15. 6. 2014 | Martina Válková

Benátečtí finišují se suchou částí letní přípravy, v Liberci pro ně zatím připravují zázemí

Ještě zhruba dva týdny se hokejisté Benátek budou v Liberci prohýbat pod náporem tréninkových dávek. Pod Ještědem i na něm se hráči naposledy pohromadě zapotí ve čtvrtek 26. června, kdy suchou část přípravy zakončí starší osazenstvo týmu, zatímco junioři si potrénují ještě o týden déle.

Stejně jako v předešlých letech, i letos hokejisté využívají veškerých prostorů libereckého sportovního areálu v okolí Tipsport areny a kromě jiných fyzických aktivit nechybí ani výjezdy na kolech na Ještěd. „Není to úplně oblíbená disciplína pro hokejisty, ale je už tradiční a dává jim, myslím, hodně,“ podotýká generální manažer klubu Bartoloměj Salanský.

Cyklistická složka tréninku hráče neminula ani v předešlých horkých dnech tohoto týdne, kdy rtuť na teploměru vystoupala až ke třiceti stupňům Celsia, čemuž se také uzpůsobila podobu tréninku. „Výjezdy na Ještěd jsme ubrali na polovinu, ale i tak to bylo pro hráče docela náročné,“ řekl trenér Filip Pešán. Kromě toho si hráči oproti jiným dnům museli i trochu přivstat, aby je vysoké teploty nezastihli již na samotném počátku dne.

Kromě těchto drobných nepodstatných změn však dle Pešána není nic, co by průběh letní přípravy narušovalo. „Vše probíhá dle plánu,“ nechal se slyšet. Jediné, co ho mrzí, je zranění dvou mladých hráčů (Tomáše Havlína a Adama Jandejska pozn. red), kteří se nemohou zapojit do standardního procesu letní přípravy, a na své fyzické kondici tedy pracují alespoň individuálně. „Pomalu začínám jezdit na kole a hodně plavu. Nesmím to ale urychlit, aby se mi to nevrátilo,“ uvedl stříbrný medailista z MS U18 Havlín a zároveň doufá, že brusle si poprvé nazuje s ostatními již 18. července, kdy Benátečtí míru své fyzické kondice otestují trochu netradičně na ledě extraligového Liberce.

Liberecká Tipsport arena by se v nadcházející sezóně měla stát novým tréninkovým útočištěm Benáteckých. Na hráče kromě nové kabiny, vířivky či sauny čekají také lepší podmínky v rámci tréninku. „Zařízení v Liberci je na trošku jiné úrovni než v Benátkách, ať už se jedná o video, rozbory, rozcvičovnu, rozsáhlou posilovnu či střelnici,“ vyjádřil se k přesunu tréninkového procesu z Benátek do Liberce trenér Pešán, který sám této změně výrazně napomohl.

Ten kromě kvalitnějšího tréninkového prostředí pozitivně vnímá i fakt, že hráči nebudou muset každý den jezdit do Benátek a zpátky, což je prý zejména v zimním období nebezpečné. „Tu dobu toho cestování mohou využít k regeneraci,“ dodává. Zároveň mu však budou chybět prostory v Benátkách, kde jak uvedl, vyšlo vedení stadionu týmu maximálně vstříc. „Kdykoliv jsem potřeboval něco prodloužit nebo využít, nebyl problém, měli jsme vždy cokoliv k dispozici, což v Liberci až tak úplně není možné, protože tam je led hojně využíván mládeží a A-týmem,“ komentoval Pešán druhou stránku celé záležitosti. Jediný čas, který tedy hráči v prostředí benáteckého stadionu stráví, budou tréninky před domácími zápasy. Na venkovní zápasy by se totiž mělo odjíždět taktéž z Liberce.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.