19. 9. 2006 | Tomáš Špringl

Jedním z vrcholů bude zápas s Vrchlabím, míní prezident Bartoň

Hokejové Benátky vstoupily do dalšího ročníku druhé ligy. O výhledu do sezóny, která právě odstartovala, jsme si povídali v pondělí před tréninkem s prezidentem klubu PhDr. Bohumilem Bartoňem.

Jak byste hodnotil sobotní utkání se Žďárem?

Důležité jsou tři body, které jsme získali. Bylo to druhé utkání v domácím prostředí. Šest bodů z prvních dvou kol si myslím že je velice příjemné zjištění. Samozřejmě, je to začátek sezon tak je tam řada nedostatků, ale důležité jsou body a ty jsme získali.

Zápas s jakým soupeřem berete jako nejprestižnější?

Teď tady bude utkání s Vrchlabím, jeden z vrcholů. Potom tradiční derby s Nymburkem a nově také s Kolínem, které se významným způsobem posílilo. Hraje za ně i Karel Nedbal, který tady působil. Takže na něj se určitě přijdou podívat diváci jak z Benátek tak z Kolína.

Jak vidíte naše šance v letošní sezóně?

My si klademe postupné cíle. Tím prvním je zaujmout co nejvýhodnější postavení v tabulce základní části pro play-off a uvidíme. Letošní sezóna bude hodně vyrovnaná a bude záležet na momentální formě mužstva.

Kromě našeho týmu, kdo myslíte že je největším kandidátem na postup?

Bráno podle soupisek největším kandidátem na postup je celek Vrchlabí, kde je celá řada hráčů s prvoligovými i extraligovými zkušenostmi. Výrazně se posílila i Chrudim, ale i ostatní týmy doznaly významných změn na soupiskách.

Kromě již zmíněného Karla Nedbala, kterého hráče byste nejradši viděl v benáteckém dresu?

No tak určitě je tady ve druhé lize celá řada kvalitních hráčů. Ale já bych tohle spíš ponechal pro trenéry, protože ti jsou realizátory a pokud by byl volný nějaký zkušený hráč, určitě bychom se nad tím zamýšleli.¨

Je podoba současného kádru a nebo chystáte ještě nějaké změny?

My tyto věci konzultujeme s trenéry. Myslím si že to gró tohoto kádru tady jednoznačně je. Jestli proběhnou nějaké změny, budou jen dílčí.

Je mezi benáteckými dorostenci nějaký talent, který by mohl benátecké áčko?

Určitě jak v žákovské lize tak i v nově se tvořícím dorosteneckém mužstvu je celá řada hráčů, kteří by v budoucnu mohli hrát za A tým, ale v současné době nám chybí kategorie juniorů, která by organicky navazovala. Tedy je velice těžké aby dorostenec, šestnáctiletý, sedmnáctiletý, se prosadil do kádru. To už by musela být výrazná osobnost. Tak jako tomu bylo v minulosti. Když zalistuji v paměti, tak z těch vlastních odchovanců, kteří přišli v tomto věku, to byl třeba Lukáš Zajíček, Milan Mansfeld, Karel Bláha a někteří další. Pavel Houdek přišel v šestnácti letech jako brankář. Ale myslím si, že v současné době tady není takový hráč, který by mohl do sestavy naskočit.

Všiml jsem si, že vedle kiosku už je vybudován nový prostor a nové záchody. Byla také řeč o zateplení haly. V jaké je to fázi a jak bude toto probíhat?

My věříme, že finanční prostředky město obdrží. Přestože došlo k významným změnám na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. V současné době proběhlo výběrové řízení. Je vybrána firma, která by měla za provozu zateplení provést. Já jsem optimista a věřím, že se to do konce roku podaří.

Na konci loňské sezóny se mluvilo o různých suvenýrech a dalších věcech pro fanoušky. Jak je to s nimi?

Tento týden před zápasem s Vrchlabím bychom měli mít k dispozici veškeré propagační materiály. Vyrábějí je dvě firmy. Jedna firma, boleslavská, už nám dodala propagační materiál. Druhá firma, která nám dělá šály, kulichy a další doplňky, tak by měla tento sortiment odevzdat ve čtvrtek. Takže předpokládáme, že v sobotním utkání už by se některé věci mohly prodávat.

Plánujete něco čím byste nalákali diváky na zápasy?

Já se domnívám, že dneska to zázemí na benáteckém zimním stadionu se výrazně zlepšilo. Sám jste tady vzpomenul, že tady je další prostor pro diváky, kde se podává občerstvení vedle standardního kiosku. Pokud se podaří zateplení, zase to bude daleko lepší prostředí než je tomu doposud, protože jsme si vědomi, že benátecký zimní stadion chladný skutečně je. Dále bychom chtěli připravit pro starší diváky tribunu k sezení. To znamení vylepšit ten stávající stav. V neposlední řadě, pozvánkou je vždy dobrá hra mužstva a pokud se nám podaří, tak bychom chtěli využít i některé pendlující hráče do budoucna. Jen pro takové zpestření. Aby nám v jednom ve dvou zápasech pomohli, abychom diváky nalákali. Jedná se o hráče z extraligy.

Zvukový záznam rozhovoru.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!