22. 11. 2015 | Martina Nová

Ve třetí třetině jsme upustili od systému, říká útočník Paločko

Do posledních deseti minut sobotního utkání hrály Benátky s Rytíři zcela vyrovnanou hru, navíc Benátčané ukázali své odhodlání, když z nepříznivého skóre 0:2, dokázali srovnat díky zakončujícím Plodkovi a Hrníčkovi. Jenže poté přišlo oslabení 3 na 5 a třetí kladenský gól odstartoval úpadek benátské hry a sebral domácím hodně sil jak psychických, tak i fyzických. „My už jsme pak riskovali a snažili se dát gól, ale konec nevyšel a dostali jsme nějaké ty hloupé góly,“ popisuje těžce smutný Matej Paločko, který vstřelil třetí branku Benátek a zaznamenal tak svou premiérovou trefu v jejich dresu.

Proti Kladnu předvedli benátečtí hráči opět jeden z heroických výkonů, který však nebyl odměněn ani bodem. Jaké tedy převažovaly po utkání pocity u mladého slovenského útočníka? „Smutno. Prohráli jsme 6:3, hráli jsme první dvě třetiny fajn, ale potom jsme upustili od systému a smůla, no,“ hodnotí skleslým hlasem devatenáctiletý Paločko.

Do duelu šli domácí velmi odhodlaně a nebylo na nich vidět, že by se ambiciózního celku, který je ve WSM lize nejproduktivnější, nějak báli. „Hlavně jsme se snažili uhrát co nejlepší výsledek s nimi, alespoň za ten bod bychom byli vděční,“ říká slovenský forvard, který vzápětí dodává, „první dvě třetiny jsme s nimi hráli vyrovnanou partii, ale potom jsme přestali plnit trenérovi systémy a přišly tresty,“ přiznává člen čtvrté lajny, která zvládla Rytíře řádně potrápit v jejich obranném pásmu, a dokonce se dokázala i střelecky prosadit. „Nahrál jsem to na křídlo Huňovi, Huňa mi to posunul a pro mě už bylo lehké zakončit, protože brankář byl v pohybu k pravé straně, k pravé tyčce a já jsem to už jen zakončil do prázdné brány,“ popisuje skromně souhru se svým krajanem autor svého prvního gólu v benátském dresu.

Přes vyrovnanou většinu zápasu byli nakonec s jasným výsledkem vítězi hosté z Kladna. V čem tkvělo to, že právě oni vyhráli a vylovili z Jizery všechny tři body? „Proměňovali hlavně šance – měli šanci, dali gól a my jsme se trápili v koncovce, snažili jsme se stále vymyslet něco víc, nestříleli jsme, netlačili jsme se víc do brány a dneska byli lepší, no,“ zakončuje košický rodák.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!