27. 1. 2015 | Martina Válková

Exbenátčan Lukáš Krejčík: Každé střídání na buly jsem očkem koukl, kdo proti mně stojí

Poslední zápas za Benátky odehrál v 36. kole proti Litoměřicím. Pak přišel bleskový přesun a o tři dny později spolu s Jánem Nikem už v utkání s Havířovem hájil barvy prostějovských Jestřábů. Řeč je o Lukáši Krejčíkovi, jenž se na měsíční hostování do moravského celku přesunul po nevydařené první polovině sezóny. „V Benátkách se mi moc nedařilo, chtěl jsem zkusit výměnu a vedení s tím souhlasilo. Jestli to bylo ku prospěchu, se teprve ukáže,“ řekl Krejčík. Se změnou prostředí ale také přišly úplně jiné starosti. Zatímco v Benátkách by se Krejčík spolu s ostatními pral o účast v předkole, v celku Jestřábů se snaží vypomoct v boji o záchranu. „Náš jasný cíl je se zachránit, přes to nejede vlak,“ říkal odhodlaně Krejčík, jenž si v zápase 48. kola Benátek s Prostějovem vyzkoušel, jaké to je nastoupit proti svým nedávným spoluhráčům.

„Lhal bych, kdybych říkal, že jsem tu nechtěl vyhrát. Nijak vypjatě jsem to ale nebral. Na kluky i na zápas jsem se těšil, i když jsem před ním byl možná malinko nervózní,“ řekl Krejčík, který už při rozbruslení tu a tam pokukoval po svých bývalých spoluhráčích. „Bylo to zvláštní, protože se spoustou kluků jsem 3 - 4 roky nastupoval. Škoda, že jsme neudělali lepší výsledek,“ litoval. Přitom Prostějov od bodového úspěchu nebyl daleko. Ještě několik málo minut před koncem Jestřábi živili naději alespoň na remízu. „Celý zápas to bylo vyrovnané, prakticky o góla, takže jsme věřili, že stav můžeme vyrovnat, nebo i otočit. Ale když jsme před koncem dostali gól na 4:2, tak jsme tušili, že urvat nějaké body bude složité,“ komentoval vývoj utkání „Krejča“.

I přes konečnou prohru 5:2 si ale prostějovští Jestřábi za pondělní statečný výkon zaslouží symbolické poplácání po zádech. Benátkám totiž byli vyrovnaným, ne-li lepším soupeřem a po celých šedesát minut hry jim notně zatápěli. „Připravovali jsme se na agresivitu Benátek, což se potvrdilo. Měli jsme hodně vyloučených, a to nám prohrálo zápas,“ odhalil příčinu prohry svého týmu Krejčík. Ten se v předzápasové přípravě vzhledem ke svému nedávnému působení u tygří farmy stal cenným zdrojem informací. „Na nějaké věci se mě trenéři ptali, ale tři zápasy jsme s nimi už hráli. Trenéři to měli na DVD, takže rozbor si spíš udělali sami. Něčím jsem ale také přispěl,“ netajil se.

120-egg.jpg Znalosti o skladbě benátecké kabiny se Krejčík v malé míře snažil uplatnit i ve svůj vlastní prospěch. „Každé střídání na buly jsem očkem koukl, kdo proti mně stojí,“ přiznal. Že by ale poznatky o benáteckém kádru byly nějak zvlášť prospěšné, nepřipouštěl. „Ta hra je tak rychlá, že jsem nevnímal, jestli jedu na toho, nebo na toho obránce.“ Podobně se k téže otázce vyjádřil i jeho nedávný kolega Josef Skořepa. „Během zápasu si nevšímáte, jestli tam je, nebo není. Jen víte, že tam někde je, takže to není takový extra.“

O své přítomnosti dal Krejčík pořádně vědět až po skončení utkání, kdy se před kabinou domácích s Benáteckými zastavil na pár vět. „Po zápase jsme s klukama krátce pokecali, podali si ruku a popřáli hodně štěstí do dalších zápasů. I tak jsme ale stále v kontaktu po telefonu,“ řekl.

Mezi prostějovské borce se bývalý benátecký forvard dle svých slov začlenil prakticky okamžitě. „Adaptace byla rychlá. Napomohlo tomu i vítězství proti Havířovu a to, že jsme tam s Honzou Nikem byli ve dvou. Kluci byli bez problémů,“ řekl otevřeně. Spokojenost u Krejčíka vládne i s prostorem, kterého se mu od realizačního týmu při zápasech dostává. „Mám hodně času na ledě, s tím jsem spokojený. Taky tu na hokej chodí hodně lidí a je o to velký zájem,“ vyzdvihoval klady svého už více než měsíčního působení u Jestřábů, za něž si ve dvanácti zápasech připsal do svých produktivních statistik tři góly.

Měsíční šichtu u předposledního celku I. ligy zakusil kromě Krejčíka i obránce Ján Niko. Ten však po jeho uplynutí byl povolán zpět do benáteckých řad, zatímco „Krejčovi“ bylo hostování prodlouženo do konce sezóny. „Bylo to pro nás oslabení, protože Honza by se nám do obrany hodil. To je ale hokej. Ze dne na den se to rozhodlo, tak se Honza sbalil, odvezl jsem ho na nádraží a já zůstal,“ upřesnil okolnosti Nikova odchodu.

I tak ale Lukáš Krejčík zůstal ve vyhlídkách prostějovského celku optimistický. „Tým se teď trošku stabilizoval a výkony šly v posledních zápasech nahoru. Máme náskok pěti bodů (na poslední Havlíčkův Brod, pozn. red.) Bylo by dobré, kdyby se nám to před koncem základní části podařilo ještě navýšit a šli jsme do play-outu s větším klidem. Doufám, že se to podaří. Pro Prostějov by bylo super, kdyby se to zachránilo,“ uzavřel své povídání Krejčík.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.