25. 9. 2014 | Martina Válková

Josef Skořepa: V kabině moc nepovídám, jsem spíš uzavřený sám do sebe

Na ledě ho kromě čísla 81 poznáte i podle jeho bílého roláku. Navíc po zápase se Slovanem Ústí nad Labem mu přibylo ještě jedno drobné, snad dočasné poznávací znamení – šrám na nose. „Rozhodčí řekl, že mi to udělal vlastní hráč, který se tam motal, takže já vůbec nevím, kdo to byl,“ vyjádří se rezignovaně. Hned po pár minutách, co se s ním bavím, můžu zavrhnout následující: domněnku, že jeho přezdívkou je Skořápka. „Tu jsem odmítl, to je takové dětinské.“, a dále i obavu, že toho z něj moc nedostanu, protože jak on sám řekl, je spíše uzavřený sám do sebe. Přesto se „Skořice“, jak mu spoluhráči skutečně přezdívají, docela rozpovídal. Nakonec se tak jindy obligátní rozhovor o pár minutách protáhl v o něco delší konverzaci. Tady vám přinášime alespoň malý střípek toho nejzajímavějšího.

Když opomeneme dnešek, tak máte jinak perfektní rozjezd sezóny.
To ano, za těch sedm let, co hrajeme první ligu, jsme takový rozjezd neměli. Myslím, že z toho začátku můžeme jen těžit.

Co teď v kabině padalo za slova po prohraném zápase?
Směje se. Ne, tak žádné nadávky, vůbec ne. Kromě té produktivity jsme dostali pochvalu. My jsme měli asi padesát střel a dali jen jeden gól. Na jeden gól se málokdy vyhrává. Oni měli asi šest střel, dali dva góly a vyhráli.


Když se Honza Plodek zranil, tak ti kapitánské céčko spadlo do klína...
Jo, spadlo mi do klína. Ale až se Honza vrátí, tak mu ho rád předám, protože je to nejstarší a nejzkušenější hráč a má v kabině nějaké slovo.


To trochu zní, jako kdyby ti být kapitánem nevyhovovalo...
Ne, tak pro mě to je jen písmeno někde na hrudi, takové nic. Nebo ne nic; Jezdím za rozhodčím, povídám si s ním a tak. Mám prostě nějaké slovo.


Máš hlavní slovo i v kabině?
Směje se. Tam ho máme všichni, tam si povídáme všichni. Kdo něco má, tak řekne. Já si tedy moc nepovídám, protože jsem takový uzavřený sám do sebe. Kluci si tam povídají sami, radíme se a tak.


Ty jsi hned po Honzovi Plodkovi nejstarší, jak se ti hraje mezi převahou mladých?
Já se mezi nimi cítím mlád, oni mi snižují průměrný věk, takže je to v pohodě. Tam to nezáleží na věku... Oni si ze mě ještě dělaji p*del, takže je to sranda. Každopádně dneska musím ty mladé pochválit, šli do toho, nebáli se.


Jak si z tebe utahují?
To je v kabině, to raději říkat nebudu.


Od trenéra Filipa Pešána jsi věkově vzdálený jen pár let. Nemáš někdy tendenci si věci dělat po svém, když jsi z těch starších?
Ne, to vůbec ne. Chtěl bych, ale bohužel nemůžu. Směje se.


S kým v kabině si nejvíc rozumíš?
Já si rozumím se všemi, i když mě všichni nenávidí. Já jsem totiž ze staré školy, takže každého buzeruji. Když to ulehčeně řeknu, tak každého někam posílám... Myslím, že mě zároveň mají i nemají radi.


Ty seš tedy spíš taková autorita...
No, tak každého někam honím, aby pro něco došel a tak.


Asi sis tím taky prošel.
Tak samozřejmě. Když já přišel do áčka, tak jsem byl vlastně nejmladší. Tam to byl samej starej. Byl jsem tam v šestnácti letech sám, to jsem měl pořádnou školu.


Který je tvůj nejintenzivnější zážitek v kariéře?
Doufám, že ještě přijde. Ne, to si dělám srandu, ten už asi nepřijde... Když jsme postoupili do první ligy, to byl zážitek, to bylo úplně super.


Jaký příběh provází tvé číslo 81?
Já jsem si ho vybral vlastně hned druhý rok, co jsem tu byl. Je to můj rok narození, tak jsem se do ní nějak zakoukal, do té 81. Teď je to modernější, že má každý číslo jako rok svého narození, tak jsem si to taky zkusil a docela mi to vyhovuje.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.