27. 8. 2014 | Zdeněk Kamínek ml.

Chtěl bych se propracovat a stále zlepšovat, není se sebou spokojený Josef Mikyska

Ústí nad Labem - Josef Mikyska byl hlavním strůjcem výhry Benátek nad Jizerou v Ústí nad Labem. Na severu Čech nastřádal dvacetiletý forvard podle oficiálního zápisu o utkání tři kanadské body (2+1). Liberecký odchovanec byl jediným úspěšným exekutorem při pozápasových samostatných nájezdech, za domácí se netrefili Tomáš Rod, Ladislav Gengel ani Tomáš Vávra.

K osmému přípravnému utkání zajížděli svěřenci Filipa Pešána, Vladimíra Čermáka a Antonína Nečase do Ústí nad Labem. O výsledku musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byly šťastnější Benátky nad Jizerou. „Domácí měli k dispozici hodně přesilových her, nebyli jsme ze začátku utkání disciplinovaní. Ve třetí třetině jsme si na vyloučení dali pozor, přesto jsme poprvé v zápase prohrávali (Slovanu se podařilo otočit na 3:4 z pohledu Benátek nad Jizerou; pozn. red.). Naštěstí pro nás se Ústí nad Labem dopustilo individuální chyby, kdy jsme se dostali do přečíslení dva na jednoho a znovu dokázali srovnat stav. Remíza byla podle mého názoru spravedlivá,“ nechal se slyšet Josef Mikyska, jenž podle oficiálního zápisu o utkání zaznamenal tři kanadské body (2+1).

„Kanadské body jsem měl pouze dva, nahrávka mi byla připsaná omylem. Co se týká prvního gólu, šel jsem důrazem do branky, puk se následně odrazil. Udělal jsem oblouček na prostředek, vystřelil nahoru a naštěstí mi to tam spadlo. Nájezdy už byla loterie, i když mi vyšlo to, co jsem se snažil udělat,“ popisoval své dvě trefy střední útočník třetí formace Středočechů, ve které nastupuje s Ladislavem Bittnerem a Adamem Dlouhým.

„Na trénincích se nájezdům věnujeme, v den zápasu jsme shodou okolností jeli dřeváka. S Ladislavem Bittnerem jsme spolu hráli i v juniorech, před dvěma roky jsme postoupili do play-off. Víme o sobě, ale stále děláme spoustu chyb. Spolupráce mi s oběma křídly vyhovuje, doufám, že nám bude klapat i nadále,“ pochvaloval si kolegy dvacetiletý mladík z ofenzivy, jenž je kmenovým hráčem Bílých Tygrů Liberec.

„V Benátkách nad Jizerou hrají především kluci, kteří se nedostali do Liberce. Já jsem zde na hostování, přičemž je domluva, že se můžeme střídat, pokud se někdo Bílým Tygrům zraní. Mým cílem je probojovat se jednou do základního kádru Liberce. Snažil jsem se dostat do dospělého hokeje, s dospělými jsem měl letní přípravu. Chtěl bych se propracovat a stále zlepšovat. Ambicemi Benátek nad Jizerou bude stejně jako loni play-off, potrápit v lize budeme chtít každého kvalitního soupeře a hrát vyrovnanou hru s každým,“ nastínil osobní i týmové cíle mládežnický reprezentant České republiky.

Jako zpestření letošní přípravy přivítaly Benátky nad Jizerou kromě českých celků také mužstvo Lausitzer Füchse z německého Saska. „Lišky hrají německou druhou nejvyšší hokejovou soutěž DEL2. Nehrají tam tolik mladí kluci jako u nás. Nevím, jestli to je pravda, ale slyšel jsem, že byli teprve týden na ledě a asi toho měli plné boty. My si ale rovněž moc neodpočinuli, hráli jsme na tři pětky. Na oba zápasy nás bylo málo, ale odehráli jsme to slušně. Je to kvalitní tým, znát jsou Kanaďané, kterých pár v kádru mají,“ vzpomínal odchovanec libereckého hokeje na výhry 3:1 a 5:3 proti Lausitzer Füchse z minulého týdne.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!