16. 1. 2016 | Martina Nová

Po tvrdém boji nakonec Benátky proti Slavii bez bodu

41., sobota 16. 1. 2016
Benátky n.J. - Slavia BEN - SLA

Do utkání vstoupili jako první gólově hosté, když Markovič využil přesilovou hru. O necelou minutu a půl slávistický náskok navýšil David Hruška, ale Benátčané nepřestali bojovat. Tvrdou pílí v 18. minutě snížil ztrátu Jaroslav Vlach po důrazném boji v předbrankovém prostoru. Jenže na úvod druhého dějství dvougólový náskok navrátil Pražanům Jiránek, nicméně ani tato branka Středočechy nepoložila. Opět zbývaly dvě minuty do konce prostřední části a za další snížení se postaral Vít Jonák. To ale stále nebylo střelecky vše. V polovině závěrečné dvacetiminutovky skóroval slávista Kašpařík. I když o tři minuty později ještě umazal dvoubrankové manko Daniel Špaček, více již domácí nezvládli. Slavia tak porazila Benátčany 4:3.

Benátky n.J.: Schwarz (Hosnedl) – Říha, Kalina, Kajínek, Pabiška, Kurka, Ulrych, Jandejsek – Ďurač, Pletka, Víšek – Dlouhý, Volf, Špaček – Jonák, Černoch, Vlach – Paločko, Havlas, Huňa.
Slavia: Hylák (Král) – Knot, Krstev, Pavlin, M. Hruška, Růžička, Hraško, Přindiš – D. Hruška, Šafránek, Jiránek – Markovič, Vas, Robinson – Čermák, Kašpařík, Bahenský – Andres.
Branky a nahrávky: 18. Vlach (Černoch, Paločko), 38. Jonák (Dlouhý), 53. Špaček (Dlouhý, Pabiška) – 5. Markovič (M. Hruška), 6. D. Hruška (Krstev, Jiránek), 21. Jiránek, 50. Kašpařík (Robinson). Rozhodčí: Pražák – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 8:13. Využití: 1:1. Střely na branku: 36:27. Diváci: 771. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Komentář

Zápas začal hned možností přesilové hry ve prospěch domácích Benátek po špatném střídání slávistických hráčů, a tudíž nedovolené hře v šesti. Nicméně hosté potvrdili svou sílu v oslabeních a kromě sólového pokusu Jonáka, který zhatil brankář Hylák, více Benátky hostující bránu neohrozily. Poté přišel i první trest pro Benátčany a tentokrát již první gól padl. Jaroslav Markovič přesně trefil tečovaný puk letící před benátskou svatyni a osamocen nerušeně nasměroval puk za gólmana Schwarze. Zanedlouho svého spoluhráče napodobil David Hruška a Pražané vedli již 2:0. Přesto se domácí nijak více nehroutili a snažili se trpělivě hosty přehrávat, jenže větší šance si nevytvářeli. Navýšit slávistický náskok měl v 16. minutě Jiránek po chybě jednoho z Benátčanů, ale brankář Schwarz v tomto souboji zvítězil. Dvě minuty před koncem si před brankou Hyláka vytvořili domácí tlak, který nakonec přinesl i kýženou trefu, po několika dorážkách nakonec uspěla ta Jaroslava Vlacha.

Do druhého dějství však výborně vkročili Pražané. Po 52 sekundách navrátil svému týmu dvougólové vedení Tomáš Jiránek z protiútoku. Ale ani tentokrát se domácí nenechali zlomit a trpělivě se snažili bojovat souboj od souboje. Atmosféra na ledě začala přiostřovat, jako první za hrubost byli ve 25. minutě vyloučeni Špaček a Hraško. V polovině zápasu měli velikou šanci opět hosté, ale Markovič přihrávku od Robinsona nedokázal přesně ztečovat. Následovalo ještě větší přiostření hry, nejprve šli postupně na trestnou v rozmezí dvou minut Černoch, Robinson a Jonák a než se stihl benátský Jonák vrátit na led, strhla se hromadná bitka. Hlavními aktéry byl Jiří Černoch s Jaroslavem Markovičem, vítězně z toho vyšel benátský hráč. Na trestnou se k nim pak ještě přidal opět Robinson a z domácích Vlach. Benátčanům tato řež vehnala novou krev do žil a ve 38. minutě snížil na 2:3 po Dlouhého přihrávce Vít Jonák přesnou kličkou zakončenou mezi Hylákovy betony. Čtyři vteřiny před sirénou ještě dostal trest Čermák za faul loktem, což se přeneslo do závěrečné dvacetiminutovky.

Jenže slávisté opět oslabení sehráli výborně, a tak domácí nevyrovnali. Další příležitost přišla ještě ve 46. minutě po faulu Šafránka. V této přesilovce měly Benátky obrovskou šanci, kdy se ale ani Dlouhému ani Volfovi nepodařilo nasměrovat kotouč do brány a následně ani Pabiška poloprázdnou síť neprovětral. Naopak přišla vítězná trefa utkání ze strany slávistů. Osamocený Pavel Kolařík přelstil Schwarze střelou do pravého horního rohu. Následný trest Markoviče, avšak Slavia už neubránila a Daniel Špaček trefou mezi Hylákovy betony upravil konečný výsledek na 3:4. Domácí ještě zkoušeli power-play a příležitost na vyrovnání měl na holi Černoch, jenže štěstí stálo při slávistickém gólmanovi, a tak Pražané ukořistili u Jizery plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Nesdílím názor, že hosté byli lepší. Byli jsme naprosto vyrovnaným soupeřem. Naopak řekl bych, že jsme byli po celý zápas o kousek lepším týmem. Bohužel Slavia vstřelila dvě branky téměř z ničeho. Tím se dostala do vedení 2:0. My jsme tak museli dotahovat. Ve třetí třetině jsme udělali ve středním pásmu chybu, která rozhodla. Přesto musím říci, že jsme odehráli velmi dobrý zápas, ve kterém jsme si zasloužili bodovat.

Jan Srdínko (Slavia Praha): Věděli jsme, že se bude jednat o bojovné utkání, protože Benátky mají mladý tým. To se také potvrdilo. Myslím si, že jsme po celý zápas byli lepším týmem, avšak nepodařilo se nám výrazněji odskočit. Tím jsme vždy soupeři dali šanci ke zkorigování. Výhra je dle mého názoru zasloužená.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.