se domácí dostali ještě před první přestávkou. Martin Novák si vyjel zpoza branky před Schwarze a zkoušel najít skulinku mezi betony benáteckého brankáře. To se mu nepovedlo, ale z následné dorážky se již litoměřický střelec nemýlil. Než se stačili hosté z druhé obdržené branky vzpamatovat, inkasovali potřetí. Miloslav Čermák vyslán obráncem Šulcem se dostal sám před Schwarze a zakončil přesně nad pravý beton hostujícího brankáře.

Po přestávce se Stadion opět vrhl do útoku. Přílišnou aktivitou hýřil Hrbas a Benátky tak dostaly možnost se prosadit v přesilové hře. To se jim však nepovedlo. Jedinou šanci si připsal Klimt, který se snažil překvapit Krále zpoza branky. Litoměřický brankář si však pohlídal levou tyčku a nedopustil benáteckému brankáři vstřelit gól. Stadion se ubránil a po vypršení trestu litoměřického obránce se ihned pustil opět do útočení. Ve 25. minutě Schwarz inkasoval počtvrté v utkání. Adam Chlapík si z rohu kluziště vyjel před hostujícího brankáře a nikým nehlídán zakončil mezi betony brankáře.

Litoměřice v zápase výborně bránily již od červené čáry a hosté se horkotěžko dostávali do nějakých šancí. Prosadit se Benátkám nepodařilo ani ve třech přesilových hrách. Překvapit Krále zkoušel Bárta od modré čáry a poté z dorážky i Krejčík, ale oba střelecké pokusy mladý litoměřický brankář s přehledem pokryl a připsal si tak zaslouženou nulu v dnešním zápase. Stadion si tak na domácím ledě připsal další tři body a upevnil pátou pozici v tabulce.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (Litoměřice): Trochu jsme se obávali, protože Benátky mají v poslední době výborné výsledky, naposledy nás nepustily vůbec k ničemu. Rychlý gól nám velmi pomohl, poté přišlo pár minut, kdy hra nebyla podle našich představ, ale zbytek třetiny už byl výborný. Následně jsme hráli tak, abychom si nic nezkomplikovali, což se nám povedlo. Chtěl bych poděkovat divákům kteří v tomto hojném počtu předvedli vynikající atmosféru a 1400 plyšáků je také velmi dobré číslo.

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Po řadě utkáních, kdy jsme soupeře trápili, byť jsme některé z nich prohráli, přišel zápas, ze kterého jsme odešli poraženi o více než jednu branku, což mě mrzí. Dnes jsme bohužel soupeři nestačili ani po jedné herní stránce. Litoměřice zaslouženě vstřelily čtyři branky. Nula na kontě vstřelených gólů je ostudná.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.