7. 1. 2015 | Martina Válková

Šest hřebíků do kladenské rakve! Benátečtí nadělili Rytířům tenisového kanára

41., středa 7. 1. 2015
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN

O takovém výsledku se Benáteckým proti houževnatému Kladnu nesnilo! Benátky na soupeře nastoupily s ohromnou vervou a již během prvních dvou minut se díky trefě Špačka a Kicy ujaly překvapivého dvoubrankového vedení. Taktická hra Pešánovým svěřencům vycházela i nadále. Ani snaha Rytířů nastartovat obrat a rozhořčené hlasy fanoušků nezabránily Benátkám v tom, aby si došly pro své letošní první tříbodové vítězství. O potupnou prohru Kladna 0:6 se zasloužil i bezchybný Marek Schwarz. Ten stoprocentním výkonem dirigoval koncert svých spoluhráčů z brány, když nepropustil jedinou z dvaatřiceti kladenských střel!

Kladno: Lukáš (14. Švihálek) – Kaberle, Klouček, Růžička, Lukáč, Jaroměřský, Chalupa, Kolařík – Švaňhal, Dragoun, Rudovský, Tenkrát, Stach, Horna, Hořava, Pitule, Eberle, Redlich, Dalecký, Strnad.
Benátky n.J.: Schwarz (Jelínek) – Plutnar, Havlín, Ulrych, Jandejsek, Říha, Pabiška – Špaček, Skořepa, Miškovský, Víšek, Hrníčko, Kica, Mikyska, Dlouhý, Psota, Jonák, Skalický, Bittner.
Branky a nahrávky: 1. Špaček (Skořepa, Ulrych), 2. Kica (Plutnar), 14. Bittner (Skalický), 28. Jonák (Kica, Říha), 44. Víšek (Mikyska, Hrníčko), 59. Víšek (Pabiška, Mikyska). Rozhodčí: Zubzanda - Bosák, Šmika. Vyloučení: 11:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1518. Střely na branku: 32:43.

Komentář

Takový začátek Rytíři nečekali! Byli to sice oni, kdo první zahrozili před Schwarzem. Benátečtí se ale nezalekli, šli do protiútoku a hned z první akce bekhendovou střelou v pádu branku vytěžil Daniel Špaček. To ale z úvodní studené sprchy nebylo vše. O necelou minutu později Jan Lukáš sklopil zahanbeně hlavu i podruhé, když propustil hned následující střelu Benátek. Tu ze své hole do jeho klece adresoval Michal Plutnar. O úspěšnou teč se postaral pozorný Petr Kica. Rytíři se tak ani nenadáli a již během prvních dvou minut prohrávali o dvě branky. Benátečtí i nadále svou hrou dělali soupeři vrásky na čele, ten na úvodní dvougólové překvapení ne a ne zareagovat. Až ve druhé polovině první třetiny dali Kladenští Benátkám poprvé najevo, že jsou to oni, kdo je tu doma. Ani mlsné obletování kladenských kolem Schwarzovy svatyně ale ke kontaktní brance nevedlo. Naopak Pešánovi svěřenci se z chvilkového sevření domácích vymanili a třetí osudový úder ve 14. minutě soupeři zasadil Ladislav Bittner, jenž se na levém křídle dal do úprku a samostatnou akci vyšperkoval střelou z mezikruží. Ta z levého horního růžku brány vymetla nejen pavučinky, ale ven vyhnala i jejího strážce Lukáše. O napravení jeho záporného skóre se měl ve své premiéře pokusit Jiří Švihálek. Ten do konce první třetiny své čisté konto uhlídal, na vedení Benátek 3:0 po první části to ale nic nezměnilo.

Zmar během prvních dvaceti minut vehnal do Rytířů odhodlání a chuť s nepříznivým stavem utkání něco udělat. Havlínovo zaváhání na modré mohl potrestat Hořava, který s uloupeným kotoučem uháněl na Schwarze, střela mu ale nesedla a bránu minul. Potlesk si vzápětí vysloužil Švihálkův zákrok, kterým kladenský gólman zneškodnil střelu Miškovského namířenou do horní poloviny klece. Jeho další zásah už ale tak úspěšný nebyl. Kicovu mazanou přihrávku zpoza brány si vyčíhl Vít Jonák, jenž s klidem a elegancí uklidil puk za Švihálka. I přes větší aktivitu a převahu se Rytíři během druhé dvacetiminutovky proti skvěle chytajícímu Schwarzovi neprosadili. Ten svým tělem vytvořil v bráně Benátek neprůstřelný val a v horkých chvilkách, jakými byla třeba dvojnásobná početní výhoda Kladna, svůj tým podržel. Před závěrečnou částí si tak Benátečtí do kabin odnášeli povzbudivé vedení 4:0.

Na začátku třetí třetiny mohli Benátečtí své vedení ještě navýšit, když si dvě minuty na trestné odpykával Tomáš Kaberle. Přesilovou hru ale hosté nesehráli dobře a pátý gól v ní nepřišel. Co ale Benátky promarnily během přesilovky, vynahradily si vzápětí. Dobrou souhru předvedla trojice Hrníčko – Mikyska – Víšek. Posledně jmenovaný před Švihálkem dokázal svou holí zkrotit puk, který následně usměrnil do kladenské klece. V té se tak síť rozvlnila již popáté. Nebyly to jen góly Benátek, které během zápasu v hledišti rozdmýchaly vlnu negativních emocí. Hlasy zdejších diváků rozezněly i potyčky, kterých s ubývajícími vteřinami přibývalo. A nespokojených domácích diváků bylo ještě víc, když necelé dvě minuty před koncem utkání Benátečtí zasadili šestý hřebíček do rakve Rytířů. V klasické početní výhodě totiž od modré napřáhl Pabiška a jeho dobře mířenou střelu už jen tečoval Jan Víšek. Benátky si tak na své konto připsaly za famózní vítězství 6:0 první tři body v roce 2015.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský, trenér Rytíři Kladno:
"Nechytili jsme začátek a soupeř byl ve všech směrech lepší a zaslouženě vyhrál, k čemuž mu musím pogratulovat. Když se nebudeme starat o svůj výkon a naopak budeme podráždění, tak ani my v této soutěži neporazíme každého. Prohrát můžeme, ale musí to být po nějakém výkonu. Ten jsme dnes bohužel na domácím kluzišti nepodali a navíc nevstřelili ani branku. "

Vladimír Čermák, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou:
"Už před zápasem jsme věděli, že jedeme k těžkému soupeři, který je v tabulce vysoko postaven. Dobrým vstupem do utkání a plněným taktických úkolů během celého zápasu se nám podařilo zaslouženě zvítězit. Nemyslím si, že by Kladno hrálo špatně, ale my ho dnes jednoduše předčili po všech stránkách."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.