12. 10. 2015 | Martina Nová

Sice jsme prohráli, ale myslím si, že jsme nehráli vůbec špatně, hodnotí útočník Černoch

Do utkání proti ambicióznímu Motoru z Českých Budějovic nastoupili Benátčané dobře, první třetina byla velice vyrovnaná a slibovala napínavý souboj. „První třetinu jsme hráli dost dobře, byl to vyrovnaný hokej, ale, bohužel, pak jsme udělali pár chyb a soupeř je všechny zužitkoval,“ přiznal jediný střelec večera z tábora Benátek Jiří Černoch. „Kladně se to hodnotit nedá,“ byla první slova mladého forvarda, nicméně vzápětí dodal o něco pozitivnější slova. „Sice jsme prohráli, ale myslím si, že jsme nehráli vůbec špatně.“

Po prostřední dvacetiminutovce, kdy Benátky prohrávaly již 0:3, se zdálo, že je rozhodnuto, avšak na začátku třetí části vykřesal malou naději gól z hole Jiřího Černocha. „Tam to Jozef Huňa výborně zbekčekoval, vybojoval puk, a pak se to nějak odrazilo k Jandejsovi a ten mi vlastně vystřelil přímo na hokejku. Já jsem ji tam jenom vložil a gól, takže výborná práce spoluhráčů v lajně,“ chválil celou souhru hráč s číslem dvanáct na zádech.

Jenže poté přišlo nepříjemné krvavé zranění benátského Jana Ordoše, což domácí sebralo tak pracně opět nabranou kuráž a sebejistotu. „Samozřejmě týmu to moc nepřidá, když se něco takového stane, ještě tam ty spekulace, jestli to byl faul,“ přiblížil nepříjemné okamžiky zápasu. „Já si myslím, že to byl čistý zákrok, ale nehraje se s tím lehce, ale zase na druhou stranu vás to tak trochu povzbudí, že chcete hrát i za toho Honzu, že se on obětoval pro nás a že se chceme obětovat pro něj.“

Následně přišla konečná branka utkání a podle Černocha možná i rozhodující moment celého večera. „Řekl bych, že to možná byl gól na 1:4, když jsme dostali. Vlastně jsme dali gól na 1:3 a byli jsme v tlaku, bohužel nás ta chyba a ten gól trochu srazily dolů,“ říká poněkud sklesle, avšak ihned dodává, „ale stane se. Je to hokej a ve středu nový zápas.“

Nejdůležitějším faktem bylo, že Motor dokázal trestat benátské chyby. Co bylo tedy největší plus Jihočechů, které naopak Středočechům chybělo? „Hodně tam dělaly zkušenosti, protože mají spoustu hráčů, co prošli extraligou a už jsou starší a hrají to hodně hlavou. Řekl bych, že tady v tom nás trochu předčili, ale nemyslím si, že by zas byl takový rozdíl mezi nimi a námi.“ přiznává útočník, který již v sezóně zaznamenal 3 góly a 4 asistence.

Přes samotný fakt, že Benátky podlehly Motoru 1:4, našel Jiří Černoch i pozitiva v benátském výkonu. „Myslím si, že rozhodně bojovnost, protože tu máme jeden z nejmladších týmů v první lize a tím, že jsme mladá krev, tak hodně lítáme, hodně bojujeme. To si myslím, že nás dobíjí, takový úporný hokej,“ zakončuje hráč, který je společně s Janem Lukášem a Petrem Kalinou jedním z vyslanců pražské Sparty u Jizery.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!