7. 9. 2014 | Tomáš Nejedlo

Nový prvoligový ročník startuje, Benátky na úvod hostí Šumperk!

Přípravné období na novou prvoligovou sezónu uteklo jako voda a první mistrovský duel je tu! Benátečtí hokejisté ho sehrají na domácím ledě a soupeřem bude celek Šumperka. Posílený tým Draků touží dosáhnout na mety, které znamenají účast ve vyřazovacích bojích a pomáhat jim k tomu jistě budou i frenetičtí fanoušci. Ani benátečtí příznivci by se však neměli nechat zahanbit a v pondělí 8. září vyrazit do hlediště zimního stadionu v Obodři. Vzájemný duel startuje v 17:30 hodin a průběh utkání nabídne rovněž tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - Salith Šumperk

oslední sezóny měli v Šumperku jako na houpačce. Postup, pád, postup, pád.. Poté přišla stabilizace, avšak účast v play-off se zatím týmu z podhůří Jeseníků vybojovat nepodařilo. Letos by Draci rádi toto prokletí už zlomili, navíc díky znovuzavedení předkola bude mít šanci na postup do vyřazovacích bojů plná desítka prvoligových týmů. Velkou šumperskou zbraní vždy bylo domácí prostředí, kde se domácí hokejisté vždy mohou spolehnout na své perfektní fanoušky, kteří je ženou dopředu. Na cizích kluzištích už to s potencí týmu bylo horší, což se také nakonec negativně projevilo v tom, že Šumperk poté čekaly boje o udržení v první lize.

Draci v průběhu letošní sezóny nemíní čekat na hráčskou injekci od různých extraligových klubů. „Stavíme na uceleném kádru, který musí bojovat o místo na ledě. Kromě brankářů nikdo nic nemá jistého, co se nominace do utkání týče. Vzhledem ke kvótám a maximálnímu počtu hráčů v nominaci na utkání totiž v každém zápase prostě dva hráči zůstanou mimo nominaci,“ podotkl pro šumperský web nový asistent trenéra Jaromír Jindřich. Hlavním trenérem a zároveň sportovním manažerem v jedné osobě je někdejší šumperský hokejista Radek Kučera.

Novou brankářskou jedničkou týmu je zkušený devětadvacetiletý Vladislav Koutský, který má za sebou několik extraligových startů v Pardubicích, ale především bohaté prvoligové zkušenosti, když chytal za Hradec Králové, Chrudim, Vrchlabí či Ústí nad Labem. V loňské sezóně toho ale patrně vinou zranění příliš neodchytal. Mihnul se jen v druholigovém Hodoníně a slovenské Žilině. Jeho kolegou bude dvaadvacetiletý odchovanec Daniel Zelenka.

Kapitánem týmu a hráčem, na nějž budou v Šumperku opět hodně spoléhat, je Aleš Holík, zkušený obránce s ofenzivními choutky. Podobným typem je také další srdcař Tomáš Sedlák. Tyto dva ostřílené borce v obranné hře týmu doplňují mladíci jako Gewiese, Beneš nebo Starý. Návrat z působení v Mostě a Olomouci ohlásil další bek Tomáš Drtil a novicem defenzivních řad z Plzně je Jakub Slavík.

Moravané budou spoléhat především na útok, kde mají řadu gólových hráčů. Po dvouletém angažmá v Jihlavě se vrátil Michal Velecký a dalším navrátilcem je rovněž oblíbenec fanoušků Daniel Vrdlovec, jenž hrál ve Slavii Praha. Když se k nim přidají další zkušení hokejisté, jakými Patrik Moskal, Aleš Staněk nebo veterán Karel Plášek, bezesporu jsou, tak by v Šumperku neměli mít o gólové příspěvky strach. Novicem je Jan Berger a prostor dostanou také nadějní mladíci.

Draci v přípravě

Šumperští v rámci zápasové přípravy sehráli dohromady osm duelů s rozmanitými soupeři. Původně plánovaný zápas s Liptovským Mikulášem se nekonal, a tak Draci hráli například s ruským Volžskem nebo polskými Tychy. Bilance pak byla tři výhry (s Havířovem, Havlíčkovým Brodě a Tychy) a pět porážek. Poslední dva duely se však Drakům výsledkově vydařily.

Oba týmy v posledním přípravném zápase

Tým HC Benátky nad Jizerou v posledních pěti přátelských zápasech v řadě nepoznal hořkost porážky. V generálce na ostrý start Benátky přehrály Ústí 6:3. Branky vstřelilo hned šest hráčů - Vařecha, Krejčík, Videlka, Špaček, Bittner a Mikyska. Benátečtí nastoupili v sestavě: Lukáš (31. Vaněček) – Říha, Pabiška, Kolmann, Kajínek, Jandejsek, Šimek, Ulrych – Špaček, Skořepa, Krejčík – Vařecha, Miškovský, Maďar – Bittner, Mikyska, Skalický – Dlouhý, Videlka.

Celek Salith Šumperk rovněž prožil vítěznou generálku. V posledním přípravném duelu totiž bez obdržené branky porazil polské Tychy 3:0. O góly se postupně podělili Vachutka, Moskal a Velecký. Draci nastoupili ve složení: Koutský – Sedlák, Gewiese, Holík, Drtil, Novotný, Slavík, Starý, Beneš – Berger, Moskal, Staněk – Vachutka, Plášek, Kužílek – Vrdlovec, Velecký, Vávra – Brunec, Žálčík, Cink.

Webové stránky soupeře

Více informací o šumperském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
Salith Šumperk

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.