23. 9. 2015 | Tomáš Lysý, Tomáš Nejedlo, Tomáš Lysý

Benátky zaskočily Jihlavu na jejím ledě a slaví výhru

6., středa 23. 9. 2015
Dukla - Benátky n.J. JIH - BEN
Parádní kousek se ve středečním podvečeru povedl benáteckým hokejistům. Ti totiž dokázali oloupit silnou jihlavskou Duklu, a to dokonce na jejím vlastním ledě! Soustředěný výkon Středočechů v čele s pozorným Schwarzem, který si připsal jedenatřicet úspěšných zákroků, přinesl své sladké ovoce v podobě velmi cenných tří bodů. V první části poslali hosty do dvoubrankového vedení Volf s Havlasem. Na Harkabusovo snížení reagoval do druhé pauzy Matějček. Podobně pak na Semanův gól ve třetí periodě Ordoš. Výhra tak katapultovala Benátky do popředí tabulky WSM ligy, konkrétně na 3. místo! V dalším utkání se Benátečtí představí v sobotu 26. září, když od 17 hodin budou hájit domácí neporazitelnost proti Havířovu.
Dukla: Habal (Sáblík) – Dundáček, Kaláb, Grebenyuk, Šafář, Zadražil, Štebih, Dobrovolný – Prokš, Skořepa, Důras – Harkabus, Seman, Kohout – Anděl, Melenovský, Alekseev – Malec, Jícha, Kuřítko.
Benátky n.J.: Schwarz (Hosnedl) – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Jandejsek – Jonák, Volf, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Miškovský, Havlas, Černoch – Král, Matějček, Huňa.
Branky a nahrávky: 21. Harkabus (Důras, Kaláb), 52. Seman (Kohout) – 16. Volf (Jonák, Víšek), 17. Havlas (Miškovský, Černoch), 36. Matějček (Havlín, Víšek), 56. Ordoš (Čakajík). Rozhodčí: Šutara - Hanzlík, Vengřín. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1115. Střely na branku: 33:25.

Komentář

Během úvodních minut se zápas odehrával více před brankou hostí. Malcovu střelu z levého kruhu k pravé tyči lapil Schwarz, stejně jako mnohem větší šanci Důrase, jenž se zjevil osamocen před brankou, nicméně gólmana neprostřelil. Minutu na to si na střílený pas Harkabuse najel Seman, který před hostující svatyní lehce šťouchnul do kusu černé gumy mířící těsně vedle levé tyčky. Další výraznější šanci měli červenožlutí až při přesilovce. Kalábovu střílenou přihrávku tečoval hostům dobře známý Josef Skořepa znovu těsně vedle levé tyče. Výhodu v podobě přesilové hry dostali i Benátečtí, jenže Habala hájícího domácí klec prakticky neohrozili. Přesto si hosté připsali úvodní gól zápasu. Havlínem nahozený kotouč propadl mezi kruhy k Jonákovi, který udělal tři rychlé kroky, v situaci dva na nikoho poslal před brankou puk na Lukáše Volfa a proti jeho dorážce neměl gólman šanci. Za čtyřiapadesát vteřin bylo na lavičce týmu od řeky Jizery ještě veseleji. Domácí pětice nechala na levé straně branky zcela volného Vojtěcha Havlase, který měl dostatek času, aby dostrkal kotouč pod betonem Habala do sítě - 0:2.

Neuběhla ani minuta z druhé třetiny a Jihlava se rázem dostala soupeřův dostřel. Tomáš Harkabus se z levé strany protlačil kolem beka k brance, projel kolem Schwarze a poslal mu gólovou vizitku k levé tyči. Vyrovnání měl na holi důrazný Kohout, jenž před brankou nedostrkal puk za čáru a poté Seman z pravého kruhu vyprášil všechen prach z betonu gólmana. Domácí si na konci přesilovky nedali pozor na navrátivšího se Kajínka. Bek hostí ihned upaloval sám na Habala, ale tváří v tvář ho nepropálil. Krátce před polovinou zápasu dvakrát zahrozil Prokš. Nejprve v akci dva na jednoho zakončil těsně vedle a hned poté tečoval střelu Dobrovolného kolem druhé tyče. Ukazatel stavu odpočítával poslední tři a půl minuty prostřední dvacetiminutovky, když z levého kruhu vypálil Tomáš Havlín, puk propadl Habalovou výstrojí a Martin Matejček kus černé pryže doklepl do branky - 1:3.

Povzbuzeni dvougólovým náskokem, zaměřili se hosté hned zkraje třetí části na poctivou defenzívu. Jihlava sice v přestávkou rozdělené přesilovce měla náznaky šancí, to však bylo z její strany vše. Rozhodnout mohla dělovka Pabišky, která sice prošla Habalovi mezi nohamy, jenže od konce pravého betonu se touš odrazil podél brankové čáry ven. Domácím nakonec přece jen pomohla přesilová hra. Když už se zdálo, že po ráně Štebiha nepřehodí Kohout ležícího gólmana, přijel na pomoc Filip Seman a zkušeně zakončil. Závěr zápasu se nesl v duchu poněkud úzkostlivého a lehce nepřesného metru hlavního sudího. Při hře čtyři na čtyři hosté definitivně stvrdili tři body. Čakajík hraničním zákrokem obral soupeře o puk, zavezl jej po levé straně do pásma, předložil před branku Janu Ordošovi a ten se nemýlil - 2:4.

Benátky si již první tři body z kluziště soupeře pohlídali i k radosti Romana Čermáka, odchovance Dukly, nyní oblékajícího dres středočeského týmu. Naopak Josef Skořepa, který v současnosti obléká červenožluté barvy a za Benátecké odehrál 564 zápasů, si bude muset na obrání svého dlouholetého zaměstnavatele ještě počkat.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): Začali jsme zápas s velkým respektem. Trošku jsme se hůř popasovali s aktivním forčekingem domácích. Postupem času jsme předváděli hru, kterou chceme hrát celou sezonu a která nám přinesla zatím body. Když v ní budeme pokračovat, budeme přidávat body i nadále. Samozřejmě z Jihlavy se tři body nevozí snadno a jsou pro nás velice cenné. Máme první výhru z venku, i když oproti předchozím venkovním zápasům se téměř nic nezměnilo. Na Slavii jsme prohráli 2:0, i když to bylo vyrovnané utkání a rozhodly maličkosti, bohužel jsme nebyli produktivní. V Třebíči jsme odehráli stejné utkání jako teď v Jihlavě, ale nebyli jsme produktivní jako dneska.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme nevstoupili špatně, bohužel se nadřeme na gól a v závěru třetiny uděláme katastrofální individuální chyby, které hráčům ukazujeme a znovu jsme se jich dopustili. Soupeř je využil a první třetinu vyhrál, ale myslím si, že jsme byli lepším týmem. V tréninku se věnujeme produktivitě, bohužel zatím to nepřináší ovoce, které by to mělo přinášet. Hráči musí věřit, že chtějí gól dát a že jim to tam padne. Jestliže nebudeme střílet a hráči tomu nebudou věřit, tak góly nedáme, protože soupeř si je prostě sám nedá.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.