10. 9. 2014 | Tomáš Nejedlo

Dva zápasy, šest bodů. Kladno s Jágrem na střídačce v Benátkách padlo

2., středa 10. 9. 2014
Benátky n.J. - Kladno BEN - KLA
Parádní vstup do sezóny zažívají benátečtí hokejisté. Dva zápasy v domácím prostředí, zisk šesti bodů. Taková je bilance Středočechů po dvou úvodních prvoligových kolech. Druhá výhra byla o to sladší, že přišla proti tradičnímu extraligového celku, který loni z nejvyšší soutěže spadl. Kladno u Jizery neskórovalo a majitel klubu Jaromír Jágr musel na střídačce vytrpět porážku 0:2, kterou svými góly zařídili benátečtí Skořepa a Šimek. Třetí domácí zápas v řadě čeká Benátky už v sobotu, přijede Kadaň a domácí hokejisté si brousí zuby na třetí výhru!
Benátky n.J.: Lukáš (Jelínek) – Pabiška, Říha, Šimek, Kolmann, Ulrych, Jandejsek, Beránek – Krejčík, Skořepa, Špaček – Vařecha, Miškovský, Maďar – Dlouhý, Mikyska, Bittner – Jonák, Skalický.
Kladno: Chábera (Vladař) – Kania, Růžička, Látal, Kehar, Kolářík, Gutwald – Rudovský, Dragoun, Eberle – Hořava, Melka, Tenkrát – Dalecký, Pitule, Redlich – Strnad, Lukáč, Havlíček.
Branky a nahrávky: 40. Skořepa (Kolmann, Špaček), 54. Šimek (Jonák). Rozhodčí: Bejček - Maštalíř, D. Štětina. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 703. Střely na branku: 31:32.

Komentář

Hned po necelé půlminutě se Kladenským naskytla příležitost přesilové hry, kterou nevyužili a následně měli podobnou možnost i domácí, a to hned dvojnásobnou. Chábera v této početní převaze prakticky nemusel zasahovat, snad jedině proti střele Kolmanna z nouze. Poté mírně převzali otěže zápasu hosté z Kladna a častěji ohrožovali Lukášovu pozornost. Benátecký gólman obstál proti nebezpečným pokusům Růžičky, Pituleho nebo zkušeného Tenkráta. Opět se tak ukázalo, že podobně jako v utkání se Šumperkem, má benátecký tým v Janu Lukášovi velkou oporu, což se také pozitivně projevuje ve hře mužstva. Dohromady si benátecký gólman v úvodní dvacetiminutovce připsal hned třináct úspěšných zásahů.

Benátečtí se ve druhé osmělili a zjistili, že i obranná činnost Rytířů je zranitelná. A tak i Chábera musel být v pozoru, hned v úvodu druhé třetiny ho rozehřáli nebezpečnými pokusy Krejčík s Maďarem. Dlouho se hrál zajímavý a rychlý hokej, jenže gólové příležitosti nepřicházely. Až v polovině utkání sedm stovek diváků zahučelo, když Skořepovu střelu vytáhl Chábera špičkou betonu a následnou Krejčíkovu dorážku rovněž vytěsnil mimo tři tyče.

Ve 34. minutě se strhla v útočném pásmu hostí šarvátka a sudí Bejček rozdal po osmi trestných minutách na každé straně. Tento moment rozproudil hru na obou stranách, Benátečtí si zlepšeným pohybem vynutili dva fauly kladenských hráčů a ten druhý se Rytířům vymstil. Deset sekund byl Kolářík na trestné lavici, když Kolmannova střela se od zadního mantinelu odrazila k Josefu Skořepovi, jenž šťastně dokázal dostat puk za Cháberova záda - 1:0. Důležitá trefa a domácí šli do kabin šťastněji.

Úvod třetí třetiny patřil kladenským hráčům, kteří samozřejmě chtěli s nepříznivým stavem něco udělat. Na trestné lavici domácích se postupně vystřídali Ulrych, Krejčík a Mikyska a znamenalo to tři přesilovky pro hosty v řadě. Obětavost bránících hráčů v čele se skvělým Lukášem v brance zapříčinila, že na kontě vstřelených branek Rytířů byla stále nula.

Když si na Lukášovi vylámal zuby i Rudovský, přišel trest na druhé straně. Od modré čáry vypálil benátecký odchovanec Radim Šimek a zimní stadion v Benátkách propukl nadšením podruhé, neboť puk se zastavil až za zády překvapeného Chábery - 2:0. Hostům nezbývalo, než otevřít hru a do rozhozené obrany pláchl Skořepa, avšak Cháberu nepřelstil. Závěrečná hra bez brankáře Kladenským nepomohla, a tak před zraky svého šéfa Jaromíra Jágra u Jizery neskórovali a odvezli si porážku 0:2.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Navázali jsme na první utkání. Opět jsme podali velmi dobrý výkon. Podařilo se nám vyhrát nad kvalitním soupeřem. Musím pochválit Honzu Lukáše, který nás několikrát podržel.

Jiří Čelanský (Kladno): Zápas se hrál ve vysokém tempu, byl hodně bojovný. Bylo to vyrovnané utkání, nicméně bez gólu se nedá vyhrát. Soupeřovi musím pogratulovat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.