30. 9. 2014 | Martina Válková

Výjezd opět na Moravu: potřebné body budou Benátky nahánět v Prostějově

Jako sůl. Přesně tak by potřebovali Benátečtí body, které jsou v sázce ve venkovním zápase s Prostějovem, který se odehraje ve středu 1.10. od 18:00 hodin, aby zastavili propad tabulkou. Ten následoval po třech porážkách v řadě, z nichž Benátky neurvaly ani bod. Momentálně tedy svěřenci Filipa Pešána okupují desátou příčku. Jejich soupeř - LHK Jestřábi Prostějov figuruje o tři příčky níže, tedy na předposledním místě. Oba týmy tak mají velkou motivaci soupeři nedarovat ani bod, aby se ze zadní části tabulky odpíchly směrem nahoru. Online textový přenos z bitvy o potřebné body sledujte zde: on-line přenos!

Představujeme soupeře - LHK Jestřábi Prostějov

Utkání s puncem malé premiéry. I tak by se nadcházející utkání Středočechů s Prostějovem dalo popsat. Celky Benátek a LHK Jestřábi Prostějov se v posledních letech proti sobě nestřetly. Zatímco Benátky v sezóně 2007/2008 totiž slavily postup do 1. ligy, Prostějov se po této sezóně s účastí v druhé nejvyšší hokejové soutěži na dalších šest let rozloučil. Až teprve loni po úspěšné baráži se z 2. ligy probojoval zpět.

Oprávněnost návratu však prozatím prostějovští Jestřábi v letošní sezóně svými výsledky nepotvrzují; V úvodu se prezentovali vlažnými výkony a na první body si museli počkat až do čtvrtého kola. V následujících čtyřech zápasech se ve třech případech rozhodovalo až po základní hrací době. Z těchto duelů Prostějov uloupil po pěti bodech, a opustil tak chvost tabulky.

Černý, Duba a Vosátko. Toť nejostřílenější trio hráčů z Prostějova, které zřejmě bude táhnout Jestřábi ve středečním zápase za vítězstvím. Nejobsáhlejším výčtem startů v extralize se z této trojice matadorů pyšní Lubomír Vosátko, který v sezóně 2003/2004 mohl spolu s ostatními hráči Zlína zvednout nad hlavu pohár pro extraligového mistra.

Oba týmy v posledním zápase

LHK Jestřábi Prostějov museli o konečný výsledek zápasu bojovat stejně jako ve dvou předchozích utkáních nad rámec klasické herní doby. Nakonec na ledě Mostu padly v prodloužení 2:3. Zatímco však Benátky v posledních zápasech ztráceji herní tempo, které nastolily v prvních kolech, Jestřábi ho, zdá se, začínají nabírat.
V utkání s Mostem se Prostějovští představili v následujícím složení: Šimboch – Korím, Roupec, Knesl, Malý, Jedlička, Skřivánek – Kubica, Venkrbec, Kajaba – Poulíček, Černý, Indra – Coufal, Luňák, Kovařík – Kučera, Duba, Sršeň – Medek.

HC Benátky nad Jizerou trápí nejen v posledním zápase především koncovka. V tom uplynulém benátecký kádr utrpěl porážku 1:3 s celkem Českých Budějovic, který si naopak venku připsal své první body. I dva předešlé duely se nesly ve znamení nízké produktivity - Benátečtí v nich vstřelili pouhé čtyři branky. Za matnými výsledky Benátek stojí zřejmě i fakt, že se zejména obrana musí obejít bez hráčů okupujících marodku a hráčů, které do svých řad povolal extraligový Liberec.
V posledním zápase nastoupily Benátky v této sestavě: Lukáš (Jelínek) – Pabiška, Niko, Ulrych, Havlín, Beránek, Mrázek, Plutnar – Špaček, Skořepa, Dlouhý – Vařecha, Miškovský, Krejčík – Jonák, Mikyska, Skalický – Bittner, Hrníčko, Kalfiřt – Maďar.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!