13. 10. 2015 | Martina Nová

Druhou čtvrtinu základní části zahájí Benátky v Prostějově

Benátčané mají první čtvrtinu základní části letošního ročníku WSM ligy za sebou a s velmi lichotivým výsledkem. Po 13. kole se drží na šesté příčce a na čtvrté místo ztrácí pouhý bod. Jejich příští soupeř, prostějovští Jestřábi, jsou na tom o něco hůř. Sice mají jen o čtyři body méně než Středočeši, avšak kvůli veliké letošní vyrovnanosti jednotlivých týmů jim patří až dvanáctá pozice. V prvním klání sezóny byly šťastnější Benátky, když doma udolaly Prostějov na nájezdy 1:0. Jak dopadne střetnutí na Hané, můžete sledovat ve středu 14. 10. od 18 hodin prostřednictvím online reportáže.

Prostějov vyhrál pouze pětkrát, z toho jen dvakrát doma

Prostějovští Jestřábi byli prvním soupeřem Benátek nad Jizerou v letošní sezóně. Ve Středočeském kraji sice urvali alespoň bod, jenže to odstartovalo sérii čtyř porážek. Následně tak nestačili ještě na České Budějovice, pražskou Slavii, s tou padli také až po samostatných nájezdech, a Kadaň. Poté se dvakrát zadařilo, když doma zdolali Třebíč a venku Most, kdy zužitkovali zkušenosti z dovednostní disciplíny. Pak přišly prohry s Jihlavou a Havířovem, které byly vystřídány další dvojicí vítězství, doma si poradili s Litoměřicemi a v Ústí nad Labem ukořistili dva body opět po nájezdech. Jenže poslední dvě domácí utkání ztratili, nejprve se Šumperkem a naposledy s Kladnem, mezitím ale dokázali uspět v Přerově.

Poslední vzájemné utkání - 9. 9. 2015, 1. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov 1:0sn

Branky a nahrávky: Rozhodující samostatný nájezd Víšek.

Sestava Benátek n. J.: Schwarz (Hosnedl) – Říha, Čermák, Jandejsek, Havlín, Kalina, Kajínek, Čakajík, Pabiška – Dlouhý, Jonák, Víšek – Ordoš, Plodek, D. Špaček – Hrníčko, Volf, Miškovský – Černoch, Volek, Matějček.

Sestava Prostějova: Horčička (Neužil) – Šenkeřík, Protivný, Drtina, Mojžíš, M. Špaček, Husák – Moskal, Illéš, Rod – Krejčík, Čuřík, Šlahař – Novák, Kajaba, Luňák – Augustin, Kuncek, Kuťák.

Poslední utkání obou týmů – 12. 10. 2015, 13. kolo WSM ligy 2015/16

HC Benátky nad Jizerou – ČEZ Motor České Budějovice 1:4

Branky a nahrávky: 43. Černoch (Jandejsek) – 22. Pajič (Kuchejda, Babka), 27. Heřman (Rob, Nouza), 40. Rob (Švihálek), 51. Žálčík.

Sestava Benátek n. J.: Lukáš (Sejpal) – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kalina, Jandejsek, Sobotka – Valský, Volf, Vlach – Ordoš, Plodek, Miškovský – Huňa, Černoch, Matějček – Havlas, Král, Zachar.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Rytíři Kladno 1:4

Branky a nahrávky: 55. Drtina (Šenkeřík, Luňák) – 20. Gutwald (Stach, Rudovský), 46. Bílek (Stach), 48. Stach (Bílek), 50. Repe.

Sestava Prostějova: Horčička – Drtina, Šenkeřík, Mojžíš, Sova, Husák, Protivný, Rudl – Krejčík, Dragoun, Luňák, Novák, Moskal, Volek, Šlahař, Meidl, Čuřík, Augustin, Illéš, Kajaba.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.