20. 6. 2015 | Martina Válková

Benátečtí před sebou mají poslední dva týdny suché přípravy

L i b e r e c – Do letní přípravy pod novým trenérem. Od konce dubna hráči Benátek polykají tréninkové dávky nezbytné pro další sezónu pod trenérským duem Čelanský - Nečas. Vše zůstalo při starém, jen na začátku června si Benátečtí dril na suchu zpestřili týdnem na ledě.

"My trenéři jsme z toho měli dobrý pocit a viděl jsem to na klukách, že ožili, že to není jen ten dril v podobě běhání, zvedání závaží, ale že si dali ten svůj nejoblíbenější pohyb," komentoval netradiční týdenní vsuvku na ledě Jiří Čelanský, který se jako nový trenér dle svých slov s týmem sžil velmi rychle. "Musím kluky pochválit, nebyl sebemenší problém. Takže zatím vše probíhá podle toho, co jsme si nalajnovali," zněl spokojeně.

Co si nalajnovali, zatím Benátečtí pilně splňují v následujícím složení:

obránci: Beránek, Havlín, Jandejsek, Mrázek, Pabiška, Pálek, Říha.
útočníci: Bittner, Havlas, Hrníčko, Král, Lakatoš, Miškovský, Ordoš, Plodek, Špaček, Víšek.
brankáři: Stejskal a Stezka.

Posledně jmenovaný Stezka se však po absolvování letní přípravy přesune do zámoří. (Jak se chtějí trenéři s nelichotivou situací ohledně brankářů poprat, se dozvíte v tomto článku).

Brankář Stezka však není jediným, jehož místo bude potřeba zaplnit. Klíčová pozice v sestavě se uvolnila i po dlouholetém benáteckém frekventantovi Josefu Skořepovi, jenž zamířil do Jihlavy, a stejně tak i po Petru Kolmannovi a nejúspěšnějším střelci Benátek loňské sezóny Josefu Mikyskovi, již oba vyzkouší roční hostování v dresu letošního čtvrtfinálového přemožitele Benátek - budějovického Motoru.

"Věřím, že tyto hráče zastoupí mladší, kteří v klíčových momentech sezóny dostanou šanci a dostanou se na úroveň právě těch, co odešli, nebo že je ještě výkonnostně přerostou," uvedl Čelanský s tím, že opírat by se měli o zkušené jádro Plodek, Víšek, Špaček či Pabiška.

S drilem na suchu Benátečtí končí 3. července, poté mají naordinované dva týdny dovolené a od 20. července by měli opět naskočit na led.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.