25. 1. 2016 | Sabina Prantová, Martina Nová

Benátky berou znovu tři body a opět za výhru 4:1!

44., pondělí 25. 1. 2016
Most - Benátky n.J. MST - BEN

Hokejisté Benátek nad Jizerou vyhráli druhý zápas v řadě, což se jim povedlo naposledy začátkem října. Tentokrát porazili na severozápadě Čech Most a stejně jako v sobotu proti Třebíči, tak i tentokrát výsledkem 4:1. Jako první šli v první třetině sice do vedení domácí trefou Černého, ale z vedení se radovali jen a pouze 52 sekund, jelikož vzápětí srovnal Vít Jonák. Další branky přinesla až třetí dvacetiminutovka. Ihned ve 41. minutě střelil nakonec vítěznou branku Jiří Černoch, poté ho ještě následoval v přesilovce Jiří Říha a nakonec výhru zpečetil dvě minuty před koncem Jan Víšek. Zápas se vydařil nejen celému týmu od Jizery, ale také Vítu Jonákovi, ten zaznamenal kromě vyrovnávací branky také asistence u zbylých třech benátských gólů a tři nahrávky má také Václav Pletka.

Most: Hanuljak – Zeman, Charousek, Kokeš, K. Havelka, Černý, Cvrk, Strejček – Kubinčák, Havlíček, Smolka – M. Havelka, Tauš, T. Doležal – Nedrda, Slavíček, Řehoř – Mical, Rod, Rindoš
Benátky n.J.: Lukáš – Kurka, Piskáček, Říha, Kajínek, Hubáček, Ulrych, Havlín – Jonák, Černoch, Pletka – Dlouhý, Paločko, Špaček – Hrníčko, Havlas, Víšek – Rys, Volf, Ďurač
Branky a nahrávky: 8. Černý (Smolka, T. Doležal) – 9. Jonák (Říha, Pletka), 41. Černoch (Jonák, Pletka), 52. Říha (Pletka, Jonák), 58. Víšek (Černoch, Jonák). Rozhodčí: Bejček – M. Svoboda, Svobodová. Vyloučení: 7:6 + 10min OT Lukáš(BEN) za nesp.chov. Využití: 1:2. Střely na branku: 23:26. Diváci: 185. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Komentář

Na úvod první třetiny byli mostečtí mírně aktivnějším týmem, i když utkání začalo opatrně z obou dvou stran. Následně se Benátky provinily a domácí si tak mohli zahrát přesilovou hru, která ovšem netrvala příliš dlouho, protože se na mostecké straně nesmyslným faulem provinil Martin Havelka. Při hře 4/4 se provinil další mostecký hráč, takže hra pokračovala 3/4. Těsně po skončení trestu hostujícího hráče Benátky znovu faulovaly. Hra dále pokračovala 4/4 se zkrácenou přesilovkou domácího týmu. Početní výhodu Most využil, když v 8. minutě otevřel stav utkání na 1:0 Kamil Černý. Poté si i Benátky zahrály přesilovou hru, kterou rovněž využily. V 9. minutě vyrovnal na 1:1 Vít Jonák. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou. Posléze se opět provinil Most, ale dobře se ubránil. V závěru si ještě zahrál zkrácenou přesilovou, ale žádná jiná branka už nepadla, takže byl stav po první třetině nerozhodný 1:1.

Druhá třetina začala minutovou přesilovou hrou, kterou si domácí přenesli z předešlé třetiny. Poté bylo k vidění něco málo šancí na obou dvou stranách, ale zároveň plno nepřesností. Následovalo oslabení hostujícího týmu. Těsně po jeho skončení fauloval i Most a Benátky si tak zahrály přesilovku, kterou ovšem nevyužily. Následovalo přečíslení 2/1 na straně hostí, ale Hanuljaka nepřekonali. Před koncem druhé třetiny si ještě domácí zahráli v početní výhodě, kde byl blízko ke gólu Charousek. Po druhé třetině byl tedy stav stále vyrovnaný.

Hned v úvodu třetí třetiny se prosadily Benátky. Ve 41. minutě zvýšil na 1:2 Jiří Černoch. Následně dostali domácí hráči šanci k vyrovnání v přesilové hře, která ovšem zůstala bez využití. Poté Most dvakrát po sobě fauloval. Benátky druhou přesilovou hru využily, když v 52. minutě zvýšil už na 1:3 Jiří Říha. Jenže hosté přidali o chvilku později ještě čtvrtou branku v řadě po střele Jana Víška, tak že bylo rozhodnuto a Benátky si tak odvážejí tři body po výhře 1:4.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.