22. 9. 2015 | Martina Nová

Benátky ve středu zavítají do Jihlavy

Po třídenní zápasové pauze čeká týmy WSM ligy 5. kolo. Benátčané zamíří do Jihlavy na led Dukly, kde se utkají ve středu 23. 9. od 17:30. Celek z Vysočiny vstoupil do sezóny třemi vítězstvími, avšak v posledních dvou zápasech zaznamenal prohru. Benátky nad Jizerou mají pro začátek na kontě tři domácí výhry, ale dvě venkovní porážky. Jak toto utkání dopadne, můžete tradičně sledovat prostřednictvím online textového přenosu.

V letní přípravě 6:6

Během letní přestávky odehrála Jihlava dvanáct utkání, polovina z toho byla součástí Regionálního poháru. I přes čtyř-zápasovou sérii proher nakonec Dukla slavila triumf v šesti zápasech, a dokonce poslední dvě výhry zaznamenala před začátkem sezóny - proti Kladnu a na ledě českobudějovického Motoru.

Vykročení správnou bruslí, ale ta druhá se trochu zasekla

Začátek nového ročníku se na Vysočině vydařil. Nejprve přišla výhra na ledě Litoměřic, poté úspěch doma proti Ústí nad Labem a následovaly dva body z vítězství po prodloužení v Šumperku. Jenže pak hostili Jihlavané nováčka z Přerova, který je udolal na nájezdy. Naposledy se pokoušeli pár bodů uloupit v Kladně, jenže Rytíři se nedali.

Mladíček Škarek v bráně, v útoku ex-benátský matador

Již ve 2. kole se do branky postavil teprve patnáctiletý Jakub Škarek, který si tak odbyl nejen první start ve druhé nejvyšší hokejové soutěži v Česku, ale především svou tamní první výhru! Díky inkasovanému jedinému gólu si vysloužil důvěru i v následujících zápasech proti Šumperku a Přerovu. Mezi střelci se začíná jasně prosazovat benátskému publiku dobře známý Josef Skořepa, jenž od letoška obléká dres právě jihlavské Dukly. Momentálně má na svém kontě již čtyři góly a dvě asistence.

Poslední utkání obou týmů – 19. 9. 2015, 5. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou – HC Most 4:2

Branky a nahrávky: 25. Víšek (Lakatoš, Čermák), 30. Lakatoš (Hrníčko), 40. Volf (Kajínek, Pabiška), 55. Černoch (Volf, Kajínek) - 22. Havlíček (Kubinčák, Černý), 46. Kubinčák (Řehoř, Hora).

Sestava Benátek: Lukáš – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Jandejsek – Jonák, Lakatoš, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Miškovský, Hrníčko, Matějček – Volek, Volf, Černoch

HC Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava 3:1

Branky a nahrávky: 3. Bílek (Nash, Zajíc), 57. Stach (Rudovský), 59. Horna (Kindl, Skuhravý) – 25. Kohout (Gríger, Harkabus).

Sestava Dukly: Habal – Kaláb, Dundáček, Šimek, Grebenyuk, Štebih, Zadražil, Dobrovolný – Důras, Melenovský, Seman, Alekseev, Skořepa, Diviš, Kohout, Gríger, Harkabus, Kuřítko, Malec

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.