10. 9. 2015 | Martina Nová

Je to dobrá soutěž, hodnotí WSM ligu útočník Dominik Volek

V loňském ročníku oblékal dres Litoměřic, když bylo potřeba, aby byl řádně připravený na případný start v extralize za Spartu, letošní rok by měl vypomáhat Benátkám nad Jizerou, což si vyzkoušel již v přípravě, ale především v 1. kole sezóny 2015/16 proti Prostějovu. „Myslím si, že jsme tohle utkání začali trošku vlažněji. První dvě třetiny jsme nehráli to, co jsme si řekli, ale myslím si, že od třetí třetiny i v prodloužení jsme hráli to, co jsme chtěli, a na nájezdech je to vždycky loterie, kdo to dá, a my jsme byli tentokrát šťastnější,“ hodnotí zápas proti Jestřábům mladý útočník Dominik Volek. Zároveň už ale vyhlíží sobotní duel proti Slavii. „Příští zápas musíme hrát ale o hodně líp, protože jedeme na Slavii, kde mají ambice vrátit se do Extraligy, takže pro nás to bude zase dobré utkání, které musíme zvládnout.“

Ty jsi kromě Benátek také na soupisce pražské Sparty, zde jsi tedy, abys byl rozehraný a opět se dostal do A-týmu Pražanů…

Měl jsem to takto i minulý rok, to jsem ale jezdil do Litoměřic, protože to byla farma Sparty. Já jsem tedy jinak hráčem Sparty, ale v tomhle věku je těžké se tam prosadit, protože je tam hodně zkušený a silný tým co se týče útočníku, takže všichni mladí kluci jezdíme buď sem do Benátek, nebo do Litoměřic, někdo je na Kladně a pro nás je jenom dobře, abychom hráli, nečekali jen tak na šanci než se někdo zraní, tak potřebujeme někde hrát a tím pádem já chodím sem ještě s Jirkou Černochem a Kaličem (Petr Kalina, pozn. red), takže pro nás je to jenom dobře, že nás tady Benátky nechají hrát a my se snažíme být pro ně, co nejvíce prospěšní.

Jak bys srovnal hokej v extralize a WSM lize?

Je to těžké srovnat, protože vlastně, nevím no… Určitě nějaký rozdíl v rychlosti tam trošku je, ale ne tak veliký, jak si podle mě všichni myslí. Neplatí, že někdo přijde sem z extraligy a dělá si tu, co chce, to určitě tak není, i první liga je dobrá soutěž. Nevím jak to popsat, je to trošku jiné než v extralize, kde chodí na utkání sedm tisíc lidí, tam je to trošku jiný pocit, ale hokej i v této lize vůbec není špatný.

Jak jsi začínal s hokejem, kdo tě k tomu přivedl?

Mě k hokeji přivedl táta s dědou a věnuji se tomu od nějakých osmi let. Byl jsem všude po světě, teď jsem se chtěl vrátit na chvilku domů a jsem rád, že jsem mohl být se Spartou ty dva roky a uvidíme, co bude dál.

Kde jsi začínal svá první hokejová léta?

Začínal jsem hned na Spartě, vlastně jsem odchovanec Sparty, akorát, že jsem byl rok ve Švýcarsku a pak jsem byl tři roky v Kanadě v juniorce, ale jinak, když jsem se vrátil, chtěl jsem jít na Spartu a jsem rád, že i oni chtěli mě, abych s nimi podepsal smlouvu.

Měl jsi třeba nějaké vzory, podle kterých jsi se chtěl zlepšovat, učit se?

Vždycky jsem se díval na zápasy NHL, ale nechtěl jsem to dělat podle toho, že se mi někdo líbil, ale chtěl jsem být hlavně sám sebou a dělat věci podle sebe, chtěl jsem já být ten výjimečný, ale určitě jsem díval na nějaké hokejisty, ale neměl jsem jenom jednoho. Líbilo se mi třeba, jakou má Ovečkin střelu, jak kdo bruslí a takhle, takže jsem si to spíš bral od více hráčů, než od jednoho.

A třeba nějaký oblíbený tým v NHL?

Ty jo, už ani ne. Už jsem z toho nějak vyrostl, ale dřív jsem fandil Washingtonu a Chicagu a teď už moc ne. Teď už to není o tom, že bych někomu fandil, ale spíš se dívám na hokej a snažím se z toho něco naučit.

Jaké máš cíle do budoucna?

Určitě bych chtěl hrát stabilně ve Spartě, to je můj první cíl. Pak uvidím, co bude dál. Půjdu krok po kroku, nechci říkat nijak přemrštěné cíle. Teď je pro mě důležité hrát dobře v Benátkách, pomoci jim, dostat se do kádru Sparty a pak uvidíme, co bude dál.

Co tě na hokeji nejvíce baví, proč zrovna hokej?

Jsem rád takhle v partě kluků, je to sranda, baví mě a dělám to už dlouho. Na druhou stranu, tělo mě bolí, co budu povídat, žádná sranda, to není. (smích)

A co tě tedy baví jiného než hokej, jaké máš záliby?

Mám rád hrozně filmy, takže vždycky, když přijedu po tréninku, tak si pouštím nějaké filmy a dívám se na recenze. Chodím hodně často do kina. I jídlo, rád si dám dobré jídlo a to je tak asi všechno, moc toho nedělám, protože toho sportu mám až až. To je asi tak jediné, co dělám, ty filmy mě opravdu baví.

Mohl bys tedy nějaký film doporučit, na kterém jsi byl třeba nedávno v kině? Ty jo, zrovna v úterý jsem byl na Gangster KA, jak je to o Radovanu Krejčířovi, a musím říct, že moc dobrý. Už se moc těším na dvojku. (úsměv)

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.