18. 12. 2014 | Martina Nová

Hráli jsme jako tým, říká Michal Plutnar

V utkání proti Litoměřicím si Benátčané připsali již třetí výhru po sobě a navázali tak na vynikající herní projev z předešlých zápasů. Přes to, že padl pouze jediný gól, konkrétně z hole Josefa Skořepy, sázka Benátek na neprostupnou obranu a zeď jménem Marek Schwarz, který sklízel obdiv, jak ze strany spoluhráčů, tak z vedlejšího tábora, se vyplatila. „Švára chytal dneska výborně, to si myslím, že nám hodně pomohlo, chytil pět, šest jistých gólů,“ chválil hvězdu zápasu Michal Plutnar.
Souboj mezi těmito týmy měl náboj od samého začátku. Diváci se mohli kochat rychlým, svižným, ale také tvrdým hokejem, který se zamlouval i samotným hráčům.

„Nevadí mi to, hráli jsme už třetí zápas ve velmi krátké době, takže ke konci to určitě bylo znát. Podobný hokej mají všichni rádi, musí být rychlý a musí se dohrávat souboje. Dostane nás to rychleji do varu, a mně to sedí,“ nestěžovala si na vysoké tempo hry jedna z klíčových osob utkání Michal Plutnar, jenž ovšem dodává, že soupeř nebyl nijak snadný. „Byl to velice těžký zápas, soupeř je velmi kvalitní. Je to farmářský tým Sparty, takže tam je spousta výborných mladých hráčů.“

Na straně hostů panovaly přesně opačné emoce než u domácích. „Chtěli jsme tady hodně chodit do brány, protože jsme věděli, že Benátky jsou agresivní tým a že hrají dobře do obrany, velmi dobře bruslí. Měli jsme ve druhé třetině šanci v podobě přesilovek 5 na 3, nevyužili jsme je. Benátečtí potrestali naše vyloučení, a pak dobře bránili, takže zaslouženě vyhráli, my se do dalších zápasů musíme zlepšit,“ hodnotil sklesle litoměřický útočník Dominik Volek, jeden z hráčů pražské Sparty.

Jednou z hlavních příčin byly neproměněné přesilovky Stadionu, především pak ve druhé třetině, kdy měli dvakrát výhodu dvou mužů v poli. „Když jsme měli dvakrát přesilovku 5 na 3, měli bychom určitě jeden gól dát, ale vlastně i výhodu 5 na 4 jsme měli a moc šancí jsme si nevytvořili. Málo jsme stříleli, musíme to zlepšit,“ dodává syn někdejšího vynikajícího útočníka a nyní skauta Calgary Flames Davida Volka.

Nejzářivější postavou na ledě byl jednoznačně benátecký brankář Marek Schwarz, jenž si připsal nejen výtečné zákroky, ale také první nulu v sezoně. Svůj tým podržel zejména i v oslabeních 3 na 5, jež přineslo druhé dějství. „Mára Schwarz to zavřel a nic mu tam neprošlo. Zbytek jsme nějak vyklekali. Myslím si, že to bylo perfektně od Višurky (Jan Víšek pozn. red.) ubráněné, nepustil přes sebe jednu nahrávku a Mára to zavřel,“ pochvaloval si obětavost svých spoluhráčů Plutnar.

Domácí gólman vytáhl i parádní zákrok po vzoru Dominika Haška proti Volkovi. „Měl jsem úplně otevřenou bránu a Mára Schwarz vytáhl prostě krásný zákrok. Někdy střelec dá gól, někdy gólman dobře zasáhne. Švára krásně zasáhl, za to před ním smekám,“ skoro nenacházel slov mladý litoměřický forvard.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!